Acest eveniment a avut loc in data de 9 Oct 2019.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 9 octombrie 2019, de la ora 19:00, are loc cea de-a treia ediţie Red Bull SoundClash din România, un eveniment care va pune faţă în faţă două dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate trupe de la noi, o confruntare între folclorul underground și rock-ul alternativ: Subcarpaţi şi Viţa de Vie. Cele două formaţii vor intra într-o bătălie muzicală care se va desfăşura în 4 runde, pe 2 scene, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Red Bull SoundClash este o bătălie muzicală, împărţită în 4 runde provocatoare, care prezintă un spaţiu captivant şi antrenant pentru artiştii care vor concura, dar şi pentru publicul care va decide învingătorul.

Program Red Bull Sound Clash 2019

Acces – 18:00
The Warm-Up (Încălzirea) – fiecare trupă va cânta 3 piese din repertoriul propriu
RUNDA 1: „THE COVER” – trupele abordează o melodie celebră în stilul propriu
RUNDA 2: „THE TAKEOVER” – Vița de Vie începe o piesă, Subcarpați o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe Subcarpați şi preia Vița de Vie, timp de 4 piese
RUNDA 3: „THE CLASH” – Trupele reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite
RUNDA 4: „THE WILD CARD” – Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză

Vița de Vie își pune amprenta asupra rock-ului alternativ autohton prin piese care au revoluționat peisajul muzical românesc, precum „Basu’ și cu toba mare”, „Varză” sau „Praf de stele”. După două ediții Red Bull SoundClash în care a dirijat forțele muzicale ale confruntării, Adrian Despot îmbracă acum armura de combatant:

„Am acceptat invitația ca fiind o provocare. Ne scoate din zona de confort și ne pune în situații total diferite față de cele cu care noi suntem obișnuiți. Și e fantastic! Încă de la prima ediție, din postura de MC, aveam mereu un ochi ațintit pe ceea ce se întâmpla pe scenă și îmi imaginam cum am fi făcut noi, Vița de Vie, respectiva mișcare”povestește Adrian Despot.

Subcarpați, cea mai mare grupare muzicală independentă din România, va ține garda sus și-și va apăra măritul codru luptând cu arma preferată, mixul de hip-hop-folclor românesc.

„Știm conceptul de „Clash” din U.K., de la „Culture Clash”, am văzut acum vreo doi-trei ani potențialul celor două arene față-n față. Mi-a plăcut foarte mult și ne întrebam când o să ajungem și noi să facem asta și iată că a venit acel moment. O să fie o bătălie muzicală. Dacă Vița de Vie o să arunce ceva în foc, o să fim pregătiți”, declară MC Bean.

Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006, în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri. Nu este vorba nici despre un simplu concert, ci despre o competiţie muzicală. Artiştii vor fi scoşi din zona de confort, fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, de unde îi va demonstra oponentului abilităţile artistice.

În primele două ediţii Red Bull SoundClash din România au intrat în competiţie Grasu XXL vs. Loredana (2018), câştigător fiind Grasu XXL, şi CTC vs. Carla’s Dreams (2017), competiţia muzicală fiind câştigată de CTC.

Bilete Red Bull SoundClash: Subcarpaţi vs. Viţa de Vie

Biletele pentru Red Bull SoundClash: Subcarpaţi vs. Viţa de Vie de la Sala Polivalentă din Bucureşti, de pe 9 octombrie 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua bilete.ro şi online de pe www.bilete.ro, la preţul de 79 de lei.

Red Bull SoundClash este organizat de Red Bull Music Events.