Joi, 23 februarie 2017, de la ora 20:00, Kenny Garrett susţine concertul „Do Your Dance” pentru promovarea albumului cu acelaşi nume, la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Syndicate Live Sessions. În deschidere va concerta trupa Ethnotic Project, un proiect inedit, ce îmbină folclorul românesc cu sonorităţi de jazz.

După concertul din 2016, legendarul saxofonist Kenny Garrett se întoarce la Bucureşti cu un nou spectacol în care va interpreta multe compoziţii de pe cel mai recent album al său, „Do Your Dance” (2016). Pentru al treilea an consecutiv în România, muzicianul concertează alături de celebrul său Quintet pentru toţi iubitorii de jazz din ţară.

„Nu vă aşteptaţi să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte”, spune Kenny Garrett care este recunoscut pentru felul în care face publicul să stea în picioare şi să danseze pe ritmuri de jazz, pe toată durata concertului. Acesta este spiritul care a inspirat albumul „Do the dance”, care vine la Bucureşti într-un show în care muzica preia controlul, iar mişcările vin de la sine.

Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale”, iar de către The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a debutat în 1978 când s-a alăturat orchestrei lui Duke Ellington. Cariera sa a avut o ascensiune rapidă: 6 ani mai târziu şi-a lansat primul album, „Introducing Kenny Garrett”.

Muzicianul a îmbinat întotdeauna performanţele live din concerte şi festivaluri cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, discografia sa numără până în prezent nu mai puţin de 19 albume în calitate de lider şi alte 31 de materiale ca sideman. Pentru activitatea sa, saxofonistul a primit 5 nominalizări şi un premiu Grammy în 2010, la categoria „Cel mai bun album instrumental de jazz”, pentru materialul „Five Peace Band – Live” (2009).

De-a lungul carierei sale, artistul a colaborat cu maeştrii jazz-ului contemporan, precum: Art Blakey, Joe Henderson, Brad Mehldau, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller, dar şi cu mulţi alţi artişti de renume.

„Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă şi alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei”, declară Kenny Garrett

Bilete Kenny Garrett – „Do Your Dance” la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Kenny Garrett – „Do Your Dance” de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 23 februarie 2017, pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţinarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria 1 185 lei cumpără bilete
Categoria 1A 165 lei  cumpără bilete
Categoria 2 145 lei  cumpără bilete
Categoria 2A 135 lei  cumpără bilete
Categoria 3 115 lei  cumpără bilete
Categoria 4 105 lei  cumpără bilete

Concertul Kenny Garrett – „Do Your Dance” de la Bucureşti este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.