Prezent pentru a patra oară în România, dar pentru prima dată în inima Transilvaniei, Sting a urcat marţi, 17 octombrie 2017, pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, în faţa a peste 10.000 de spectatori, dornici să audă atât piesele din repertoriul propriu, cât şi piesele cunoscute ale celor de la The Police.

Oameni de toate vârstele s-au aşezat nerăbdători la coadă, cu zeci de minunte înainte de deschiderea porţilor, iar după ce au trecut de porţile de acces au avut ocazia să exploreze Sala Polivalentă, extinsă la peste 10.000 de locuri în această toamnă.

Punctual, la ora 20:00, Sting şi-a făcut prima apariţie pe scenă, chiar la începutul concertului, când l-a prezentat pe fiul lui, Joe Sumner, alături de care a cântat piesa de deschidere. Ultimul concert din cadrul turneului de promovare al celui mai recent album, „57th and 9th” a început cu piesa „Heading South on the Great North Road”, aflată pe acest album.

Joe Sumner, în deschiderea lui Sting, la Cluj-Napoca – Foto: Anita Jambor / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Sting l-a lăudat pe fiul lui pentru nivelul de limba română pe care îl are, acesta dându-i replica chiar în limba noastră. S-a retras de pe scenă pentru a-i lăsa lui Joe posibilitatea să interacţioneze cu publicul pentru aproximativ 30 de minute, iar piesa cu care şi-a terminat recitalul a fost „Jelly Bean”, cea pe care a mărturisit că le-o cântă şi copiilor lui.

Sting a apărut din nou pe scenă, într-o ţinută lejeră, alături de formaţia lui, Joe revenind de data aceasta ca backing vocal. Prima piesă care a făcut publicul să reacţioneze, încă de la primele acorduri, a fost „Englishman in New York”, piesă la care publicul a cântat alaături de artist şi după care acesta şi-a prezentat formaţia.

Spectatorii au fost foarte receptivi şi au aplaudat frenetic la fiecare piesă pe care o recunoşteau, Sting mulţumindu-le mult de fiecare dată. Spre deosebire de alte concerte, unde spectatorii urmăresc mai multe concertele prin ecranul telefonului, la show-ul lui Sting cei prezenţi chiar s-au bucurat din plin de concert, poate cu mici excepţii la cele mai cunoscute piese, pe care au dorit să le împărtăşească şi prietenilor care au rămas acasă.

Sting în concert la Cluj-Napoca – Foto: Anita Jambor / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Printre piesele care au electrizat publicul s-au numărat „Field of Gold”, „Shape of my Heart”, „Desert Rose”, dar şi melodii de la The Police, precum „Message in a Bottle”, „Every Little Thing She Does is Magic” şi „Roxane”.

Concertul a putut fi uşor catalogat printre cele mai bune de la Cluj-Napoca, datorită calităţii sunetului, dar şi a vocii lui Sting, care s-a ridicat la înălţime. Uneori puteai chiar avea senzaţia că te afli în faţa unui televizor şi că te priveşti şi asculţi o înregistrare de pe un DVD. De altfel, Sting a mulţumit publicului pentru atmosfera extraordinară, mai ales că a fost şi ultimul concert din turneu.

După medley-ul „Roxane” şi „Ain’t no Sunshine” a lui Bill Withers, Sting a ieşit de pe scenă, dar s-a întors repede pentru primul bis, unde publicul a avut şansa să asculte o altă piesă de pe noul album, „I Can’t Stop Thinking about You”, melodia „Next to You”, dar şi binecunoscuta piesă a celor de la The Police, „Every Breath You Take”.

Publicul prezent la concertul Sting de la Cluj-Napoca – Foto: Anita Jambor / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

S-a întors pe scenă pentru a doua oară şi, la fel ca şi în celelalte concerte din turneu, „Fragile” a fost piesa care a încheiat concertul, cântec ce a stârnit emoţii printre participanţi. După o oră şi jumătate de concert, Sting le-a mulţumit tuturor din echipă, nu doar pentru implicarea în acest concert, cât şi în întreg turneul, dar şi publicului care a fost peste aşteptări. Mesajul „ne vedem data viitoare” le-a lăsat clujenilor speranţa că poate într-o zi vor avea din nou şansa să îl vadă pe Sting live în concert.

Albumul „57th and 9th”, lansat în noiembrie 2016, a fost premiat cu Discul de Aur în România, distincţia ajungând la Sting chiar în ziua concertului. Turneul de promovare al acestui album a început pe teritoriul nord american, în Canada şi i-a purtat prin Europa, America de Sud şi Asia. Cariera lui Sting este impresionantă, a vândut peste 100 milioane de albume, atât solo, cât şi cu The Police, a câştigat premii Grammy, 1 Emmy, 1 Glob de Aur şi a fost nominalizat la Oscar.

Concertul Sting de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost organizat de Emagic.