Prima ediţie UNTOLD Festival a fost desemnată câştigătoarea categoriei „Best Major Festival”, la cea de-a 7-a ediţie a competiţiei europene Festival Awards, în cadrul galei de decernare a premiilor ce a avut loc în 13 ianuarie 2016 la Groningen, Olanda. Este pentru prima dată când un festival aflat la prima ediţie câştigă marele premiu.

Alături de UNTOLD Festival, pe lista finaliştilor la categoria „Best Major Festival” s-au aflat cele mai renumite festivaluri din Europa: Tomorrowland (Belgia), Sziget Festival (Ungaria), Rock Werchter (Belgia), Exit Festival (Serbia), Deichbrand Festival (Germania), Dour Festival (Belgia), Graspop Metal Meeting (Belgia), Mysteryland (Olanda), Pinkpop (Olanda).

Constantin Covaliu (stânga), Bogdan Buta şi Adrian Chereji, o parte din echipa UNTOLD Festival - Foto: facebook.com
Constantin Covaliu (stânga), Bogdan Buta şi Adrian Chereji, o parte din echipa UNTOLD Festival – Foto: facebook.com

Competiţia European Festival Awards este singura de acest gen din Europa şi locul unde industria de specialitate, organizatorii şi festivalurile sunt răsplătite pentru creativitate, viziune, expertiză şi efort. Anul acesta, câştigătorii au fost desemnaţi prin voturile a peste 800.000 de fani din peste 50 de ţări, dar şi de către un juriu de specialitate.

„Best Major Festival este un vis devenit realitate şi este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediţie să câştige acest premiu. Mulţumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediţie, începând de la echipă, parteneri, autorităţi şi nu în ultimul rând fanilor care ne-au susţinut să ajungem aici.” spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.

„Incontestabil, acest premiu aduce valoare brandului UNTOLD, însă mai mult decât atât, înseamnă beneficii de imagine pentru oraşul Cluj-Napoca şi România” completează Adrian Chereji, Director de Marketing şi Comunicare al festivalului.

Alături de UNTOLD Festival pe lista de câştigători la celelalte categorii se află:

Best Major European Festival – UNTOLD Festival (România)
Best Medium-Sized European Festival – Volt Festival (Ungaria)
Best Small European Festival – Happiness Festival (Germania)
Best New European Festival – Lollapalooza Berlin (Germania)
Best European Festival Line-Up – Sziget Festival (Ungaria)
Best Indoor Festival – Les Transardentes (Belgia)
Artist’s Favourite European Festival – Rock Werchter (Belgia)
Best Newcomer – Hozier
Best Headliner – The Prodigy
Festival Anthem of the Year – Major Lazer – „Lean On”
Green Operations Award – Tollwood Festival (Germania)
Yes Group Health & Safety Innovation – Das Fest (Germania)
Promoter Of The Year – Hörstmann Unternehmensgruppe (Germania)
Coveted award for Excellence & Passion – Chris Kemp
Yourope Lifetime Achievement Award – Jean-Louis Brossard & Béatrice Macé (Franţa)

Anul acesta, UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 4-7 august, iar cele 4 zile de festival vor aduce 5 headlineri electronic-dance-music, 5 dintre cei mai doriţi artişti de către publicul din România, conform preferinţelor fanilor din perioada de pre-înregistrare, pe site-ul festivalului. Legendarul Tiësto este primul headliner anunţat pentru cea de-a doua ediţie UNTOLD Festival, pentru care, peste 26.000 de fani şi-au achiziţionat deja abonamente.