Acest eveniment a avut loc.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la , , , din .

În perioada 10 – 20 septembrie 2010, Bucureştiul sărbătoreşte cea de-a 551 aniversare printr-o serie de concerte, expoziţii, spectacole şi multe alte evenimente, sub cupola Zilele Bucureştiului 2010.

Program Zilele Bucureştiului 2011

Evenimentele din cadrul Zilele Bucureştiului 2010 se vor desfăşura în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii – fântâna Universităţii de Arhitectură şi Pasajul Universităţii, Piaţa Roma (Lupoaică), Piaţa Verona, Centrul Istoric sau pe Bulevadrul Unirii.

Vezi programul Zilelor Bucureştiului în weekend-ul 17-19 septembrie!

Program parţial Zilele Bucureştiului 2010

DJ Raoul Russu, Silent Strike şi DiscoBalls
Vineri, 10 septembrie 2010

Vineri seară, în timp ce în Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani, între 19:00 şi 22:00, va avea loc un concurs cu premii pe muzica lui DJ Raoul Russu, pe scena Tuborg vor urca, între 19:30 şi 22:00, Silent Strike şi mai apoi DiscoBalls.

Deep Central, Grimus şi Iris
Sâmbătă, 11 septembrie 2010

Fanfara Jandarmeriei va face un tur al Centrului Istoric sâmbătă, între 14:00 şi 16:00, făcând opriri la intersecţiile Str. Lipscani – Str. Smârdan, Str. Franceză – Str. Şelari şi într-un final Str. Stavropoleos – Str. Poştei, în această din urmă susţinând şi un mini-concert de jumatate de oră.

Tot sâmbătă, dar seara, între 19:00 şi 22:00, în Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani vor continua concursurile cu premii, dar de data aceasta pe muzica lui Deep Central şi mai apoi Japhet cu QL. În paralel, între 19:30 şi 22:00, pe Str. Franceză cu Str. Şepcari vor cânta Grimus şi Iris.

Byron şi Urma
Duminică, 12 septembrie 2010

Weekendul se va incheia duminică cu alte trei concerte: cel susţinut de o orchestră de muzică românească în Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani între orele 19:00 şi 22:00 si cele ale trupelor Byron şi Urma, de pe Scena Tuborg, între 19:30 si 22:00.

Vezi programul concertelor la Zilele Bucureştiului!

Salonul Municipal de Artă Medievală
Între 13-26 septembrie 2010

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Culturală ZIDUL organizează în perioada 13 – 26.09.2010 Salonul Municipal de Artă Medievală„Revalorificări contemporane”, Ediţia I. Evenimentul este realizat cu prilejul Zilelor Municipiului Bucureşti la Palatul Voievodal Curtea Veche (Centrul istoric – Str. Franceză nr. 25-31).

Expoziţia cuprinde o selecţie de lucrări realizate în variate stiluri şi tehnici de prestigioşi artişti plastici contemporani, invitaţi să ambienteze la ceas aniversar, arhitectura medievală de excepţie a Vechii Curţi Domneşti. Exponatele fac referire la iconografia creştină, la tehnicile artistice consacrate în perioada medievală (bizantină, romanică şi gotică), la patrimoniul cultural naţional şi la contextul european de ieri şi de azi.

Program de vizitare: zilnic orele 9:00 – 17:00. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 septembrie orele 19:00.

Suvenir de Bucureşti
Între 16-28 septembrie 2010

Bucureştenii vor putea admira lucrări de pictură şi grafică, obiecte de artă decorativă, artă fotografică, accesorii vintage, bijuterii de serie mică sau unicat, suveniruri şi cadouri.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 16-28 septembrie, între orele 10:00-18:00, la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti, din strada Academiei nr. 15.

Noaptea Albă a Filmului Românesc
Vineri, 17 septembrie 2010

Pe data de 17 septembrie, între orele 18:00 – 02:00, bucureştenii vor putea urmări în 9 locaţii de proiecţie (Piaţa George Enescu, Uranus 144, Terasa Clubului Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (MTR), MTR Open Air, Cinema Patria, Cinema Studio, Sala Elvira Popescu, Cinema Eforie) peste 30 de producţii autohtone, in cadrul primei ediţii a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Se vor proiecta filme intrate în patrimoniul de aur al cinematografiei româneşti precum „Valurile Dunării”, „Secvenţe”, „O vară de neuitat” sau „Nunta de Piatră”. Filme de lung metraj ale unor regizori români recunoscuţi pe plan internaţional, precum „Marfa şi banii”, „A fost sau n-a fost?”. De asemenea, publicul va putea viziona la MTR şi Patria cea mai recentă premieră de film românesc, „Marţi, după Crăciun”. Pasionaţii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurt-metraje originale şi recompensate la prestigioase festivaluri internaţionale de film precum „Colivia”, „Nunta lui Oli” sau „Oxigen”.

Iubitorii genului vor petrece seara în compania unei producţii de top precum „Nuntă în Basarabia”, prezentată în avanpremieră, sau vor viziona în premieră absolută în Bucureşti cea mai recentă producţie a lui Radu Gabrea, filmul „Mănusile roşii”.

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
Vezi programul complet al filmelor!

Ziua Chitarelor
Sâmbătă, 18 septembrie 2010

Evenimentul Ziua Chitarelor va avea loc în data de 18 septembrie, ora 10:30, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor. Vor fi prezenţi 10 artişti internaţionali: Andreas Oberg, Mike Vanderhule, Dave Martone, Michael Lee Firkins, Stu Hamm, Jennifer Batten, Damjan Pejcinoscki, Guglielmo Malusarki, Fabrizio Dado, din Suedia, Canada, SUA.

