Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me the Horizon, dar şi alte nume importante din rock, house și electro, sunt printre primele nume confirmate la festivalul Electric Castle 2019, programat între 17 şi 21 iulie, la Castelul Bánffy din Bonţida (Cluj).

Florence + The Machine, în premieră în România

De aproape un deceniu, publicul din România așteaptă un concert Florence + The Machine în România. Este una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimei decade, construită în jurul personalităţii fascinante a solistei, compozitoarei şi fondatoarei Florence Welch.

Din 2009, când a lansat primul album, trupa a adunat zeci de săptămâni în fruntea clasamentelor muzicale din întreaga lume, nominalizări şi premii câştigate la BRIT Awards, Grammy, Mercury, BBC sau Billboard Awards. Noul lor album Florence + the Machine, „High as Hope” (2018), aduce schimbări esențiale în linia muzicală, influenţate de schimbările radicale pe care Florence Welch le-a făcut în viaţa ei, o maturitate confirmată atât în plan creativ cât şi personal.

30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon şi Metric în concert la Electric Castle

Câştigător de Oscar, rock star, fashion icon, tech investor, Jared Leto a confirmat prezenţa sa la Electric Castle alături de fratele său, Shannon Leto. Altfel, 30 Seconds to Mars este oficial pe afişul viitoarei ediții a festivalului.

Cel mai recent album al trupei, „America”, ce va fi promovat şi în România, oferă publicului cea mai ambiţioasă producţie semnată până acum de trupă. „Walk on Water”, „Rescue Me”, „Kings and Queen” sunt cele mai recente hit-uri 30 Seconds to Mars, marcând un stil nou, cu puternice influenţe electro, în muzica trupei.

Bring Me The Horizon, revelaţia ediţiei cu numărul 4 a Electric Castle, revin în 2019 pe scena festivalului. Poate cea mai ambiţioasă trupă rock britanică a momentului, BMTH va lansa oficial, la începutul anului viitor, un nou album, „Amo”, cu care va porni imediat într-un turneu de promovare în Europa şi Australia.

Pornită la drum ca o trupă deathcore, BMTH a experimentat foarte multe genuri de-a lungul celor şase albume înregistrate, ceea ce i-a ajutat foarte mult în a cuceri public din întreaga lume şi i-a transformat în cap de afiş pentru cele mai importante festivaluri.

Alături de ei, concitadini din Sheffield şi fraţi în stil rock, trupa metalcore While She Sleeps îşi fac loc pe afişul ediției din iulie 2019.

Veterani ai stilului indie rock, Metric ajung în România într-un moment de maturitate al carierei lor începută acum 20 de ani, în Toronto. Carisma solistei Emily Haines stă la baza succesului lor confirmat, de-a lungul timpului, cu numeroase premii. Fie că sunt în turneu cu trupe precum Smashing Pumpinks sau pe cont propriu, Metric au aceeaşi plăcere de a hipnotiza chiar şi spectatorii care îi descoperă pentru prima dată live.

The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man şi Sofi Tukker completează line-up-ul EC 2019

Pentru că nimic nu e la fel în muzica indie, The Vaccines completează lista reprezentanţilor acestui gen muzical la Electric Castle 2019. E greu de crezut că au trecut deja 8 ani de când „If U Wanna” era unul dintre cele mai mari hit-ului ale verii, timp în care trupa a trecut prin mai multe componenţe, mai multe albume dintre care cel mai recent, „Combat Sports”, lansat în acest an.

Fie că se află în studio cu Lady Gaga şi Snoop Dog sau creează proiecte alternative cu Skrillex, Boys Noize rămâne același DJ şi producător revoluționar din zona acid techno. Prezenţa lui va fi o premieră în festival, alături de cea a mult contestaţilor Chinese Man, trio-ul francez de trip hop care, în ciuda discuțiilor mereu reaprinse asupra numelui lor, surprind public cu set-uri în care fragmente din Biblie citite de Samuel Jackson se amestecă cu ritmuri din muzica trupei Queen. Nominalizaţi anul trecut pentru un Grammy, Sofi Tukker vor ajunge la Bonţida în plin turneu european.

Între rock şi electro, e întotdeauna loc de muzică clasică, cel puţin la fiecare ediţie Electric Castle. Kronos Quartet, un proiect ce există de peste 40 de ani şi care a câştigat de-a lungul anilor premii Grammy sau Polar, e partea de rafinament clasic reinterpretat în viitoarea ediţie a festivalului.

Alte nume confirmate: Lemaitre, Mono, Tommy Cash revine la rândul său, Handsome Furs sau Viagra Boys. Proiectul Hospitality Night continuă şi în 2019, cu London Elektricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară dedicată.

Abonamente Electric Castle 2019

Abonamentele şi biletele de o zi pentru festivalul Electric Castle, ce va avea loc între 17 şi 21 iulie 2019, la Castelul Bánffy din Bonţida, de lângă Cluj-Napoca, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.

Abonamentele se pot cumpăra la preţul de 399 lei, pânâ în 20 decembrie.