Iubire, sensibilitate, durere, suferinţă şi disperare, tot felul de sentimente se regăsesc în muzica lui Jason Mraz. Artistul american şi-a etalat toate trăirile şi emoţiile într-un concert acustic la Sala Radio din Bucureşti, din cadrul seriei „An evening with Jason Mraz”. Toate secretele şi mesajele ascunse din piesele sale au fost revelate în spectacolul de pe 11 martie 2017.

Seara de sâmbătă a reprezentat un regal muzical pentru fanii lui Jason Mraz, care au sosit la Sala Radio cu mult timp înainte de începerea concertului. Două chitări şi un sintetizator erau poziţionate pe scenă, urmând să fie puse în valoare de două mâini magice şi de o voce caldă, dar versatilă.

Sentimente din coarde de chitară

Cu multă naturalţe şi cu zâmbetul pe buze, Jason Mraz a apărut în faţa publicului ca un simplu trecător, care urma să îşi spună povestea pe note muzicale. „Mulţumesc” a fost primul cuvânt pe care artistul l-a învăţat în limba română şi astfel a deschis spectacolul, continuând mai apoi cu un îndemn: „Să mergem într-o călătorie în seara aceasta!”. Acestea fiind spuse, cântăreţul a mărturisit că îi va ghida pe toţi pe un drum lung pe care a început să-l parcurgă pe versurile melodiei „Long Drive”.

Jason Mraz, în concert la Sala Radio din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe lângă cele trei instrumente de pe scenă, Jason a adus cu el şi o muzicuţă pe care a folosit-o la finalul primelor piese, pentru a oferi un plus de originalitate interpretărilor sale. Astfel, melodiile „Let’s See What The Night Can Do” şi „You And I Both” au fost redate acustic la două instrumente: chitară şi muzicuţă, care au alcătuit fundalul sonor perfect pentru vocea artistului. De asemenea, originalitatea show-ului său a constat în realizarea unor mici momente de improvizaţie, în care solistul fredona anumite versuri cu subînţeles sau susţinea mici discursuri pe acorduri de chitară.

Pentru a ridica frecvenţa sunetelor, instrumentistul şi-a pus un capodastru la chitară, iar apoi a acordat-o în timp ce a făcut publicului o mărturisire: „Mă cam sperie că aţi cumpărat biletele aşa de repede. Asta înseamnă că aveţi aşteptări mari de la mine”. A continuat cu dezvăluirea sentimentelor prin muzică, mai întâi pe piesa „Tonight, Not Again”, iar apoi pe hitul „Lucky”, pe care toţi fanii l-au cântat în cor.

Jason Mraz, în concert la Sala Radio din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cu un chip luminos şi un zâmbet ştrengar, artistul a realizat jocuri de cuvinte neaşteptate pe melodiile „Butterfly” şi „Chocolate”, care au adus zâmbetul pe buzele spectatorilor. A trecut imediat de la amuzament la sensibilitate, doar printr-o schimbare de chitară. „De fiecare data când am iubit, din fiecare relaţie, eu am învăţat ceva. Preţuieşte femeia”, o altă lecţie pe care Jason a predat-o tuturor prin intermediul melodiei „The Woman I Love”. A urmat cel mai cunoscut hit al său, „I’m Yours”, al cărui videoclip a strâns peste 300 de milioane de vizuaizări pe YouTube şi care a fost interpretat pe două voci: cea a cântăreţului şi cea a publicului.

Emoţie din clape şi din voce

După piesa care i-a adus două nominalizările la premiile Grammy, artistul a pus chitările deoparte şi s-a aşezat în spatele clapelor. „Am scris următorul cântec  într-o perioadă în care nu prea eram inspirat. Scrie despre tot ce ţi se întâmplă! Atunci când eşti blocat şi nu ai inspiraţie, scrie despre asta! Chiar dacă include şi sentimente de tristeţe sau disperare”, aşa a fost pregătit publicul pentru interpretarea emoţionantă a melodiei „Mr. Curiosity”. Prin această prestaţie, Jason Mraz şi-a arătat calităţile de contratenor printr-o interpretare demnă de marile scene ale operetei, iar publicul a rămas fără cuvinte. Pentru a rămâne în registrul muzicii de operă, instrumentistul a continuat cu un fragment din „Preludiu în mi minor” de Frederick Chopin.

Jason Mraz, în concert la Sala Radio din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

În continuare, Jason a revenit la instumentele cu coarde şi şi-a prezentat prin muzică doi membrii importanţi ai familei sale: cei doi bunici ai săi. Pe bunicul din partea tatălui l-a descris cu ajutorul melodiei „Frank. D. Fixer”, iar de cel din partea mamei a amintit prin versurile cântecului „Man Who Planted Trees”. Revenind la sentimentul care îl readuce întotdeauna pe scenă, Jason a mărturisit tuturor: „De fiecare dată când dăruiesc iubire, mi se dăruieşte înapoi iubire. Şi este minunat să văd cum dăruiesc din toată inima şi la fel primesc de la voi”, iar toate aceste cuvinte le-a aşezat pe note muzicale.

În ultima parte a concertului, Jason şi-a încântat publicul cu piesele „Love Someone”, „93 Million Miles” şi cu hitul „I Won’t Give Up”. Apoi solistul şi-a deschis încă o dată sufletul şi a recunoscut că i-a plăcut dintotdeauna să cânte, iar talentul de compozitor l-a dobândit în timp. Cu aceeaşi atitudine pozitivă, artistul a încercat să contureze concluzia serii: „Întrebare pe care ne-o vom pune la finalul zilelor noastre este: «ce am dăruit şi ce luăm cu noi». Tot iubirea este răspunsul”.

Jason Mraz, în concert la Sala Radio din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe ultimele acorduri de chitară, cântăreţul i-a rugat pe toţi fanii să inspire aer de trei ori, cât de tare pot, iar apoi să expire pe note muzicale. Încântat de reacţia publicului, care se conformase deja, artistul a spus: „Acum vă întrebaţi cum a fost show-ul? Ei bine, puteţi să spuneţi că v-a tăiat răsuflarea”. Un ropot lung de aplauze a rămas în urma lui Jason Mraz, care a părăsit scena, nu înainte să mulţumească tuturor pentru iubirea împărtăşită.