Festivalul UNTOLD a revenit cu cea de-a patra ediţie la Cluj-Napoca, în perioada 2-5 august 2018, şi a atins noi recorduri, cu peste 350.000 de persoane în cele 4 zile de festival. Dacă unii s-au aflat la prima lor experienţă, alţii au experimentat din nou fenomenul UNTOLD, care pentru mulţi a devenit o tradiţie de vară.

Cluj-Napoca a început să se anime chiar de la începutul săptămânii, când primii participanţi au ajuns în oraş. Limbi străine cât mai diverse, agitaţia şi instalarea de tonete în perimetrul festivalului, brăţările colorate şi aglomeraţia, au fost primele semne că suntem din ce în ce mai aproape de începutul festivalului.

Ziua 1 – Prima zi alături de cei de la The Chainsmokers

Festivalul şi-a deschis porţile la ora 12:00. La fel ca în anii anteriori, cei care au dorit să se bucure de experienţa festivalului, au avut şansa să se relaxeze în zonele special amenajate, să guste din preparatele puse la dispoziție în zona de food court sau să se bucure de momentele tradiţionale din zona Transylvania All Inclusive.

The Chainsmokers, în prima zi de UNTOLD 2018 – Foto: Anita Jambor / iConcert.ro

Vezi galeria foto din prima, a doua, a treia şi ultima de festival!

Distracţia a început la ora 17:00, pe Main Stage, dar scenele Time şi Daydreaming şi-au aşteptat spectatorii încă de la prânz. Mahmut Orhan sau Parov Stelar au fost cei care i-au întreţinut pe spectatori pe Main Stage, însă şi celelalte scene au fost pline, participanţii având ocazia să aleagă în funcţie de preferinţe.

Cei mai aşteptaţi au fost cei de la The Chainsmokers, care s-au aflat pentru prima dată pe o scenă în România. Timp de o oră şi jumătate au ţinut în priză publicul, atât cu melodii cunoscute din propriul repertoriu, cât şi cu piese mixate. Seara a continuat cu Diplo şi Afrojack, care au fost preferaţii publicului de la UNTOLD, unii părăsind zona festivalului mult după răsăritul soarelui.

Ziua 2 – Kygo pentru prima dată pe scena UNTOLD

A doua zi de festival a adunat şi mai multe persoane faţă de prima zi, peste 89.000 din toate colţurile lumii, lucru ce a putut fi observat prin multitudinea de steaguri atât din Europa, cât şi din alte continente. Chiar dacă au petrecut până în zori, cei prezenţi la festival s-au întors pentru a o lua de la capăt cu distracţia.

A doua zi de UNTOLD 2018 – Foto: Anita Jambor / iConcert.ro

Vezi galeria foto din prima, a doua, a treia şi ultima de festival!

Jason Derulo a revenit pe scenă în România, după participarea de la Neversea de anul trecut, iar publicul i-a fost alături şi a cântat alături de el, vers cu vers. Kygo a fost artistul pe care îl aşteptau majoritatea şi nu au fost dezamăgiţi, oferind publicului un show complet, cu acorduri de pian, orchestră şi chiar cu prezenţa unui invitat surpriză pe scenă.

DJ Tiesto a revenit pe scena UNTOLD, fiind printre artiştii care au adus un tribut The Cranberries şi Dolores O’Riordan, mixând piesa „Zombie”. Cei care au dorit să se bucure de muzica de la alte scene, au avut şansa să îi vadă mixând pe Markus Schulz şi Ferry Corsten la scena Trance sau pe Solomun, cel care umple de fiecare dată Sala Polivalentă.

Ziua 3 – Show incendiar marca Dimitri Vegas & Like Mike

Ziua de sâmbătă a însemnat şi ziua în care nu ai avut cum să te împarţi pentru a vedea toţi artiştii buni repartizaţi pe diferite scene; de la Forest, unde lumea s-a înghesuit să îl vadă pe Mihail, la ATB la scena Trance şi Culese din Cartier la scena Alchemy.

