Odată cu sosirea weekendului, castelul Banffy îşi deschide porţile pentru un public din ce în ce mai numeros. Fie că eşti la prima ediţie sau faci parte din publicul fidel al festivalului Electric Castle, entuziasmul este cuvântul cheie care descrie atmosfera încă de la intrare. Celebrele mesaje de pe schela EC sunt printre cele mai fotografiate şi share-uite pe reţelele de socializare.

RECENZIE: Electric Castle 2019 a început în forţă cu Limp Bizkit, Chvrches şi Grandmaster Flash, în primele două zile de festival

Ce poţi face la EC până îţi aştepți artistul preferat?

În cazul în care rămâi fără baterie la telefon (după atâtea poze „electrice”) există un spaţiu unde îţi poţi încărca telefonul sau bateria externă. În plus, cât timp aştepţi, dacă eşti în formă, organizatorii te provoacă la sprint pe bicicletă. Odată ce ai atins viteza de 80km/h intri în cursa pentru a câştiga o bicicleta electrică.

Mesajele organizatorilor către fani – Foto: Facebook Electric Castle

Unul dintre partenerii festivalului te invită la cea mai mică discotecă din lume – mai exact o cabină construită special pentru a crea celor care intră acelaşi feeling pe care îl au în discotecă. Avantajul este că tu eşti priopriul DJ, îți alegi de pe Spotify ce melodie doreşti, aşa că nu ai nici o scuză să te plângi de „muzica naşpa”.

După atâta activitate fizică, te poţi relaxa în zona cu hamace sau chiar la plajă. De asemenea, photobooth-uri cool, zone special amejate pentru a face selfie-ul potrivit, premii care constau în tricouri, pelerine de ploaie, vouchere, bilete la EC 2020 şi multe alte premii te aşteaptă în tot festivalul, iar numitorul comun este distracţia.

Florence s-a lăsat la propriu pe mâinile publicului

Odată cu lăsarea serii, cei 55 000 oameni prezenţi au început să îşi „rezerve” loc cât mai aproape de scena unde performau artiştii preferaţi. Cei mai mulţi s-au adunat la Main Stage, unde Florence + The Machine, poate cel mai aşteptat headliner al acestei ediţii, a susţinut un show în care a vorbit despre cât de importantă este încrederea în sine.

Florence + The Machine în concert la Electric Castle Festival 2019 – Foto: Facebook Electric Castle

Cunoscută pentru sensibilitate, dar şi pentru sinceritatea cu care îşi recunoaşte punctele vulnerabile, solista Florence Welch i-a rugat pe cei din public să participe la un „ritual”: să îşi oprească telefoanele mobile şi să trăiască din plin momentul. „This is your moment”, „Be present”, „Hug the person next to you and tell them you love them” – au fost îndemnurile artistei pe parcursul concertului.

Florence a arătat că se poate lăsa, la propriu, în mâinile publicului ei. Artista a coborât de pe scenă, a urcat peste gardul care o despărţea de public şi, susţinută de mâinile oamenilor, a contiuat să interpreteze hiturile ei celebre.

SOFI TUKKER, îndrăgostiţi de muzica INNEI

În timp ce Florence + The Machine ţinea publicul în priză la scena principală, în Hangar, iubitorii de EDM se bucurau de concertul SOFI TUKKER. De asemenea, în backstage ne-am împrietenit cu cei doi şi am avut parte de un interviu „altfel”.

SOFI TUKKER în concert la Electric Castle 2019 – Foto: Facebook Electric Castle

Pentru că prima curiozitate pe care o ai atunci când ai în faţă artişti internaţionali, nominalizaţi la Grammy, este desigur legată de sfera culinară, Sophie şi Tucker au ţinut să laude mâncarea din Cluj. Deşi nu au încercat mâncarea tradiţional românească, din cauza dietei şi reatricţiilor culinare pe care le au, cei doi au avut parte de o cină vegană foarte, foarte bună.

Nu este prima dată când artiştii vin în România. Primul lor contact cu publicul român a fost la Summer Well şi încă de atunci au rămas extrem de încântaţi – inclusiv de felul agresiv de condus al şoferilor (după cum declară Tucker).

După ce ne-am „împărtăşit” aceste secrete, am vrut să aflăm care este cea mai ciudată întrebare care le-a fost adresată la un interviu? Luaţi puţin prin surprindere, pentru a răspunde a fost nevoie de puţin timp de gândire. Aparent toată lumea care le ia interviuri le adresează aceleaşi întrebări legate de cum s-au cunoscut, planuri de viitor etc, însă cea mai frecventă şi funny întrebare de care se „ciocnesc” mereu este dacă cei doi formează un cuplu şi în afara scenei. Ei ne-au asigurat că NU, şi îi credem pe cuvânt.

Electric Castle Festival 2019 – Foto: Facebook Electric Castle

Am fost curioşi dacă artiştii ştiu câte ceva despre muzica dance din România, şi surpriza a fost mare când amândoi au declarat că le place foarte mult INNA. Uimiţi că INNA este româncă, având în vedere faptul că piesele ei recente sunt în limba spaniolă, reacţia lor a fost „Wow! You love her music!! You love it!” îi spunea Tucker constant colegei sale.

Sofi ne-a povestit că acum 2 luni a avut un accident şi şi-a rupt piciorul, timp în care a descoperit muzica INNEI şi s-a îndrăgostit de ea. Aşa că, INNA, îţi transmitem un salut călduros din partea SOFI TUKKER, care abia aşteaptă să lucraţi la o piesă împreună.

Am lasat-o puţin pe INNA la o parte după acest moment funny şi cool, şi i-am întrebat dacă ar găsi inspirație pentru noul lor cântec, aici, la Electric Castle, despre ce ar fi vorba în cântec?

„Ne inspirăm mult din show-urile noastre. Având în vedere că nu am mai cântat de 2 luni (pentru că Sophie a avut piciorul rupt), acesta este primul nostru concert după pauză, probabil piesa ar fi despre cât de amazing este să fim din noi pe scenă!”

Am vrut să aflăm detalii şi despre noul lor EP, anunţat acum o săptămână, dar nu orice – ceva ce nu au mai spus nimănui! Astfel am aflat povestea cântecului preferat al lui Tucker. Piesa, care urmează să fie lansată în vară, a fost inspirată din petrecerile pe care cei doi le dau, şi unde toată lumea purta măşti cu animale. „Era atât de aglomerat şi toţi păreau ca nişte animale sălbatice” povesteau cei doi, amuzându-se. Abia aşteptăm să ascultăm piesa, mai ales că am aflat povestea ei în premieră.

Interviul fun s-a încheiat cu Sofi, fredonând „y tu te vas, te vas, te vas”, desigur, de la INNA.

Un punct fierbinte în festival a fost Shizzle Stage, unde peste 20 de artişti hip hop au reuşit unul din cele mai lungi cypher-uri realizate vreodate în România. Astăzi, pe aceeaşi scenă, va avea loc mult aşteptatul battle în care se vor confrunta nu mai puţin de 20 de concurenţi: ei se vor „alerga” în flow-uri până la cel mai bun delivery.

CTC, The Vaccines şi Sigma au construit programul zilei pe scena principală, într-un mixt complex de stiluri muzicale, care se regăseşte, de altfel, peste tot în Electric Castle.

Recenzie de Alina Palade