Publicul festivalului Electric Castle a așteptat cu nerăbdare ediția din acest an, motiv pentru care, încă din prima zi, peste 33.000 de fani și-au făcut apariția la festivalul ce are loc în perioada 17-21 iulie 2019, la Castelul Banffy din Bonțida (Cluj-Napoca).

Nici o secundă nu merită să fie pierdută odată ce ai ajuns la Castelul Banffy, și asta pentru că organizatorii au pregătit o serie de happening-uri și activări menite să capteze atenția publicului pe tot parcursul zilei. De la lumini, proiecții şi video-mapping, până la patinaj în plină vară, cei care au venit de la primele ore de când s-au deschis porțile festivalului au putut participa la diversele activităţi interactive și au avut suficient timp să își aleagă cel mai bun loc de unde își pot urmări artiștii preferați.

Hint: din carusel (Royal Wheel) ai cel mai bun view – la înălțime! – Foto: Electric Castle

Spre seară scena Hangar a devenit neîncăpătoare pentru cei care au vrut să-l vadă pe Grandmaster Flash, cel care a fost cap de afiș în prima zi. Programul artistului, considerat unul dintre părinții muzicii hip-hop, a fost o adevărată călătorie în istoria acestui gen muzical, mixând piese celebre ale tuturor generațiilor. Nu putea să existe un început mai bun pentru festival, decât cu Grandmaster Flash, recent câștigătorul premiului suedez Polar Prize, considerat ca și Premiul Nobel pentru Muzică.

Limp Bizkit, cel mai aşteptat concert din a doua zi de festival

Trupa Alternosfera a făcut „încălzirea” la Main Stage în cea de-a doua zi de festival. Formaţia din Republica Moldova a sărbătorit cei 20 ani de activitate alături de publicul Electric Castle, oferindu-le acestora drept cadou piese de pe cel mai recent album al lor.

Printre headliner-ii mult așteptați au fost și scoțienii de la Chvrches. Aceștia s-au declarat și ei încântați de publicul Electric și de atmosfera întregului festival. „Să ai șansa să cânți pentru prima dată în această parte a Europei, să o faci împărțind scena cu Fred Durst și într-o locație atât de specială cum e acest castel, se întâmplă rar, chiar și pentru o trupă aflată mereu în turneu, cum suntem noi”, spunea solista trupei, Lauren Mayberry.

Chvrches, în concert la #EC7 – Foto: Electric Castle

Deși ploaia și-a făcut apariția, la ora 22:30 cea mai mare parte de public s-a adunat la Main Stage, în așteptarea celor de la Limp Bizkit. Fred Durst, solistul trupei, a urcat pe scenă în aplauzele celor zeci de mii de oameni pregătiți să filmeze cu telefoanele mobile prestația trupei.

Din păcate, problemele tehnice cu sunetul au cauzat nemulțumirea celor prezenți la concert, însă fanii adevărați, cei care știau toate versurile, s-au distrat indiferent de cât de încet se auzea trupa.

Dacă în prima seara am avut parte de o istorie în lumea muzicii hip hop, în seara a doua combinația de rap și metal, adică nu-metal, a celor de la Limp Bizkit ne-a întors în timp în anii 1999-2003 cu hituri precum „Rollin’” sau „My Generation”. Deși trupa a cam dispărut în ultimul timp din atenția radiourilor, fanii nu i-au uitat. Dovada că publicul festivalului a crescut cu muzica lor a fost faptul că aceştia au venit la concert cu postere, steaguri şi tricouri înscripționate cu Limp Bizkit.

Fred Durst, solistul Limp Bizkit, la Electric Castle 2019 – Foto: Electric Castle

Punctul culminant al serii l-a reprezentat arhicunoscuta piesă „Behind Blue Eyes”, moment în care zeci de mii de voci au sunat la unison, emoționandu-l vizibil pe solistul trupei.

„You are gonna make me cry” – spunea Fred Durst de fiecare data când publicul cânta împreună cu el toate versurile pieselor și aplauda după fiecare melodie.

Chiar dacă și-a făcut apariția cu un look „de vacanță”, renunțând la celebrele șepci (înscripționate cu NY) care l-au consacrat, artistul s-a încărcat cu energia publicului oferindu-le la schimb emoție. Nu a omis să spună că este onorat să cânte pentru publicul Electric Castle și să mulțumească.

Publicul de la Electric Castle 2019 – Foto: Electric Castle

Energia celor 46.000 de oameni prezenți, în a doua zi de festival, pe domeniile castelului Banffy, a fost din plin resimțită de artiștii care, an de an, remarcă atât atmosfera de la castel, cât și primirea specială pe care le-o oferă fanii din România.

În a treia seară va urca pe scenă Florence + the Machine, trupa care s-a aflat în topul preferințelor publicului Electric Castle. Abordând un stil indie rock, aceștia sunt renumiți pentru producțiile lor excentrice, cu mult dramatism, dar și pentru calitățile vocale extraordinare ale lui Florence Welsh. Programul la Main Stage începe de la ora 17:00 cu cei de la CTC, iar de la 23:13 scena va răsuna în ritmuri de drum and bass împreună cu SIGMA.