Când o săptămână se încheie cu un concert marca Godsmack şi o nouă săptămână începe tot cu un concert Godsmack, e clar că e motiv de sărbătoare. La aproape 4 ani de la primul concert al trupei americane în România, Godsmack a revenit la Arenele Romane din Bucureşti. Şi, deoarece capitala a fost oraşul care a încheiat turneul trupei, Godsmack a ales să susţină nu unul, ci două concerte pentru a sărbători cum se cuvine acest moment, alături de fanii români.

Cele două concerte au avut loc duminică, 31 martie, şi luni, 1 aprilie 2019, şi au făcut parte din turneul de promovare a albumului „When Legends Rise” (2018). În deschidere a cântat trupa neozeelandeză Like A Storm.

Like A Storm, în deschiderea concertului Godsmack – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Seara a început oficial cu trupa Like A Storm care a urcat pe scenă la ora 20:00 şi a încălzit fanii cu piese precum „Pure Evil”, „The Bitterness”, „Solitary”, „Wish You Hell”, „Become the Enemy”, „Complicated”, „The Devil Inside” şi „Love The Way You Hate Me”.

Like A Storm are un stil muzical extrem de original, fiind foarte apreciată mai ales în Statele Unite. Atuul trupei este îmbinarea sublimă dintre didgeridoo, un instrument muzical creat de indigenii australieni şi pe care trupa l-a integrat magistral în compoziţiile sale, vocea aproape hipnotizantă a lui Chris Brooks şi riff-urile absolut ameţitoare.

Godsmack în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Extrem de punctuali, cei de la Godsmack au apărut în faţa fanilor la 21:15, ora indicată în program. Au deschis show-ul cu piesele „Someday” şi „When the Legends Rise”, ambele fiind incluse pe cel mai recent album al trupei. Însă, pentru că acest turneu a fost unul special şi pentru că nu se mai întâlniseră de mult timp cu fanii români, Sully Erna şi compania au decis să compună un setlist care să includă piese de pe toate albumele, lucru care i-a încântat nespus pe toţi cei prezenţi.

Aşa că, a treia piesă a fost „1000hp” şi, întocmai ca piesa, şi atmosfera a părut să se ridice tot la 1000 de cai putere. „Cryin’ Like A Bitch” a dinamizat şi mai mult fanii care au cântat versurile împreună cu trupa, aceasta fiind una dintre piesele cele mai iubite de către public.

Godsmack este una dintre formaţiile care comunică constant cu publicul şi care se hrăneşte cu energia electrizantă a fanilor, drept pentru care Sully Erna a insistat pe toată durata show-ului ca aceştia să se manifeste, să strige, să ridice mâinile în aer şi să cânte împreună cu trupa.

Fanii prezenţi la concertul trupei Godsmack – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

După „Love-Hate-Pain” şi „Voodoo”, piese care au scos la iveală toată energia fanilor, a urmat bătălia tobelor, care s-a dovedit a fi şi cel mai intens moment al concertului. Două seturi de tobe uluitoare au apărut pe scenă şi show-ul total părea că de-abia începe. Sully Erna şi Shannon Larkin s-au duelat la tobe cu la fel de mult patos ca întodeauna, iar rezultatul a fost uimitor. O doză adevărată de rock instrumental pe care fanii Godsmack nu vor să o rateze la niciun concert susţinut de americani.

După încă o piesă, cei de la Godsmack s-au retras de pe scenă, însă publicul i-a chemat din nou, aclamându-i neîncetat. Prima piesă de la bis a fost „Under Your Scars”, cu siguranţă cea mai sensibilă dintre piesele trupei. Şi nu e de mirare, deoarece această piesă are o semnificaţie profundă, pe care Sully Erna le-a şi dezvăluit-o fanilor. Acesta a spus că la o săptămână după încheierea turneului Godsmack va deschide The Scars Foundation, menită să îi ajute pe cei care se simt nesiguri, care suferă de anxietate şi orice tulburare emoţională, dar şi fizică.

Godsmack în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Scopul lor este să vină în ajutorul celor care se luptă îndeosebi cu depresia şi dependenţa, în contextul în care în ultimii ani mai mulţi artişti s-au sinucis sau au fost pe cale să o facă din cauza acestor probleme. Fundaţia îşi propune să devină o voce pentru cei care au nevoie de ajutor şi să ajungă astfel la cât mai mulţi oameni care se simt la fel.

„Bulletproof” şi „I Stand Alone” au readus energia pe scenă, iar în încheiere Godsmack a ales să cânte „Highway To Hell”, piesa celor de la AC/DC. Entuziasmul fanilor i-a convins pe cei de la Godsmack să revină în România şi le-au promis că acest lucru se va întâmpla cât mai curând.

Faptul că pentru mai bine de jumătate din cei care au venit la concerte, aceasta a fost prima oară când au văzut trupa live, i-a dat speranţă lui Sully Erna că muzica lor va mai rezista ceva vreme. În acelaşi timp a mărturisit că va face tot posibilul ca următorul lor concert în Romania să se desfăşoare într-un loc mult mai încăpător pentru a aduna toţi fanii adevăraţi şi pentru a pregăti pentru ei un supershow.

Setlist concert Godsmack la Arenele Romane

Intro (We Will Rock You/Dream On/Hey Jude mashup)
1. Someday
2. When Legends Rise
3. 1000hp
4. Cryin’ Like a Bitch
5. Say My Name
6. Straight Out of Line
7. Awake
8. Unforgettable
9. Something Different
10. Keep Away
11. Love-Hate-Sex-Pain
12. Voodoo
13. Batalla de los tambores
14. Whatever
Encore:
15. Under Your Scars
16. Bulletproof
17. I Stand Alone
18. Highway to Hell (AC/DC cover)