Unul dintre numele mari din muzica reggae, Alborosie, vine la Festivalul Peninsula în prima zi a evenimentului organizat în Pădurea Făget (Valea Gârbăului) din Cluj-Napoca, între 18 şi 21 iulie 2013. DJ-ul ungar Sterbinszky şi trupa clujeană Altar se regăsesc printre noile confirmări ale festivalului.

Artistul a făcut cunoştinţă pentru prima dată cu publicul român anul trecut într-un concert la Arenele Romane din Bucureşti. Acum revine pe 18 iulie la Peninsula 2013 în cadrul turneului său de promovare a noului album, „Sound the System”, alături de un grup de muzicieni.

Alborosie este originar din Sicilia, Italia, dar s-a remarcat în Jamaica, unde locuieşte din 2001 şi unde a fost sunetist şi producător pentru Wyclef Jean şi Manu Chao. De la 15 ani, când a cântat prima oară pe ritmuri reggae, Alborosie a reuşit să semneze şase albume, zeci de single-uri şi sute de concerte în lume. Prin muzica sa, el a vorbit despre respectul pentru eroii reggae din epoca de aur, despre putere, războaiele din lume şi globalizare.

„Kingston Town” este melodia care vorbeşte cel mai bine despre Alborosie. Se auzea în taxiuri, la fiecare colţ de stradă, oriunde pe plajele din Jamaica, aşa că în scurt timp a devenit imnul capitalei jamaicane.

Cel mai mare DJ din istoria muzicii electronice din Ungaria, Sterbinszky revine la Festivalul Peninsula, pentru a mixa în faţa numeroşilor fani pe care îi are în zona Ardealului. Iar după o absenţă de patru ani, trupa Altar se întoarce pe scena Peninsulei, unde va prezenta „Rapsodia Românească”, un nou show-concept ultra-dinamic: rock de calitate cu inserţii electro şi etno-folclorice şi proiecţii video spectaculoase.

Pe scenele Peninsula 2013 vor fi şi Kaiser ChiefsPaul Kalkbrenner, Utah Jazz & Stamina MC, Şuie Paparude, Emir Kusturic, DragonForce, Benga,Camo&Krooked feat. MC Youthstar, The Sweet Life Society, Ska-P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, N.O.H.A. şi mulţi alţii.

Bilete şi abonamente Peninsula 2013

Biletele şi abonamentele pentru ediţia din 2013 a Festivalului Peninsula de la Cluj-Napoca sunt disponibile prin intermediul reţelei Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Categorie Până pe 17.07 La intrare
Abonament fără camping 180 lei 210 lei  cumpără
Abonament cu camping 210 lei 240 lei  cumpără
Bilet pentru o zi 70 lei 90 lei  cumpără bilete