Sarah Chang, recunoscută drept una dintre cele mai mari violoniste ale lumii, revine anul acesta în România pentru a susţine două concerte. Prima întâlnire a publicului român cu celebra violonistă va avea loc la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, pe 15 aprilie 2016, iar cel de-al doilea concert susţinut de artistă va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 aprilie.

În cadrul celor două concerte, Sarah Chang va fi acompaniată de Orchestra Simfonică Bucureşti, sub bagheta dirijorului José Luis Gomez.

În 2016, celebra violonistă va concerta pentru a cincea oară în România, dar va fi pentru prima dată când va prezenta o operă a compozitorului Max Bruch, care i-a marcat drumul în cariera muzicală: „Concertul nr 1 în G minor”. Sarah Chang, care cântă pe o vioară Guarneri del Gesu fabricată în 1717, a fost oaspetele Festivalului „George Enescu” la ediţiile din 2001, 2003 şi 2015.

Repertoriul pe care Sarah Chang îl va prezenta spectatorilor români l-a învăţat încă din copilărie, când, la vârsta de 5 ani, a fost la audiţii pentru a se înscrie la Şcoală Julliard din New York. La vârsta de 8 ani a debutat cu Filarmonica din New York, fără a susţine repetiţii înainte, şi un an mai târziu a devenit cea mai tânără violonistă din istorie care a înregistrat un album.

Fermecat, celebrul violonist şi dirijor american Yehudi Menuhin a declarat că Sarah Chang este „violonista ideală, cea mai minunată, perfectă, pe care a auzit-o vreodată”.

Pe de altă parte, despre Sarah Chang, publicaţia The New York Times a scris: „Talentul ei este la un nivel atât de îndepărtat de restul, încât tot ce putem noi să facem este să-i oferim admiraţia cuvenită, iar apoi să ne mirăm de misterele naturii”.

Cariera de 27 de ani a violonistei a avut un parcurs frumos, iar, la cei 35 de ani pe care îi are, Sarah Chang se poate lăuda cu mii de concerte susţinute alături de cele mai mari orchestre ale lumii şi cei mai importanţi dirijori, dar şi cu numeroase premii prestigioase.

Energia şi precizia cu care dansează printre note, trăirile autentice, eleganţa şi magnetismul unic cu care stăpâneşte scena şi publicul o situează pe Sarah Chang în topul celor mai mari violonişti ai lumii, iar înregistrările sale cu opere de Bruch au fost votate de revista Gramophone ca fiind între primele 250 din toate timpurile.

Bilete Sarah Chang la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Biletele pentru concertele pe care Sarah Chang le va susţine pe 15 aprilie 2016, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, şi pe 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, vor putea fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, precum şi online, pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Bilete concert Sarah Chang la Sala Palatului din Bucureşti

Categoria Preţ
Categoria VIP 250 lei  cumpără bilete
Categoria I 150 lei  cumpără bilete
Categoria II 100 lei  cumpără bilete
Categoria III 75 lei  cumpără bilete

Bilete concert Sarah Chang la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca

Categoria Preţ
Categoria VIP 250 lei  cumpără bilete
Categoria I 200 lei cumpără bilete
Categoria II 150 lei cumpără bilete
Categoria III 100 lei cumpără bilete