Primul weekend din luna martie s-a încheiat în variantă acustică pentru cei care au fost prezenţi la concertul lui Joshua Radin de la Hard Rock Cafe din Bucureşti. Artistul de origine americană şi-a început turneul european la Bucureşti, pe 5 martie 2017, unde a cântat pentru prima dată în faţa unui public român.

Seara de duminică a început în forţă, pe ritmurile de rock ale trupei Fameless. Câştigătorul sezonului 4 al concursului de talente Vocea României, Tiberiu Albu, împreună cu un chitarist au încântat publicul cu o serie de piese celebre, interpretate în manieră proprie.

Cei doi s-au adaptat atmosferei şi au cântat în variantă acustică unele dintre cele mai cunoscute hituri ale tuturor timpurilor, printre care: „I Love Rock ‘n’ Roll” (Joan Jett), „Billie Jean” (Michael Jackson) şi „Rock and Roll” (Led Zeppelin). Desigur că din playlist-ul băieţilor nu putea să lipsească single-ul lor de debut, „Show Me How To Live”, interpretat de această dată doar din voce şi chitară. Mini-concertul lor s-a încheiat cu o variantă inedită a melodiei „Billionaire”, pe care Tibi a dedicat-o tuturor celor prezenţi.

Fameless, în deschiderea concertului Joshua Radin – Foto: Ruxandra Diana Scripcariu / iConcert.ro

Fără niciun fel de prezentare, Joshua Radin a apărut pe scenă însoţit de chitara sa şi de un zâmbet larg pe faţă. Cu o atitudine puţin timidă, cântăreţul a atras atenţia publicului prin vocea sa caldă şi calmă. „Bună! Numele meu este Joshua Radin. Este prima dată când mă aflu aici. Mulţumesc tuturor că aţi venit”, aceasta a fost scurta sa prezentare, lăsând mai apoi ca muzica să vorbească pentru el.

Pentru a crea o relaţie strânsă cu cei prezenţi, înainte de fiecare piesă, artistul a transmis un mesaj relevant, legat de ceea ce urma să cânte. De asemenea, chitaristul le-a cerut fanilor să-l înveţe câteva cuvinte în limba română, printre care şi expresia care se foloseşte atunci când se ţine un toast, „Noroc”.

Joshua Radin, în concert la Hard Rock Cafe din Bucureşti – Foto: Ruxandra Diana Scripcariu / iConcert.ro

Prin melodia „Brand New Day”, Joshua a făcut referire la fiecare moment dificil din viaţă, care trebuie depăşit cu speranţa unui nou început, iar cu ajutorul piesei „Only You” a evidenţiat importanţa şi unicitatea persoanei iubite.

După ce toată lumea a intrat în atmosfera concertului, artistul a mărturisit tuturor: „Nu am crezut niciodată că voi veni în România. Într-o zi, cineva m-a sunat şi m-a întrebat dacă vreau să susţin un concert la Bucureşti. I-am spus că accept, că mi-ar plăcea foarte mult. Era ceva nou. Singurul lucru pe care îl ştiam despre România era referitor la gimnastică”. A urmat un rând de aplauze pentru această confesiune sinceră.

Joshua Radin, în concert la Hard Rock Cafe din Bucureşti – Foto: Ruxandra Diana Scripcariu / iConcert.ro

O stare de linişte şi de melancolie a dominat atmosfera pe acordurile baladelor folk „Paperweight” şi „In Your Hands”, pe care chitaristul american le-a interpretat cu gândul la iubirile din tinereţe. De asemenea, Joshua i-a sfătuit pe fani să creadă mereu în fericire şi să nu îşi piardă niciodată speranţa, oferindu-le cadou piesa „Beautiful Day”. „Am realizat că trebuie să îmi găsesc propria fericire. Am descoperit acest lucru când eram pe un munte, cu chitara mea, de unde am şi compus acest cântec. De fiecare dată când sunt trist, eu cânt această melodie”.

Cu notele sale magice, cântăreţul a cucerit audienţa, care a intrat în transă pe cântecul de leagăn „Everything’ll Be Alright (Will’s Lullaby)”. La sfârşitul melodiei, Joshua a strănutat, iar publicul i-a urat în cor: „Noroc”. Astfel, artistul a descoperit că românii folosesc acelaşi cuvânt atunci când ridică paharul şi atunci când cineva strănută.

Joshua Radin, în concert la Hard Rock Cafe din Bucureşti – Foto: Ruxandra Diana Scripcariu / iConcert.ro

Spre finalul spectacolului, instrumentistul a menţinut nota de sensibilitate, redată prin sunetele acustice ale pieselor: „High And Low”, „Today”, „You Got What I Need”, „Closer” şi „Winter”. După ce s-au auzit şi ultimele acorduri de chitară, Joshua Radin a mulţumit tutoror fanilor săi pentru acest concert minunat, care s-a aflat într-adevăr sub semnul norocului.