Paul Kalkbrenner, Benga, N.O.H.A., Şuie Paparude şi Ocho Macho sunt cele mai noi confirmări din lista artiştilor ce vor urca anul acesta pe scenele festivalului Peninsula. Ediţia cu numărul XI a festivalului este prima ce se va desfăşura la Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Evenimentul ce va avea loc în perioada 18-21 iulie 2013 îi va mai avea ca invitaţi pe Kaiser Chiefs, Ska-P, Utah Jazz & Stamina MC şi The Sweet Life Society.

Află mai multe detalii despre Festivalul Peninsula 2013!

La şase ani de la ultimul său show la Peninsula, Paul Kalkbrenner revine pe 18 iulie în faţa peninsularilor. Kalkbrenner are o îndelungă istorie pe scena muzicala, de la mijlocul anilor ’90 a început să îşi formeze un stil propriu şi în 1999 lansează prima piesă. În 2008, anul lansării fimului „Berlin Calling” în care are rolul principal şi a cărui coloană sonoră o semnează, deja era unul dintre cei mai renumiţi DJ şi producători germani. Show-ul de la Cluj-Napoca are loc în cadrul turneului de promovare al albumului „Guten Tag„, lansat în noiembrie 2012.

Benga este un nume de rezonanţă pe scena dubstep-ului mondial. Îşi face debutul la doar 15 ani cu piesa „Skank„, în 2002, şi în scurt timp devine unul dintre cei mai în vogă producători ai genului. În 2007, formează supergrupul Magnetic Man alături de Skream şi Artwork, iar patru ani mai târziu, Benga şi Skream se alătură echipei BBC Radio 1. De atunci, prezintă în fiecare vineri „In New DJ’s We Trust”, emisiune ce promovează noii artişti din dubstep şi bass. Benga va mixa la Peninsula pe 19 iulie.

N.O.H.A. şi Şuie Paparude, prezenţe obişnuite la Peninsula

Chiar dacă îşi schimbă locul de desfăşurare, Peninsula îşi păstrează spiritul liber şi creativ şi îi readuce în faţa fanilor pe câţiva dintre artiştii nelipsiţi din preferinţe peninsularilor.

Astfel, N.O.H.A. – Noise of Human Art vor semna condica festivalului pe 20 iulie, pentru cel de-al patrulea an consecutiv. Trupa ce combină flamenco, breakbeat şi drum and bass într-un show spectaculos va încerca să se revanşeze anul acesta după ce în 2012 set-ul lor a fost mai scurt decât fusese iniţial programat.

Şuie Paparude nu puteau lipsi nici anul acesta de la Peninsula. Show-urile marca Michi, Dobrică şi Bean adună anual mii de petrecăreţi şi sunt unele dintre cele mai aşteptate de pe parcursul festivalui. Anul acesta trupa va celebra 20 de ani de activitate şi promite un concert special pe 18 iulie.

Reggae, ska, latin şi ounk, într-o combinaţie inedită. Aşa poate fi definit stilul celor de la Ocho Macho, care pe 21 iulie vor concerta pentru prima oară în România şi vor spune sus şi tare: „Jó nekem” (Îmi e bine).

Bilete şi abonamente Peninsula 2013

Biletele pentru ediţia din 2013 a Festivalului Peninsula de la Cluj-Napoca sunt disponibile prin intermediul reţelei Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Abonamente

Categorie Până pe 14.06 Până pe 17.07 La intrare
Abonament fără camping 150 lei 180 lei 210 lei cumpără
Abonament cu camping 180 lei 210 lei 240 lei cumpără

Bilete pentru o zi

Perioadă Preţ
Până pe 14 iunie 2013 50 lei cumpără bilete
14 iunie – 17 iulie 2013 70 lei cumpără bilete
La intrare 90 lei

Pe 13 aprilie la Cluj Arena din Cluj-Napoca va avea loc o petrecere de promovare a festivalurilor Peninsula şi Delahoya. Invitatul special al evenimentului va fi Timo Maas, cunoscutul DJ mixând pentru prima oară în Cluj-Napoca.