Subcarpaţi au oferit un show incendiar pe Main Stage, poate cel mai bun de la UNTOLD, şi au continuat petrecerea la Alchemy. The Prodigy au fost live act-ul aşteptat pe Main Stage: hituri cunoscute precum „Firestarter”, „Breathe”, „Out of Space” şi „Smack My Bitch Up” au răsunat live la UNTOLD.

The Prodigy, în a treia zi de UNTOLD 2018 – Foto: Anita Jambor / iConcert.ro

Vezi galeria foto din prima, a doua, a treia şi ultima de festival!

Publicul nu a avut timp de respiro, urmând imediat Danny Avila şi Alesso. În timp ce Alesso mixa pe Main Stage, fanii trance s-au călcat în picioare pentru a-l vedea pe ATB, de data aceasta pe o altă scenă, dar cu un număr la fel de mare de fani, neavând loc să te mişti în faţa cazinoului, unde a fost amenajată scena Trance.

După ATB, lumea s-a îndreptat spre Main Stage, acolo unde i-au aşteptat pe Dimitri Vegas & Like Mike, care au electrizat publicul cu ritmurile lor. Nu au uitat nici de publicul român şi au mixat „Constantine, Constantine”, dar nici de originile lor greceşti, mixând „Zorba Grecul”.

Steve Aoki s-a întors şi el pe scena UNTOLD, după experienţa de anul trecut, când a terminat de mixat la ora 7 dimineaţa, rămânând impresionat de publicul festivalului. De altfel, a respectat tradiţia şi şi-a răsplătit fanii la final cu 13 torturi delicioase.

Ziua 4 – Armin van Buuren – 7 ore de muzică fără oprire, plus Black Eyed Peas din nou în România, după 11 ani

Headliner-ul ultimei zile a fost Armin van Buuren, fanii lui înfocaţi au apărut în zona festivalului şi la Main Stage cu multe ore înainte de intrarea lui pe scenă. Înarmaţi ca de obicei cu tricouri „Armin Only” sau cu steaguri, au ocupat rândurile din faţă încă de la Shy Martin.

După o pauză, la ora 22:00, au apărut pe scenă cei de la The Black Eyed Peas, într-o nouă formulă, dar cu aceeaşi energie. Prezenţi pentru a doua oară în România, prima dată acum 11 ani, au rămas profund impresionaţi de public şi au menţionat de câteva ori că vor povesti despre UNTOLD peste tot în lume. Piesa cu care au început a fost „Let’s Get It Started” şi au continuat cu „Pump It”. Pe parcursul concertului au avut atât momente de freestyle, cât şi piese arhi-cunoscute, precum „Where is the love?”, unde publicul a cântat vers cu vers sau „The Time (Dirty Bit)”. Seara au încheiat-o cu „I Got a Feeling”.

Armin van Buuren, în ultima zi de UNTOLD 2018 – Foto: UNTOLD

Vezi galeria foto din prima, a doua, a treia şi ultima de festival!

Cei care nu au dorit să îi vadă pe cei de la The Black Eyed Peas au avut ocazia să îi asculte live pe cei de la Paraziţii, pe scena Alchemy. Seara a continuat cu Tujamo şi Fedde Le Grand care au pregătit publicul pentru Armin van Buuren.

După ceremonia de închidere care deja i-a făcut pe spectatori să se gândească la cea de-a cincea ediție UNTOLD, cea din 2019, a apărut Armin pe scenă şi nu a mai plecat până la ora 9:00 dimineaţa. Prezent încă de la prima ediție, Armin aminteşte de fiecare dată de legătura specială cu publicul UNTOLD şi a promis că pregăteşte ceva special pentru ediţia cu numărul cinci.

Odată cu încheierea show-ului lui Armin s-a terminat şi festivalul, mulţi dintre participanţi visând deja la ediţia din 2019. Show-ul, transmis live pe Facebook şi pe TV, a fost urmărit de milioane de oameni care şi-ar fi dorit să fie şi ei la UNTOLD.