Phoenix Entertainment, organizatorii festivalului I AM THE ROCKER, ce trebuia să se desfăşoare în weekendul 4-5 iulie 2015 la Romexpo din Bucureşti, anunţă că este nevoită să reconfigureze structura festivalului, din cauza unor probleme de producţie ce au survenit în ultimul moment.

Organizatorii au decis să reconfigureze evenimentul astfel:

Vineri, 3 iulie, va avea loc warm-up party-ul oficial, în clubul The Silver Church, alături de toboşarul Mike Terrana (Tarja Turunen, Axel Rudi Pell) şi trupa sa cărora li se alătură legendarul Ovidiu Ioncu Kempes. Terrana şi Kempes vor face un show tribut în memoria lui Ronnie James Dio, iar la final cei de la White Walls îi vor acompania într-un jam session inedit.

Accesul se va face pe baza abonamentelor şi a biletelor pe zile valide, iar pentru cei care nu deţin abonamente/tichete pe zile la festival, preţul va fi de 50 lei. Porţile clubului se deschid la ora 19:00, show-ul urmând să înceapă la ora 21:00.

Sâmbătă, 4 iulie, tot în The Silver Church, publicul se va putea întâlni în premieră în România cu legendarii Black Star Riders (The New Thin Lizzy), cu reprezentanţii de seamă ai pagan metal-ului, Arkona, dar şi cu Hatemode.

Accesul va fi gratuit pentru posesorii de bilete pe zile şi abonamante. Cei care nu şi-au achiziţionat bilet la festival până acum, vor putea cumpăra bilete la intrare la preţul de 100 de lei. Porţile se deschid la ora 19:30, iar show-ul este programat să înceapă la ora 20:00.

Duminică, 5 iulie, în The Silver Church este declarată noaptea metal-ului românesc, fanii putând lua parte la concertele unora dintre cele mai de seamă trupe ale momentului: Kistvaen, Goodbye To Gravity, Days of Confusion şi Negative Core. Porţile se deschid la 19:00, show-urile vor începe la 20:00.

Fanii vor avea acces la toate evenimentele de mai sus în baza biletelor pe zile sau a abonamentelor achiziţionate pentru I AM THE ROCKER, dar îşi vor putea recupera şi contravaloarea biletelor integral, după desfăşurarea concertelor enunţate mai sus.

Mayhem, Carcass, Skindred, Kamelot, Soulfly şi toate celelalte trupe participante regretă că vor rata întâlnirea cu fanii la Bucureşti. Capul de afiş al festivalului, Dream Theater, şi-au exprimat şi ei regretul, dar se vor întoarce în 2016, iar biletele achiziţionate pentru I AM THE ROCKER rămân valabile şi pentru acest concert. Managementul formaţiei Dream Theater încurajează fanii să păstreze biletele pentru 2016, care se anunţă a fi unul fabulos pentru trupă.

Organizatorii le mulţumeşte plătitorilor de bilet pentru susţinerea pe care o manifestă faţă de mişcarea rock şi metal şi regretă această situaţie nefericită. Aceştia anunţă că le vor oferi celor care şi-au procurat abonamente la festival, intrare gratuită la concertele Cannibal Corpse, Black Label Society, HIM + The Aristocrats sau Tony Macalpine (ultimele două la alegere), iar cei care deţin bilete pe o zi vor putea alege 2 show-uri la alegere dintre cele de mai sus, aceştia trebuind doar să prezinte biletul valid achiziţionat pentru I AM THE ROCKER.

Cei care doresc să îşi recupereze banii o pot face prezentând biletul valid la punctele de vânzare din reţeaua Eventim de unde şi le-au cumpărat.