Cu nostalgie, prietenie şi energie – cam aşa ar putea fi descrisă atmosfera de la concertul pe care Lita Ford l-a susţinut în seara de 14 martie 2017 la Hard Rock Cafe, în Bucureşti. Concertul a făcut parte din turneul „Living Like A Runaway” pe care artista îl susţine în această perioadă.

Lita Ford, supranumită „Queen of Metal”, a cântat pentru prima dată în România, după mai bine de 40 de ani de carieră. Deloc întâmplător, melodia de intro care a anunţat startul concertului a fost o piesă a formaţiei Accept – „Balls To The Wall”. Artista a ridicat publicul în picioare încă de la primele acorduri, fiind primită cu un ropot de aplauze.

Lita Ford, în concert la Hard Rock Cafe din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Lita Ford şi-a început cariera la 16 ani, în trupa rock de fete The Runaways, unde le-a avut colege pe Joan Jett, Cherie Curie, Jackie Fox şi Sandy West. La aproape 20 de ani, a pornit într-o carieră solo, devenind una dintre puţinele femei care s-au impus în lumea rock-ului.

La Bucureşti, publicul a avut ocazia să vadă o Lita Ford plină de energie, atrăgătoare în costumul ei roşu din piele şi foarte prietenoasă. Un alt elemente care a atras atenţia publicului a fost chitara la care Lita a cântat majoritatea pieselor – o chitară în forma sticlei de vodka Stolichnaya, urmată de o chitară cu grif dublu.

Energie şi emoţie pe ritmuri rock

Rând pe rând, Lita şi colegii ei de scenă au cântat piese din vremea The Runaways, dar şi de pe albume mai recente – „Larger Than Life”, „The Bitch Is Back” (cover Elton John), „Relentless”, „Living Like a Runaway”, „Hungry” şi „Back To The Cave”.

Lita Ford, în concert la Hard Rock Cafe din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Nu a lipsit nici piesa „Can’t Catch me”, interpretată în memoria lui Lemmy Kilmister de la Motorhead. Pe această piesă, Bobby Rock, bateristul trupei, a oferit un solo de percuţie foarte bun, lovind tot ce putea genera sunete de jur – împrejurul scaunului său, inclusiv peretele din spate.

Poate că vocea Litei nu mai este în aceeaşi formă ca în anii ’80, dar energia ei a fost molipsitoare. A râs, a comunicat cu publicul, a mulţumit şi a arătat că s-a simţit bine în mijlocul celor prezenţi. Concertul a fost scurt, aproximativ 90 de minute, dar finalul a fost unul plin de emoţie şi energie. Printre ultimele piese interpretate s-au regăsit „Cherry Bomb”, „Close My Eyes Forever” (cea mai cunoscută piesă a artistei, datorită duetului original cu Ozzy Osbourne) şi „Kiss Me Deadly”.

Lita Ford, în concert la Hard Rock Cafe din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Lita Ford şi colegii ei nu au oferit şi un bis, dar a rămas în aer promisiunea unei reîntoarceri, pentru un alt concert.

Concertul susţinut de Lita Ford la Hard Rock Cafe din Bucureşti a fost organizat de Vreau Bilet.