În perioada 15-29 noiembrie 2017, show-ul „Lacul lebedelor” este pus în scenă de către Saint-Petersburg Classical Ballet, condus de Andrei Batalov, în mai multe oraşe din România, printre care: Oradea, Satu Mare, Timişoara, Cluj-Napoca, Ploieşti, Bucureşti, Piteşti, Craiova. Protagoniştii spectacolului sunt Olga Golitsa, care o va interpret ape Odette şi Denis Nedak, în rolul lui Siegfried.

După turneul din 2016, una dintre cele mai renumite trupe de balet ale tuturor timpurilor revine în România cu o nouă serie de concerte. Spectacolele vor fi concepute pe muzica lui P. I. Ceaikovski, în coregrafia lui Marius Petipa şi Lev Ivanov, scenografia lui Evgenii Gurenco, iar costumele create de Vera Poliudova.

Program Turneu „Lacul lebedelor” – Sankt Petersburg Classical Ballet

Oraş Dată Locaţie
Oradea 15 noiembrie 2017  Casa de Cultură a Sindicatelor
Satu Mare 16 noiembrie 2017  Casa de Cultură a Sindicatelor
Timişoara 17 noiembrie 2017  Sala Operei Nationale
Cluj-Napoca 18 noiembrie 2017  Casa de Cultură a Stundenţilor
Ploieşti 19 noiembrie 2017  Casa de Cultură a Sindicatelor
Bucureşti 20 noiembrie 2017 Teatrul Naţional Bucureşti
Piteşti 21 noiembrie 2017  Casa de Cultură a Sindicatelor
Craiova 29 noiembrie 2017  Teatrul Naţional Marin Sorescu bilete

Povestea ce face să tresară inimile spectatorilor încă de la premiera ce a avut loc în 1877, pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este ţesută în jurul prinţesei Odette, ce a fost blestemată de vrăjitorul Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă. Doar dragostea neţărmuită poate spulbera vraja, iar soarta pare să fie de partea Odettei, când i-l aduce in cale pe prinţul Siegfried, care se îndrăgosteşte iremediabil de ea. Flacăra speranţei se stinge însă, când Siegfried cade pradă şiretlicurilor vrăjitorului şi îi jură credinţă fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette. Astfel, se formează un lanţ de intrigi, care vor avea un deznodământ neaşteptat.

Absolventă a Şcolii de Coregrafie din Kiev, protagonista show-ului, Olga Golista a devenit prim balerin­ă a Operei Nationala Tar Shevchenko din Ucraina în 2006. Odette („Lacul lebedelor”), Clara („Spargatorul de nuci”), Aurora („Frumoasa din padurea adormita”) şi Julieta („Romeo si Julieta”) se numără printre cele mai cunoscute personajele interpretate de Olga. De-a lungul timpului, dansatoarea a primit numeroase distincţii în cadrul unor celebre competiţii international de balet clasic, precum: „Youth of the Ballet” (2001), Serge Lifar (premiul I Kiev, 2004), Agrippina Vaganova (premiul III St. Petersburg, 2006), Anatoly Sheker (2011, 2016).

Absolvent al Şcolii de Coregrafie de Stat din Odeesa din 2002 şi al Academia de Dans din KIEV Serghei Lifar din 2003, Denis Nedak este un balerin recunoscut pentru interpretarea unor roluri celebre, precum: Solor în „La Bayadère”, Basil în „Don Quijote”, Prinţul în „Frumoasa din pădurea adormită”, Prinţul Siegfried în „Lacul Lebedelor”, Albrecht în „Giselle” şi Conrad în „Le Corsaire”. Denis a dansat deja pe unele dintre cele mai mari scene din lume, participând la numeroase spectacole în Rusia, Franta, Italia, Germania, Japonia, Elvetia, Franta, Anglia şi Australia.

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov” a fost fondata in 2014 de Andrei Batalov, unul dintre legendarii balerini rusi, prim-solist al Teatrului „Mariinski”. Compania întuneşte 50 de artişti profesionişti, care au absolvit Academia de Balet Vaganova din Rusia şi alte şcoli de dans de renume din Rusia şi Ucraina. Stele ale baletului ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko, Maria Poliudova, Vladimir Statnii, Olga Golitsa şi Denis Nedak fac parte din acest proiect care a făcut deja înconjorul lumi.

Bilete turneu „Lacul lebedelor” 2017 – Sankt Petersburg Classical Ballet

Biletele pentru turneul „Lacul lebedelor” susţinut de Sankt Petersburg Classical Ballet, în perioada 15 – 29 noiembrie 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.startickets.ro. şi www.blt.ro.