În Piaţa Constituţiei din Bucureşti mii de inimi au bătut rock la unison pentru o muncă asiduă de 35 de ani de glorie adunaţi în câteva ore de rock intens. Ziua de 22 iunie 2012 va rămâne marcată în calendar ca o zi memorabilă pentru fanii legendarilor Iris.

După o astfel de reprezentaţie e greu să-ţi găseşti cuvintele pentru a exprima sentimentele care te încearcă în timpul unui show de asemenea calibru, totul a fost la superlativ. În ciuda căldurii de nesuportat, fanii de toate vârstele, s-au strâns în număr foarte mare în Piaţa Constituţiei pentru a sărbători, alături de cea mai iubită trupă rock din România, 35 de ani de carieră.

Cu o întârziere de jumătate de oră, timp în care fanii cântau „La mulţi ani” şi îşi chemau trupa mult iubită pe scenă, show-ul a debutat cu un mix de piese care a zguduit scena din Piaţa Constituţiei. Extaziaţi şi activi, de la început şi până la sfârşit, cei prezenţi au cântat, au dansat şi şi-au exprimat aprecierea şi mulţumirea aşa cum au ştiut ei mai bine.

Timp de aproximativ trei ore rock-ul a răsunat din toţi plămânii

Apariţia furtunoasă a fost urmată de un „Bună seara prieteni, Bună seara IRIS 35!„, salutul inconfundabil al lui Cristi Minculescu. Pentru a rămâne în aceeaşi notă a anilor ’80, din Piaţa Constituţiei, Iris a ales să bucurare inimile fanilor cu „Frumuseţea ta” şi „Doar amintirea”. Cristi a ţinut să mulţumească tuturor celor care au venit la concert pe o asemenea căldură şi celor care au cumpărat noul album al trupei.

Pentru a celebra cum se cuvine, cu rock de clasa I, seara a continuat cu „Vino pentru totdeauna” („Iris Maxima”, 2005), „Inocenţa” (de pe noul album), „Mătase albă” („Mătase albă”, 2002), „Saray” („Maxima”, 2005). Un moment liber, lăsat pentru public ca să-şi exprime bucuria, după care a urmat un moment cu adevărat special când Cristi a invitat-o în scenă „cu mare onoare” pe Felicia Filip care le este alături de 12 ani. Apariţie supremă a sopranei a stârnit ropote de aplauze. Piesa „De vei pleca” a făcut ca atmosfera să devină incendiară.

Mii de fanii au cântat alături de trupă versurile pieselor

Apoi au urmat două piese de pe noul album: „Revelaţie”, „O lume doar a lor” şi „Demagogi” („Luna plină”, 1997), „Dulce şi amar” („Mirage”, 1998), „Cine mă strigă în noapte?” („Albumul IV”, 1990). Încurajaţi de Cristi, să cânte versurile dacă le cunosc, iubitorii de Iris au participat cu sufletul la desfăşurarea pieselor, cu vocea, cu aplauze, cu dansul şi cu expresiile de bucurie si mulţumire.

Seara a continuat cu melodia „O iubire fără sfârşit” („Mătase albă”, 2002) timp în care în spatele trupei se ridica cortina, a continuat cu „Vis pierdut” la sfârşitul căreia Cristi i-a invitat pe cei prezenţi să termine piesa „aşa cum o facem de obicei” repetând ultimul vers „Toţi plecăm ca un vis pierdut„.

După acest moment emoţionant, trupa părăseşte scena, lăsându-i pe fani să rememoreze istoria Iris, prin câteva imagini cu cele mai momente importante din cariera lor, imagini amplasate pe cortinele de pe scenă. Au rulat poze, articole de ziar, numele pieselor consacrate, momente importante din anii de început ai trupei care au refectat gloria de care s-au bucurat şi se bucură aceştia. După care cortina coboară, ca semn simbolic pentru cei 35 care au trecut, iar Cristi trasmite celor prezenţi că „Nimeni nu mai plânge în seara asta„, după care atmosfera reîncepe în forţa cu un „Bună dimineaţa Bucureşti„.

Cristi Minculescu: „Ne vedem la Iris 40, în 2017”

Pe melodia „Cei ce vor fi” de pe primul album, Valter Popa a oferit un spectacol impresionant de chitară. Reapariţia Feliciei Filip cu piesa „Baby” face ca atmosfera să explodeze. După care toboşarul trupei, Nelu Dumitrescu intră în prim plan oferind un show impresionat cu sunete de tobe acompaniat de bataia palmelor din public.

Reapare în scenă Cristi mulţumind publicului pentru aceşti ani impresionanţi, pentru atmosfera creată şi pentru că „aţi bătut frumos din palme, mai bine de atât nu se putea”. Spectacolul continua cu “Cât aş vrea să zbor”, ”Trenul fără naş””Şi ce dacă”, ”Pe ape” şi se închee glorios cu vorbele solistului „Cam atât. Vă mulţumim pentru 35 de ani şi mai ales pentru că aţi venit pe căldura asta. Să fiţi sănătoşi. Să fiţi iubiti. Pa„.

Fanii cântau „La mulţi ani”, aplaudau şi strigau fericiţi „I-ris”, „I-ris”, „I-ris”. Iris părăseşte din nou scenă, iar după câteva secunde, după aclamaţiile înflăcărate ale publicului reapar strigând „Tare, tare, tare” şi continuă cu piesele „Somn bizar”, „Floare de Iris”, „A fost odată”, „We are the champions” şi I want to break free”.

Mulţumim din nou pentru că aţi venit, mulţumesc şi colegilor, la mulţi ani şi vouă pentru cei 35 de ani. Ne vedem la Iris 40, în 2017″, a fost mesajul de final a lui Cristi Minculescu. Artificiile şi confetiile au completat atmosfera incendiară punând punct unui megaconcert ţinut aşa cum ne-am obişnuit, la superlativ.

Galerie foto IRIS – 35

Foto: Diana Maria Damalan