Ateneul Român din Bucureşti a fost sâmbătă, 11 martie 2017, locul de întâlnire al amatorilor de jazz şi swing cu The World Famous Glenn Miller Orchestra, condusă de pianistul şi dirijorul Wil Salden. Orchestra a susţinut două concerte în aceeaşi zi la Ateneul Român, iar ambele au făcut parte din cel mai recent turneu, „It’s Glenn Miller Time”.

The World Famous Glenn Miller Orchestra a fost formată în 1956 şi este considerată, în continuare, una dintre cele mai bune orchestre big band din lume. Wil Salden este lider al variantei europene din 1985 şi are la activ peste 4500 de concerte.

The World Famous Glenn Miller Orchestra, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe scena Ateneului Român, Wil Salden şi cei 14 colegi din orchestră, acompaniaţi de vocea solistei Miett Molnar, au oferit publicului o adevărată călătorie în timp. De la piese originale compuse de Glenn Miller, la piese din repertoriul Ellei Fitzgerarld, Aretha Frankling, Frank Sinatra sau Elvis Presley, Wil Salden şi orchestra sa au oferit publicului peste 2 ore de atmosferă specifică anilor ’30-’40.

Concertul a început cu ritmurile armonioase din „Moonlight Serenade”. Pe tot parcursul concertului, Wil Salden a comunicat foarte des cu publicul, a oferit explicaţii sau a amintit detalii din activitatea legendelor jazz-ului.

Solista Miett Molnar – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Întreg concertul oferit de The World Famous Glenn Miller Orchestra a fost un spectacol de ritm, virtuozitate, solo-uri de clarinet, saxofon, trompetă, bass şi percuţie, voci bune şi coregrafie. Solista Miett Molnar a oferit spectacolului o notă aparte de graţie şi eleganţă, prin vocea şi ţinutele sale.

Ritm, culoare şi eleganţă

Cântece ca „I Won’t Dance”, „Don’t Be That Way” (Ella Fitzgerald), „People Like You And Me” (Glenn Miller), „When You’re Smiling”, „On The Sunny Side Of The Street” (Louis Armstrong), „In The Mood”(Glenn Miller) au fost prezentate în prima parte a spectacolului.

După o pauză de aproximativ 20 de minute, membrii orchestrei au revenit pe scenă. De această dată, costumul fiecărui artist a fost accesorizat cu papion şi batistă de buzunar de culoare roşie, în ton cu rochia roşie purtată de Miett Molnar. Aceste mici detalii au completat elegant atmosfera anilor ’30-’40, adusă pe scenă prin muzica specifică acestei perioade.

The World Famous Glenn Miller Orchestra, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Din a doua parte a concertului nu au lipsit celebrele „Don’t Sit Under The Apple Tree”, „Blue Moon” şi reluarea „Moonlight Serenade”. Fiecare solo al instrumentiştilor a fost acompaniat de aplauzele publicului, iar la final, încântaţi de prestaţia renumitei orchestre, toţi cei prezenţi la concert s-au ridicat în picioare şi au aclamat îndelung.

Concertele The World Famous Glenn Miller Orchestra de la Ateneul Român din Bucureşti au fost organizate de  German Quality Entertainment.