Stefan Banica jr.

Vineri, 11 decembrie 2009, la Sala Palatului din Bucuresti, Stefan Banica jr. a sustinut un spectacol de neuitat din seria concertelor extraordinare de Craciun, prin care aduce de 8 ani consecutiv magia sarbatorilor in inimile fanilor sai. Concertul sold-out a fost unul de exceptie si a avut multe momente inedite si surprize placute, cu muzica buna, cantata live, din repertoriul artistului roman sau al unor artisti internationali.

Intrarea in scena a fost una spectaculoasa si cu adevarat exploziva, insotita de efecte speciale sonore si vizuale, prin care artistul a aparut inconjurat de flacari aflate pe fundalul ecranului imens din spatele scenei. A inceput cu piesa „Asta’s eu”, acompaniat de formatia Rock’n’Roll Band si o trupa de 12 dansatori. A salutat publicul si a continuat cu melodia „Inca o zi”, la care a pretins ca are nevoie de ajutorul spectatorilor si la care acestia au cantat versurile o data cu el.

A pastrat ritualul ultimilor ani, cand fiecare zona din sala il saluta si prin care chiotele si aplauzele fanilor au facut Sala Palatului sa vibreze. A folosit o „bagheta magica” pentru a alege cele mai frumoase melodii dedicate Craciunului, pe care le-a cantat de pe cel mai recent album al sau, „Craciun cu Stefan Banica”.

Melodia „Tanta” a avut o interpretare scenica deosebita, o adaptare a videoclipului lui Michael Jackson la piesa „The Way You Make Me Feel”, aducand astfel un tribut Regelui Muzicii Pop. Nu a fost singurul omagiu adus unui artist strain in cadrul concertului de vineri seara, ci publicul a avut bucuria de a asculta si pasaje din melodiile lui Dean Martin: „Everybody Loves Somebody”, „That’s Amore”, „Volare”, „Return to Me”. De asemenea, a interpretat si „Can’t Help Falling in Love” (la bis) si „Reach Out to Jesus” (din genul gospel), ce apartin lui Elvis Presley.

Laurentiu Cazan a fost invitat special si a cantat impreuna cu Stefan Banica jr. „Sunetul ploii”, „Tu si eu” si piesa lui Bryan Adams „Have You Ever Really Loved a Woman”.

A prezentat membrii formatiei Rock’n’Roll Band si i-a lasat cateva minute sa intretina publicul, dupa care a revenit si a facut un „sondaj” prin care a ales melodia urmatoare, cea mai votata prin aplauze si tropaieli fiind „Ani de liceu. Spectatorii s-au ridicat in picioare, au aplaudat, au cantat si au dansat pe melodia care le-a marcat cea mai frumoasa perioada din viata. A fost si un moment de karaoke imens, in care doar publicul a cantat sau a incercat sa cante melodia „Doar o data-i Craciunul”.

A mai cantat „O, brad frumos”, „Ho Ho Ho”, care este si coloana sonora a primei comedii romanesti de Craciun in care Stefan Banica jr. joaca rolul principal, apoi melodia „Fata”, dupa ce a amintit ca in urma cu un an se afla tot la Sala Palatului, in concert, cand aflase ca se nascuse Violeta. Alte melodii dedicate Craciunului au fost „Reach Out to Jesus”si „Merry Christmas Everyone”.

A incheiat cu „Ma calci pe nervi”, „S-o facem lata” si „Toata lumea danseaza”. A multumit publicului pentru prezenta si pentru ca i-a dat ocazia sa prezinte un spectacol minunat, a urat „Craciun Fericit si sa fiti mai buni, sa fiti cum vreti de fapt!”, dupa care a iesit din scena. Dupa cateva minute, insa, a venit la bis si a cantat „Veta”, „Rock’n’Roll is King” si „Can’t Help Falling in Love”.

Organizarea intregului spectacol a fost la superlativ, in care s-a vazut atentia acordata fiecarui detaliu, intreg concertul decurgand aproape perfect, fara niciun fel de incidente sau momente stangace, iar Stefan Banica jr. a fost intr-o forma de zile mari si a cantat timp de 2 ore in fata a peste 4000 de spectatori.

Galerie foto

Video

Sursa video: www.youtube.com