UPDATE: Concertul Crematory din cadrul ARTmania Festival 2014 a fost anulat!

Festivalul ARTmania are pregătite o mulţime de surprize pentru fanii săi la cea de-a IX a ediţie, cea mai recentă fiind cele două noi trupe confirmate. Diary of Dreams şi Crematory, două nume legendare ale rockului german şi-au confirmat prezenţa pe 8 şi 9 august 2014 la Sibiu.

Pe lângă trupele de excepţie, ARTmania promite o creştere substanţială comparativ cu anii trecuţi, ediţia din 2014 având programate o serie de ateliere, proiecţii şi expoziţii în „Vampires’ Den”, într-o suprafaţă de peste 2500 de metri pătraţi cu două spaţii indoor şi unul outdoor.

Pe lângă primele nume confirmate, Therion şi Eluveitie, pe scena ARTmania 2014 va urca şi trupa Diary of Dreams. Cu o activitate de peste 20 de ani, trupa Diary of Dreams a oferit fanilor săi 13 albume de mare valoare până acum. Anul 2014 este unul la fel de special, trupa urmând să lanseze cel mai nou material discografic, „Elegies in Darkness”, ceea ce nu poate decât să îi bucure pe fanii ce vor veni să îi vadă pe scenă pe 8 august, alături de trupa Eluveitie.

A doua confirmare importantă pentru ARTmania este legendara trupă Crematory, ce va urca pe scena din Sibiu în data de 9 august, în aceeaşi seară cu trupa Therion. O premieră pentru festivalul ARTmania, trupa Crematory este cea mai populară formaţie de gothic metal a Germaniei, renume pe care şi l-au făcut în 23 de ani de carieră.

Artiştii au reuşit în mod constant să îşi surprindă fanii cu material unice, anul 2014 marcând lansarea unui nou album, „Antiserum”, unde Crematory combină sound-ul specific al trupei cu sunete experimentale din aria muzicii tehno. Cu siguranţă, fanii vor avea ocazia să asculte atât din melodiile noi, cât şi din cele ce i-au consacrat.

Vampires’ Den, un nou capitol din istoria festivalului

Povestea deschide porţile festivalului într-un mod cu totul şi cu totul neaşteptat. De la dragoni la zei şi de la monştri la zane, dincolo de superstiţiile care învăluie controversatul subiect, cea de-a noua ediţie ARTmania Festival 2014 ne invită într-o călătorie spre zonele crepusculare ale unui univers magic.

Vampires’ Den este un prilej pentru fanii festivlului de a lua parte la activităţi cu totul neaşteptate, pe lângă proiecţii video, vizitatorii vor fi invitaţi să ia parte la spaţiile de lectură, board games, tarot, make-up in spiritul evenimentului şi tatuaje, urmând ca fiecare noapte de eveniment să se termine cu un after-party monstrous.

Vampires’ Den va deţine o parcare pentru biciclete, safe boxes, un container „lost and found” şi toate facilităţile sanitare necesare. Spaţiul este situat în Complexul Balanţa Sibiu, la aproximativ 1,5 km distanţă de Piaţa Mare şi foarte aproape de gară, zona fiind destinată în trecut producţiei faimoaselor Cantare Balanţa.

Abonamente ARTmania Festival 2014

Pentru „ARTmania Vampires’ Den”, vor fi disponibile exclusiv abonamente, fără bilete individuale pe zile, o condiţie impusă de spaţiul limită. Începând cu luna martie acestea vor putea fi achiziţionate şi în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Pentru fiecare perioadă de distribuţie sunt disponibile câte 1000 de abonamente, preţurile abonamentelor variind în funcţie de perioada de achiziţie:

Categorie bilete 01.03-30.04 01.05-30.06 01.07-09.08
Abonament 125 lei 150 lei 180 lei  cumpără abonamente

În cazul epuizării unei categorii, distribuitorii vor activa automat următoarea categorie de preţ. Publicul de peste hotare îşi poate achiziţiona abonamente prin platforma www.shop.artmania.ro.

Biletele speciale pentru evenimentele organizate în spaţiile Muzeului Naţional Brukenthal şi Muzeului de Istorie vor fi disponibile în curând. În Piaţa Mare accesul va fi gratuit.