Festivalul ARTmania 2014 de la Sibiu anunţă o nouă serie de concerte în perioada 7-9 august 2014, găzduite de Muzeul Naţional Bruckenthal – Casa Altemberger Muzeul Naţional de Istorie. Altemberger Stage este dedicată scenei contemporane de rock. Primele două confirmări sunt 65daysofstatic (Marea Britanie) şi EF (Suedia). În curând va fi anunţată o nouă trupă pentru acestă scenă.

65daysofstatic a fost înfiinţată în 2001 în Sheffield, Marea Britanie ca o trupă de rock progresiv, însă stilul muzical a evoluat către post rock instrumental, math rock, mix-ul dintre cele două stiluri fiind puternic şi captivant. Istoria trupei include cinci albume de studio şi un soundtrack , iar concertele 65daysofstatic se caracterizează prin sunete excepţionale şi distincte, realizate printr-o execuţie ireproşabilă. Concertul este programat pentru 7 august 2014.

EF, trupa suedeză de post rock, s-a remarcat o dată cu lansarea primului album „Give Me Beauty… Or Give Me Death”, fiind invitată să concerteze în mai multe părţi ale Europei. Experienţa şi încrederea câştigate au modelat şi transformat trupa într-una explozivă şi energică.

EF au început ca trupă de hardcore, elementele acestui stil muzical fiind incorporate în mod original şi îndrăzneţ în viziunea prezentă a trupei, cea de post rock instrumental. Anul 2013 a marcat un deceniu de existenţă a trupei, ocazie cu care a lansat cel de-al patrulea album de studio, „Ceremonies”, un album care oferă muzicii un aer proaspăt, încărcat de inspiraţie. EF vor fi prezenţi pe 8 august 2014 pe scena Altemberger, în cadrul Festivalului ARTMania.

http://www.youtube.com/watch?v=r-5m_T5XXk4

Bilete scena Altemberger – ARTmania Festival 2014

Biletele şi abonametele pentru concertele care vor avea loc la Muzeul Naţional Bruckenthal – Casa Altemberger din Sibiu sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie Preţ
Abonament trei zile (scena Altemberger) 110 lei cumpără bilete
Bilet pe zi (scena Altemberger) 50 lei cumpără bilete

Festivalul ARTmania va avea loc la Sibiu în perioada 4-10 august 2014, până în prezent fiind confirmate: Therion (Suedia), Eluveitie (Suedia), Crematory (Germania), Diary of Dreams (Germania).