Intrarea este gratuită cu rezervare obligatorie.

Rock Loves Chopin

Sâmbătă, 18 septembrie 2010

Sâmbătă, 18 septembrie de la ora 21:00, în Piaţa Constituţiei are loc spectacolul Rock Loves Chopin susţinut de Orchestra Stoleczna Estrada din Varşovia. Proiectul Rock Loves Chopin presupune un „featuring” al celor mai celebre lucrări ale compozitorului într-o interpretare rock (atât rock clasic, cât şi contemporan).

Artă şi Peisaj – Grădini Nomade
Între 18 şi 20 septembrie 2010

În cadrul Zilelor Bucureştiului, Ambasada Franţei și Institutul Francez își propun mai multe intervenţii simbolice în spaţiul din inima capitalei, invitând bucureștenii la o plimbare nomadă din grădină-n grădină, de pe Dacia 77 şi până la Gara de Nord.

Proiectul se traduce prin instalaţii efemere în 6 puncte centrale ale capitalei:
– Institutul Francez din Bucureşti, Dacia 77 – Grădini celulare
– Piaţa Arthur Verona – Seminţe nomade
– Piaţa George Enescu, în faţa Ateneului – Pădurea de argint
– Piaţa Universităţii – Pajişti înflorite
– Piaţa Roma – Agora verde
– Gara de Nord – Tunelul vegetal

Festivalul Culturii Thailandeze
Între 18 şi 22 septembrie 2010

Între 18 şi 22 septembrie se va desfăşura Festivalul Culturii Thailandeze:
– 18 septembrie, 09:00-18:00 , Muzeul Naţional al Satului D. Gusti
– 19 septembrie, 09:00-18:00, Parcul Cişmigiu
– 20-22 septembrie, 13:00-18:00, Parcul Cişmigiu

Un număr de 20 de dansatori vor interpreta dansuri populare tradiţionale thailandeze, 10 artizani vă vor arăta cum se sculptează în fructe, legume şi gheaţă, cum se ţese mătasea, cum se pictează umbrelele din hârtie şi măştile de lemn, cum se fac mobilele din bambus reprezentând peştisori aurii, meniţi să aducă noroc şi prosperitate, evantaie din bambus în forma de boboci de lotus, cum se pictează obiectele din bambus cu straturi successive de lac.

Încercaţi delicioasele specialităţi ale artei culinare thailandeze, ca de exemplu faimoasele paste Phad Thai sau celebra supă Tom Yum, aperitive, ca şi o mare varietate de fructe tropicale thailandeze, băuturi din plante şi bere thailandeza. Vor mai avea loc spectacole tradiţionale de marionete, demonstraţii de arte marţiale şi de box thailandez.

Dar încununarea Festivalului va fi spectacolul “Nestemate ale Tezaurului Cultural Thailandez – Oglindiri”, susţinut de Trupa de Dans Clasic a Regatului Thailandei, o trupă deosebit de experimentată în dificilul dans cu măsti, bazat pe ţesătura narativă a Ramayanei, pe lupta dintre bine şi rău, în care binele învinge în cele din urmă, spectacol care va avea loc la Ateneul Român în data de 19 septembrie şi pentru care publicul este invitat, în ciuda numărului limitat de locuri, să obţină biletele de la Ateneul Român.

Campania CIRCUS
Între 18 şi 19 septembrie 2010

Comisia Europeană a lansat o campanie de comunicare CIRCUS – „Ce poate face Europa Socială pentru dumneavoastră”, cu scopul conştientizării de către cetăţenii europeni a drepturilor lor şi a perspectivelor în domeniul ocupării forţei de muncă, social şi egalitatea de şanse şi al cunoaşterii politicilor sociale europene. Campania şi mesajele transmise sunt relevante în contextul actualei crize economice, arătând cum Uniunea Europeană poate ameliora impactul social al crizei.

Campania se va desfăşura în cadrul Zilelor Bucureştiului, în Parcul Unirii, pe 18 şi 19 septembrie, între orele 10:00 – 20:00.

Concert Leszek Mozdzer
Duminică, 19 septembrie 2010

Duminică, 19 septembrie, de la ora 20:00, Leszek Mozdzer va susţine concertul “Solo Piano – The Art of Improvisation” la Green Hours.

Concert Neri Per Caso
Duminică, 19 septembrie 2010

Duminică, 19 septembrie, de la ora 21:30, în Piaţa George Enescu va avea loc concertul Neri Per Caso, unicul grup masculin a capella cu activitate neîntreruptă în cei 15 ani de la lansare.

Cei 6 membri ai grupului, fraţii Ciro şi Diego Caravano, Gonzalo şi Mimi Caravano (veri cu primii) şi prietenii acestora din copilărie – Mario Crescenzo şi Massimo de Devitiis au fost recompensaţi în decursul carierei cu 6 Discuri de Platină şi numeroase Trofee San Remo.

Artiştii care pot înlocui cu succes orice instrument cu vocea – în partituri dintre cele mai diverse (de la folclor la jazz şi de la classic la hip-hop) au pregătit pentru întâlnirea cu bucureştenii un best of al realizărilor lor interpretative care le-au adus recunoaşterea mondială (Cel mai recent, în SUA, Premiul CARAS pentru cel mai bun album acapella – „Angoli diversi”).

Vezi programul Zilelor Bucureştiului în weekend-ul 17-19 septembrie!