yann

La revenirea sa dupa 6 ani in Romania, Yann Tiersen a adunat aseara aproximativ 3000 de persoane la Sala Palatului. Desi trebuia sa inceapa la ora 20:00, concertul a inceput cu o intarziere de 30 de minute, timp suficient pentru ca toti cei prezenti sa se aseze la locurile lor. Tiersen a inceput concertul in acorduri de mandolina, acopaniat de cei sase muzicieni alaturi de care a fost pe scena. Au urmat apoi, pe rand, chitara electrica si vioara, alaturi de tobe, bas si instrumentele cu unde Martenot ale Christinei Ott.

Cei care se asteptau la melodii de pe coloana sonora a filmelor „Amelie” sau „Good Bye Lenin” au plecat un pic dezamagiti, artistul preferant sa cante piese in genul celor de pe ultimul sau album „On Tour”. Asfel, Tiersen a renuntat la acordeon si la chitara si s-a axat mai mult pe un rock de avangarda, un stil nu foarte usor de digerat pentru publicul neavizat. Singura exceptie a fost melodia „Sur le Fil”, pe care francezul a interpretat-o exclusiv la vioara. Printre piesele cantate aseara, am recunoscut Le Train, Dark Stuff, La Perceuse, La Terrasse,Till The End, Kala, Chapter 19, Palestine si multe altele.

Concertul nu a durat foarte mult, Yann Tiersen si trupa sa parasind scena dupa aproximativ o ora si jumatate, timp in care au oferit publicului un bis generos de trei melodii. In ciuda faptului ca nu a interactionat foarte mult cu publicul, muzica oferita de acesta a creeat o conexiune hipnotizanta cu publicul, care a rezistat pana la sfarsit.

Compozitorul francez pregateste un nou album, care va fi lansat in primavara anului viitor, pe care l-a caracterizat ca fiind „deconstructivist”. Acesta va cuprinde doar opt piese, mult mai lungi decat de obicei, fara pauza intre ele, prezentate ca un tot unitar.

Articol & Foto: Pandaru Alin

Citeşte despre: , ,