Luna februarie a început pentru The Mono Jacks cu un concert plin de emoție și pasiune în Expirat – Halele Carol din București. Locul, cunoscut pentru concertele de muzică alternativă, a prins viață în jurul trupei care s-a simțit „ca acasă” pe scenă, în fața publicului fidel. Concertul a fost sold out și a cuprins piese cunoscute de toți fanii, printre care și single-uri lansate în ultimul an: „Undeva”, „Spune” și „Aici Acum”.

The Mono Jacks au început intens cu „Gândurile”, reușind să aducă din prima publicul în starea specifică interpretărilor lor, pline de trăiri simțite la maxim. Publicul a cântat la unison și versurile următoarei piese, „Tablou”. Au urmat și melodii în limba engleză, „When I Was Gone”, „We’re All Getting Older”, „Push The Pedal” și „Come Back Girl”, ce au lăsat să se vadă energia de care poate da dovadă trupa.

Recenzie concert The Mono Jacks în Expirat – Foto: Cristina Oltean

Mult așteptat de către public a fost și „Spune”, single-ul lansat anul trecut, pe care cei patru membri nu ezită să îl interpreteze live ori de câte ori au ocazia. Solistul, Doru Trăscău, reușește, fără excepție, să transmită emoții viscerale prin prestația sa. Playlistul a conținut și titluri emblematice ale ultimului album lansat, „Gloria” (2020), precum „Umeri Aurii”, „Caleidoscop”, „Gloria” și „Zbor” care au scos la iveală cuplurile prezente în sală.

Nu a lipsit, desigur, piesa cea mai apreciată de către public, „1000 De Da”, în timpul căreia solistul a întors microfonul către fani, încurajându-i să cânte. Trupa s-a retras, apoi, de pe scenă, însă a fost nevoită să revină la bis. The Mono Jacks au continuat cu o solicitare populară în rândul fanilor, „Caffè Sospeso”, piesa fiind cerută de către un fan chiar în timpul ultimului live al trupei pe YouTube. Concertul s-a încheiat cu „Infinit” și „Un Sfert De Secundă”, moment în care luminile au fost puse pe publicul care a început să bată din palme pe ritm, absorbit de atmosfera efervescentă.

Recenzie concert The Mono Jacks în Expirat – Foto: Cristina Oltean

Ținutele chitaristului si basistului trupei au fost cele care au ieșit în evidență, unul purtând tricoul „22:22”, făcând referire la versurile piesei „Caleidoscop”, iar celălalt purtând o perucă blondă ce i-a accentuat mișcările energice pe durata concertului. Trupa și-a exprimat mulțumirile față de publicul care îi susține la fiecare concert și au împărtășit o glumă ce a luat naștere odată cu aflarea veștii că toate biletele fuseseră vândute, și anume „Sold out, drepți!”, moment în care un val de râsete a umplut încăperea.

Concertul The Mono Jacks de la Expirat – Halele Carol a fost organizat de Overground Music.