Ştim că trupele de muzică revin să concerteze în locurile care îi farmecă şi unde găsesc acea căldură pe care fanii o împărtăşesc într-un mod sincer şi plăcut. Excepţie nu fac nici cei de la Nightwish, care au revenit în concert la Bucureşti după aproape 3 ani de la ultimul show susţinut în România.

Concertul, care a avut loc vineri, 17 august 2018, a fost găzduit tot de Romexpo şi s-a desfăşurat în aer liber. Show-ul trupei finlandeze a făcut parte din turneul aniversar „Decades”, care celebrează 20 de ani de activitate muzicală, iar în deschidere au cântat trupele Fallen Arise şi A Tear Beyond.

A Tear Beyond, în deschiderea concertului Nightwish – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Seara a început oficial cu concertul grecilor de la Fallen Arise care au încercat să anime publicul timp de jumătate de oră şi a continuat cu concertul susţinut de trupa A Tear Beyond, din Italia. Spre deosebire de Fallen Arise, cei de la A Tear Beyond s-au putut bucura de un public mai numeros şi mai activ, iar la final italienii au vrut să facă chiar şi o poză cu marea de mâini ridicate.

La ora 21:00 publicul aştepta deja nerăbdător intrarea pe scena a trupei Nightwish, dar aşteptarea a fost un prelungită timp de câteva minute de un intro de senzaţie care ne-a introdus în atmosfera de fantezie cu care ne-a obişnuit trupa.

Floor Jansen, solista trupei Nightwish – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul finlandezilor a debutat cu „End of All Hope”, o piesă dinamică care a revigorat din plin publicul, şi a fost urmată de celebra „Wish I Had An Angel”. Piesa care a dezlănţuit publicul a fost cu siguranţă „10th Man Down”, o piesă ale cărei versuri încărcate de dramatism sunt un protest împotriva războiului şi care îmbină elemente de black metal, rock simfonic şi goth metal şi care a pus la încercare abilităţile de soprano ale olandezei Floor Jansen.

„Come Cover Me”, „Gethsemane” şi „Sacrament of Wilderness” ne-au dus cu gândul la anii de început ai trupei Nightwish, şi cu siguranţă fanii şi-au amintit cu nostalgie de vocea angelică a fostei soliste Tarja Turunen. Însă Floor Jansen a demonstrat încă o dată că are o voce versatilă şi că poate cânta cu succes atât piesele vechi ale trupei, cât şi piesele mai recente, precum „Elan” sau „The Greatest Show on Earth”.

Nightwish în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul Nightwish la Bucureşti a fost o călătorie în timp prin cariera muzicală a trupei, setlistul a fost generos, iar fanii au putut asculta piese de pe aproape toate albumele lansate până în prezent. Şi din punct de vedere vizual concertul a atins toate aşteptările. Pe ecranul gigant din spatele scenei au rulat în permanenţă clipuri şi imagini în perfect acord cu piesele, ajutând mult la crearea atmosferei din timpul concertului.

Încă o dată, Nightwish şi-a răsfăţat fanii cu cele mai iubite piese, iar aceştia le-au fredonat împreună cu trupa de la început până la sfârşit. Am avut parte de un entuziasm incredibil şi fiecare persoană din public a putut să se regăsească în cel puţin una din piese.

Publicul de la concetul Nightwish din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Nightwish este una dintre cele mai îndrăgite trupe rock pentru că reuşeşte să comunice atât de bine cu fanii prin intermediul muzicii, pentru că transmite emoţie şi intensitate. De la sunetul dramatic al tobelor şi până la sunetele delicate ale fluierului care prinde viaţă în mâinile lui Troy Donockley, Nightwish reuşeşte să acopere o paletă largă de acorduri şi de stări. Prin muzica lor, cei de la Nightwish reuşesc să ne facă să poposim pe tărâmuri feerice sau, dimpotrivă, pe tărâmuri unde drama are rolul principal.

Setlist concert Nightwish la Bucureşti

 1. End of All Hope
 2. Wish I Had an Angel
 3. 10th Man Down
 4. Come Cover Me
 5. Gethsemane
 6. Élan
 7. Sacrament of Wilderness
 8. Deep Silent Complete
 9. Dead Boy’s Poem
 10. Elvenjig
 11. Elvenpath
 12. I Want My Tears Back
 13. The Carpenter
 14. Amaranth
 15. Devil & the Deep Dark Ocean
 16. Nemo
 17. Slaying the Dreamer
 18. The Greatest Show on Earth (Chapter I: Four Point Six; Chapter II: Life; Chapter III: The Toolmaker)
 19. Ghost Love Score
 20. The Greatest Show on Earth (Chapter IV: The Understanding; Chapter V: Sea-Worn Driftwood)