La aproape 40 de ani de la înfiinţare, formaţia Holograf a susţinut concertul „Vedere de la Costineşti” la Sala Palatului din Bucureşti, în care a demonstrat încă odată că prin muzica rock se pot transmite foarte multe sentimente. Întreg istoricul trupei a fost relatat pe note muzical în faţă publicului român, pe 20 martie 2017.

Spectacolul a început cu un colaj de imagini din perioada de debut a „copiiilor răsfăţaţi ai Costineştiului”, după cum îi numea comentatorul muzical Andrei Partoş. Într-o atmosferă de călătorie, cei 5 muzicieni care au făcut parte din prima formulă Holograf: Gabriel Cotabiţă,  Mihai Pocorschi, Tino Furtună, Edi Petroşel şi Nikos Temistocle „au pornit la drum” cu melodia „Singurătatea Astronautului XY-5793”. După un început în forţă, primul chitarist al trupei, Mihai Pocorschi a continuat să vorbească despre materialul debut „Holograf 1”, realizat de „un grup de prieteni pentru prieteni”.

Precum în 1985, Gabriel Cotabiţă îi predă ştafeta celui care a dus mai departe numele Holograf, chiar şi dincolo de hotare, Dan Bittman, „un om senzaţional datorită căruia trupa s-a reinventat mereu”. Single-ul „Umbre pe cer” a fost cântat „ca între prieteni”, de cei doi solişti, oferind publicului un moment de neuitat. Prima parte a show-ului a inclus şi alte surprize, precum: piesa „Singur pe drum”, interpretată în duet de Nuţu Olteanu şi Mugurel Vrabete şi melodia „Şoapte”, în varianta lui Vladimir Pocorschi şi George Petroşel (Jurjak).

Dan Bittman şi Gabriel Cotabiţă, în concertul „Vedere de la Costineşti” de la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Carismaticul Dan Bittman a revenit pe scenă cu o energie debordantă, ce a ajuns foarte repede la spectatori, care s-au ridicat în picioare şi au început să danseze pe ritmurile cântecelor „Visul meu din zori” şi „Oriunde te vei afla”. Înainte de a duce povestea mai departe, cântăreţul a simţit să mai adauge câteva cuvinte: „Suntem mândri că suntem de 40 de ani în faţa voastră. Este prima dată când am vândut toate biletele la un concert fără să punem afişe în oraş. E ceva”.

De la melodiile rock ale anilor ’80, Holograf a trecut rapid la hiturile lansate după 2000, care au bucurat toate generaţiile ultimilor 40 de ani. Bittman a afirmat încă o dată că „Şi băieţii plâng câteodată”, nu înainte să anunţe că „primăvara începe cu adevărat la Sala Palatului”. Au urmat piesele „Deschide-mi inima” şi „Dacă noi ne iubim”, la care publicul a creat o mare de lumini cu ajutorul telefoanelor mobile.

Holograf, în concertul „Vedere de la Costineşti” de la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Un alt moment special, de neuitat, a avut loc pe ritmurile hitului „Cât de departe”, atunci când toate scaunele au rămas neocupate, deoarece fanii s-au hotărât să cânte din picioare, alături de întreaga trupă. Membrii formaţiei au creat o legătură foarte strânsă cu spectatorii, care au luat într-adevăr parte la concert. După fiecare piesă, publicul a fost invitat să cânte în cor refrenul, la tonul lui Dan Bittman.

Spectacolul a avut parte şi de interpretări acustice, în compania instrumentiştilor Adrian Naidin (violoncel) şi Marius Baţu (chitară), alături de care Dan Bittman a oferit cele mai emoţionante momente. Unul dintre acestea a fost dedicat uneia dintre cele mai importante persoane din viaţa solistului: „Această piesă am scris-o când el s-a născut. M-am gândit, ce cadou mai frumos pot să îi ofer fiului meu decât un cântec. «Inima mea nu e întreagă dacă nu eşti tu»”. O altă surpriză a fost o melodia interpretată foarte rar în concertele lor, dedicată unei fiinţe care înseamnă foarte mult în viaţa fiecăruia, „Mama”.

Holograf, în concertul „Vedere de la Costineşti” de la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Printre piesele care au fost cântate în variantă acustică, în această formulă unică, s-au mai numărat „Doar o viaţă nu-mi ajunge să iubesc” şi „Am rămas doar noi”. Cel mai aşteptat hit al serii a avut o introducere specială: „Într-o grădină de trandafiri care nu mai există s-a născut această piesă, «Ochii tăi»”. Vocea publicului s-a auzit din nou, de această dată în acelaşi timp cu cea a trupei, demonstrând încă o dată cum muzica poate uni mai multe generaţii.

Ultima parte a spectacolului a venit cu mai multe piese cunoscute: „Vreau o minune”, „Ti-am dat un inel” şi „Să-mi iei niciodată dragostea”, fredonate în aceeaşi formulă. Trupa a oferit publicului o surpriză la bis, o nouă melodie, „Dă-mi iubirea ta”, a cărui videoclip rula pe ecranul din spatele scenei. Formaţia a ales să închidă show-ul pe ritmuri de rock, cu „Banii vorbesc”, pentru care au obţinut minute întregi de aplauze.

Holograf, în concertul „Vedere de la Costineşti” de la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Ca o amintire de la acest concert, fiecare fan a primit o vedere de la Costineşti, necompletată, în semn că istoria Holograf nu se opreşte aici.

Concertul Holograf – „Vedere de la Costineşti” de la Sala Palatului din Bucureşti a fost organizat de Sublime România.