Rotting Christ, legendara trupă de black metal extrem de origine grecească, este a doua confirmare de la Rockstadt Extreme Fest 2014, ce se va desfăşura în perioada 14-16 august la Râşnov. Katatonia (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe ale metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua ediţie a festivalului.

Înfiinţată în anul 1987, trupa elenă este responsabilă pentru amprenta pe care au lăsat-o stilului black metal. Pasul decisiv a fost făcut în anul 1993, o dată cu lansarea albumului „Thy mighty contract”, album care a devenit un standard de referinţă pe piaţa europeană şi mondială, câştigându-şi un loc în galeria materialelor ce sintetizează esenţa black metalului clasic.

Cu o carieră de peste 25 de ani, Rotting Christ a evoluat cu fiecare album lansat, trupa având la activ nu mai puţin de 11 albume caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicală, dar fidele rădăcinilor ideatice ale formaţiei. „Theogonia”, album lansat în anul 2007 marchează trecerea către stilul black metal atmosferic.

Anul 2013 a adus fanilor formaţiei un nou motiv de bucurie: lansarea albumului „Kataton Daimona Eaytoy”, un material multicultural, ce înglobează incursiuni sonore inspirate de civilizaţia incaşă, de cea maiaşă, de cultura popoarelor slave şi, nu în ultimul rând în mitologia elenă. Albumul include un cover remarcabil după piesa „Cine iubeşte şi lasă” şi este o incursiune în lumea fascinantă a civilizaţiilor antice şi a aspectelor oculte ce izvorăsc din latura întunecată a fiecăreia dintre ele.

Stilul muzical al trupei a cunoscut modificări de-a lungul celor 25 de ani de carieră, pornind de la clasic black metal elen către un stil mai modern, mai rapid, mai agresiv.

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2014

Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 vor putea fi achiziţionate din reţeaua Eventim, dar şi online de pe www.eventim.ro. Până la 1 septembrie acestea pot fi cumpărate la preţul promoţional de 70 de lei.

Perioada Preţ abonament
până la 1 septembrie 2013 70 lei cumpără abonament
1 septembrie – 31 decembrie 2013 100 lei cumpără abonament
1 ianuarie – 13  iulie 2014 130 lei cumpără abonament
14 iulie – 16 august 2014 150 lei cumpără abonament
Categoria VIP Backstage* 250 lei cumpără abonament

*acces backstage, poze cu artiştii, abonament pentru ediţia din 2015 + tricoul festivalului