Concertele de muzică jazz sunt din ce în ce mai dese în Bucureşti, capitala devenind foarte atrăgătoare în ultimii ani pentru artiştii importanţi care au îmbrăţişat acest gen muzical şi care se bucură de un mare renume pe plan internaţional. Kenny Garrett este unul dintre cântăreţii de jazz căruia i-a plăcut Bucureştiul, drept pentru care a hotărât să revină aici, la nici un an de la ultimul concert susţinut la Sala Radio, în aprilie 2016.

Kenny Garrett Quintet a susţinut un nou concert la Bucureşti joi, 23 februarie 2017, în cadrul seriei de evenimente Jazz Syndicate Live Sessions. Concertul „Do Your Dance” a promovat albumul cu acelaşi nume, lansat de Kenny Garrett la jumătatea lunii iulie 2016.

Ethnotic Project, în deschiderea concertului Kenny Garrett – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

În deschiderea concertului a cântat trupa Ethnotic Project, o trupă de etno-jazz al cărui repertoriu cuprinde piese din folclorul românesc reorchestrate pe sonorităţi de jazz. Astfel, profunzimea acordurilor care descriu starea şi sufletul românului se îmbină cu note exuberante de jazz, rezultatul fiind cu totul inedit. Vocea duioasă a Irinei Sârbu se împleteşte perfect cu fundalul sonor, fiind nelipsite momentele de improvizaţie jazz, care conferă vitalitate întregului. Ethnotic Project a cântat pentru publicul aflat la Sala Radio piesele „7 Scări”, „La cârciuma de la drum” şi „Piatră piatră”.

Saxofonistul Kenny Garrett a urcat pe scena Sălii Radio cu foarte puţin înainte de ora 21:00, alături de cei patru muzicieni care compun Kenny Garrett Quintet: basistul Corocran Holt, pianistul Vernell Brown, bateristul Marcus Baylor şi percuţionistul Rudy Bird.

Kenny Garrett Quintet în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Celebrul saxofonist a început călătoria muzicală de la Bucureşti cu acorduri melancolice care au explodat apoi în groove, iar pe parcursul concertului am remarcat şi multe sonorităţi funk, bossa, calypso şi waltz. De asemenea, acordurile de jazz ale câtorva piese au fost fost îmbinate cu ritmuri africane pline de autenticitate, accentuate mai ales de către percuţionistul Rudy Bird. Pasajele de improvizație au fost foarte gustate de publicul bucureştean, care nu s-a sfiit să intervină prin aplauze frenetice.

Albumul „Do Your Dance” aduce multă energie, optimism şi culoare, fiind o invitaţie la dans pe care Kenny Garrett o lansează fanilor săi de pretutindeni. Kenny Garrett a devenit faimos şi datorită izbucnirilor în dans pe care mulţi dintre fani le au la concertele sale, astfel că saxofonistul şi-a dorit să imortalizeze aceste momente şi amintiri prin acest album. Un împătimit al aplauzelor, Kenny Garrett îşi adună energia din entuziasmul spectatorilor, drept pentru care în multe momente i-a stârnit pe aceştia să aplaude intens şi îndelung.

Kenny Garrett Quintet în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Apogeul concertului l-a reprezentat ultimul sfert de oră, când publicul s-a ridicat în picioare şi a dansat pe ritmurile piesei „Happy People”. Acest moment a fost însăşi expresia fericirii pe care o căuta Kenny Garrett în concertele sale. Deşi sala a fost doar pe jumătate ocupată, aplauzele dese şi ritmice au reuşit să compenseze acest aspect şi să-l facă pe Kenny Garrett să se simtă ca acasă.

Pentru al treilea an consecutiv, Kenny Garrett Quintet a adus la Bucureşti încă un concert care merită toate laudele, un concert plin de prospeţime şi vervă, ale căror acorduri jucăuşe îţi rămân îndelung în minte.