În perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2016, spectacolul „Lacul lebedelor” va fi pus în scenă de către Saint-Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov în mai multe oraşe din România, printre care: Timişoara, Satu Mare, Oradea, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova.

Celebrul show de balet „Lacul lebedelor” va fi interpretat pe diferite scene din ţară, printre care se numără şi cele patru reprezentaţii de la Teatrul Naţional din Bucureşti, de pe 12 şi 16 decembrie 2016, de la orele 17:00 şi 20:00. Spectacolul în patru acte celebrează tradiţia şcolii ruse de balet, în cea mai pură formă a sa.

Program turneu „Lacul lebedelor” România 2016

Oraş Dată Locaţie
Timişoara  20 noiembrie  Opera Naţională
Satu Mare 8 decembrie  Casa de Cultură a Sindicatelor
Oradea 9 decembrie  Casa de Cultură a Sindicatelor
Piteşti 10 decembrie  Casa de Cultură a Sindicatelor
Râmnicu Vâlcea 11 decembrie  Casa de Cultură a Sindicatelor
Bucureşti 12 decembrie  Teatrul Naţional Bucureşti
Braşov 14 decembrie Centrul Cultural Reduta
Iaşi 15 decembrie  Casa de Cultură a Studenţilor
Bucureşti  16 decembrie  Teatrul Naţional Bucureşti
Constanţa 17 decembrie  Casa de Cultură a Sindicatelor
Craiova 18 decembrie  Teatrul Naţional

„Lacul lebedelor” are la bază lucrarea omonimă al lui Piotr Ilici Ceaikovski, cel mai cunoscut şi îndrăgit balet al compozitorului rus. Spectacolul, care a avut premiera în 1877, pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, prezintă povestea prinţesei Odette, care a fost blestemată de vrăjitorul Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă. Destinul i-l aduce în cale pe prinţul Siegfried, care se îndrăgosteşte de ea şi care reprezintă şi singura sa soluţie, deoarece vraja poate fi distrusă doar cu puterea dragostei adevărate. Frumoasa poveste de dragoste este pusă în scenă în paşi de dans de către prestigioasa Companie de balet clasic din Sankt Petersburg, condusă de celebrul balerin şi coregraf Andrei Batalov.

Cu o carieră remarcabilă, ce se întinde pe durata a peste 20 de ani, Andrey Batalov şi-a început activitatea artistică de tânăr, ca solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky ” din Sankt-Petersburg. Mai târziu a devenit prim solist al Teatrului Mariinski şi a făcut parte din Baletul Regal din Danemarca. De-a lungul timpului, a interpretat mai multe roluri importante, precum: Prinţul Siegfried („Lacul lebedelor) şi Albert („Giselle”) .

În 2014, Andrey Balatov a fondat Compania de balet clasic Sankt Petersburg, ce îi poartă numele şi care duce mai departe tradiţia şcolii ruseşti de balet clasic. Echipa de balet include 50 de artişti profesionişti, absolvenţi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia sau a altor mari şcoli de dans din Rusia şi Ucraina. „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” şi „Frumoasa din padurea adormită”, „Chopiniane”, „Giselle”, „Les Sylphides”, „Don Quijote” şi „Paquita” fac parte din repertoriul interpretat de companie.

Bilete turneu „Lacul lebedelor” România 2016

Biletele pentru spectacolele „Lacul lebedelor”, din perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2016, pe care Compania de balet clasic Sankt Petersburg  îl va pune în scenă în Timişoara, Satu Mare, Oradea, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova, pot fi achiziţionate online de pe www.startickets.ro la mai multe categorii de preţ.