UPDATE: Concertele pe care David Garrett trebuia să le susţină la Bucureşti pe 8 şi 9 iunie 2018 au fost reprogramate pentru 13 şi 14 septembrie 2018, din cauza unor probleme de sănătate ale artistului.

David Garrett aduce în premieră în România concertul său crossover, „Explosive Live!”, pe 8 iunie 2018, la Sala Palatului din Bucureşti. Data concertului a fost comunicată în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată la Grand Cinema & More, la care a luat parte însuşi violonistul.

David Garrett şi-a fascinat până acum fanii din România cu spectacolele sale de muzică clasică la Festivalul „George Enescu” în 2011, 2015 şi 2017. După succesul înregistrat în prima parte a turneului „Explosive Live!”, David Garrett aduce pentru prima dată în România concertul său crossover.

Turneul „Explosive Live!” a început în luna noiembrie 2016, iar numai în primele trei săptămâni ale turneului, au fost vândute peste 200.000 de bilete, urmate de alte 100.000 de bilete vândute pentru concertele susţinute în primăvara acestui an.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti au fost puse în vânzare pe 15 septembrie 2017, la preţuri cuprinse între 140 lei şi 650 lei, iar acestea pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro.

David Garrett a lansat albumul „Rock Revolution”

Cel mai recent material discografic al artistului, „Rock Revolution”, a fost lansat în România chiar în cadrul conferinţei de presă, de pe 15 septembrie 2017.

Interpretările unice ale unor hituri clasice din muzica pop/rock, piese de la Phil Collins, Prince, The Verve sau Rage Against The Machine, precum şi propriile compoziţii, transmit, prin noul album, expresia pură a talentului incontestabil al unuia dintre cei mai cunoscuşi şi apreciaţi artişti ai generaţiei sale.

„Fiecare cântec în parte poate fi considerat un clasic,” spune Garrett. „The Rolling Stones, Queen, Michael Jackson sau Coldplay – sunt doar câteva exemple de genii muzicale, iar faptul că am avut ocazia să le reinterpretez melodiile pentru albumul «Rock Revolution» este un lucru de care mă simt foarte mândru.”

De-a lugul carierei sale, David Garrett s-a remarcat prin interpretările electrizante ale unor hituri rock precum „Purple Rain” sau „They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaţionale pop ca „Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi „Simfonia Nr. 5” (Ludwig van Beethoven) sau „Vara” (Antonio Vivaldi), precum şi ale celor mai apreciate compoziţii ale sale ca „Furious” şi „Explosive”.

David Grarett cântă la o vioară „A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716 şi este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde.

Admirat de milioane de fani din intreaga lume, David Grarett are la activ milioane de bilete vândute, este deţinătorul a 23 de discuri de aur şi 16 de platină obținute în Hong Kong, Germania, Mexic, Taiwan, Brazilia, Singapore şi multe altele. Pentru albumul „Explosive”, David Garrett a fost distins cu Aur în Germania și Austria, la numai câteva săptămâni de la lansarea acestuia pe piață.