În seara de sâmbătă, 22 aprilie 2017, în Bucureşti s-au desfasurat mai multe concerte pe zona de rock / metal, aşadar aveam oarecare emoţii cu privire la numărul celor care vor alege să vina în Quantic, la concertul trupei Pain. Deşi la început sala arăta destul de goală, pe parcurs s-a umplut totuşi considerabil.

Seara a început cu trupa ArseA, care a mai fost în România şi anul trecut la Maximum Rock Festival. Italienii sunt adepții unui heavy metal cu tente progresive şi cu o parte instrumentală care te ține în continuu în priză. Rezultatul final este un metal prăfuit şi chinuit care alungă oamenii din sală – efect observat şi anul trecut, şi acum. Formația le-a adus şi un omagiu victimelor din Colectiv, reprezentat prin interpretarea ultimei piese.

Dust In Mind în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Dust In Mind au intrat pe scena cu energie şi incredere. Stilul lor muzical se apropie destul de mult de ceea ce cântă Pain, dar împrumută şi influenţe Lacuna Coil. Francezii au reuşit să încălzească cu adevarat publicul şi să-i facă pe cei rămaşi în zona de restaurant / lobby să între în sala de concert.

Metalul industrial şi vocea aspră a lui Damien (voce/chitară) s-a îmbinat frumos cu vocea delicată şi melodioasa a solistei Jen. Printre piesele furioase şi apăsate, prespărate cu riff-uri tranşante, am avut parte şi de un scurt moment de respiro în care Jen ne-a încântat cu vocea sa eterică, acompaniată numai de sunet de clape.

Pain în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Dust In Mind este o trupă tânără care dovedeşte că are deja ceva de spus pe scena de metal internaţională şi chiar este de urmărit pe viitor.

Peter Tägtgren este o legendă vie: frontman Hypocrisy, Pain şi, mai nou, membru în proiectul Lindemann, alături de Till Lindemann de la Rammstein, proprietar al celebrului Abyss Studio din Suedia şi unul dintre cei mai căutaţi producători ai scenei metal. Orice apariţie de-a sa, indiferent sub ce formă sau cu proiect ajunge pe meleagurile noastre, este musai de văzut!

Pain ne-a mai vizitat şi în urmă cu opt ani, la una din ediţiile ARTmania, iar concertul de anul a făcut parte din turneul de promovare al celui mai nou album, „Coming Home”, lansat anul trecut în septembrie.

Pain în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Păstrând acelaşi melanj de industrial, techno şi heavy metal cu care ne-a obişnuit, mr. Tägtgren şi colegii săi ne-au plimbat prin universul ultimei creaţii discografice cu piesele „Pain in The Ass”, „A Wannabe”, „Coming Home”, „Black Knight Satellite” şi „Call Me”, moment în care l-am avut alături de noi şi pe Joakim Brodén de la Sabaton sub forma unei păpuşi care şi-a iţit capul de după decorul scenic. Restul setlist-ului a fost împărţit echitabil între celelalte albume, nelipsind hit-uri precum „Same Old Song”, „The Great Pretender”, „Monkey Businees”, „On and On” şi „Shut Your Mouth”.

Peter Tägtgren a fost pus pe glume, întrebându-l pe bassistul Jonathan Olsson de la Dynazty, care îi însoţeşte în acest turneu, dacă îi plac femeile. Răspunsul acestuia, „only if they’re dirty”, a fost astfel introducerea piesei „Dirty Woman”.

Pain în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cei doi au mai făcut şi alte giumbuşlucuri pe scenă, unul trântindu-se pe jos, altul cântând printre picioarele lui, pe lângă tot felul de alte nebunii care au contribuit la buna dispoziţie a celor prezenţi. Piesele solide, prezenţa scenică fascinantă a lui Peter Tägtgren, sunetul bun şi un joc de lumini net superior celui cu care eram obişnuiţi în Quantic au fost elementele unui concert reuşit din toate punctele de vedere.

Recenzie de Oana Dinu