În urmă cu câteva zile Cristi Minculescu, solistul trupei IRIS, a hotarât să părăsească trupa alături de care a cântat din 1980 şi până în prezent. Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu nu va mai fi solistul grupului IRIS, iar activitatea formaţiei va continua avându-l ca solist pe Toni Şeicărescu, fost membru al formaţiei Direcţia 5.

Ultimele două concerte IRIS în formula care i-a consacrat vor avea loc vineri, 31 august la Iaşi şi duminică, 2 septembrie la Cluj-Napoca, ulterior acestor date, va începe o nouă etapă, atât în existenţa trupei IRIS, cât şi a lui Cristi Minculescu.

Concertul aniversar „IRIS 35 de ani” de la Iaşi va avea loc în Era Park, după orele 20:30, în cadrul festivalului G-Fest, un festival ce va cuprinde mai multe evenimente de MotorFest, Rock’N’Iaşi, Dance Day, Eco Day şi Olympic Games.

Ultimul concert susţinut de Cristi Minculescu alături de IRIS va avea loc duminică, 2 septembrie 2012, lângă Cluj-Napoca, la Bonţida în cadrul festivalului Barock – Zilele Castelului Banffy.

Cristi Minculescu a confirmat miercuri (19 august 2012) despărţirea de trupa IRIS. Motivele care l-au determinat să ia această decizie fiind reprezentate de un cumul de mici nemulţumiri şi culminând cu degradarea morală ce a cuprins România anului 2012, aşa cum a declarat într-un interviu pentru Rock FM. Totodată a lăsat să se înţeleagă faptul că despărţirea are loc doar de trupa IRIS, nu şi de scena muzicală.

Într-un interviu pentru ziarul Adevărul, Nelu Dumitrescu, liderul trupei, a precizat că trupa IRIS va merge mai departe şi că este posibil ca în octombrie să înregistreze prima piesă alături de noul solist, Toni Şeicărescu. „Avem programate în septembrie vreo trei concerte, dar nu mai vrea el să meargă cu noi. Vom începe repetiţiile cu Toni Şeicărescu şi, dacă totul merge bine, vom urca pe scenă în noua formulă. Dacă nu, o să anulăm concertele”, a declarat Nelu Dumitrescu.

Trupa IRIS este una dintre cele mai iubite trupe de rock din România, cu o activitate muzicală de peste 35 de ani şi 19 materiale discografice lansate, trupă cu fani dedicaţi, mereu aproape de de artiştii lor favoriţi. Pe 22 iunie 2012 formaţia a susţinut în Piaţa Constituţiei din Capitală un concert special ce a marcat cei 35 de ani de existenţă a celui mai popular grup rock de la noi, spectacol ce s-a dovedit un real succes.