Într-o atmosferă de basm, în care muzica, dansul şi acrobaţiile au fost elementele principale, s-a desfăşurat prima ediţie a „Spectacolului Spectacolelor”. Smiley, Pavel Bartoş, Nicole Cherry, Anda Adam, SHOT, Alex Velea, Lora, Connect-R, Randi, Andra Gogan, Bibi, Alina Eremia, Feli, Corina, Puya, Sore, Elena Gheorghe au fost protagoniştii care au dat viaţă poveştii FestiGal, pe 1 şi 2 decembrie 2016, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Show-ul a fost completat de un corp de balet format din dansatori şi acrobaţi profesionişti şi o echipă întreagă de animatori, care au adus lumea circului în faţa publicului.

La ora 18:00, un anunţ punctual a răsunat în toată sala: „Pregătiţi-vă! Începe FestiGal”, în timp ce trailer-ul spectacolului rula pe ecranele de deasupra scenei. Mai mulţi animatori, îmbrăcaţi în clovni, mimi, mascote, bufoni şi alte făpturi colorate au început să facă înconjurul sălii şi să prevestească ce avea să urmeze. Spectatorii au intrat uşor în poveste, pe ritmuri de muzică de circ şi s-au lăsat captivaţi de atmosfera de basm.

Domnul Oarecare, corespondentul lui de pe Pământ, interpretat de Smiley - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Domnul Oarecare, corespondentul lui de pe Pământ, interpretat de Smiley – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

Povestea a început cu un clip introductiv, acompaniat de o voce fără chip, care îl prezenta pe un anume Festi de pe ţinutul Gal. În acest timp, în lumina reflectoarelor a apărut Selfie, un personaj comic şi îndrăzneţ, al cărui vis era să fie pe scena de la FestiGal. Deodată, pe ecranele din sală, dintr-o galaxie îndepărtată, a apărut Festi, amfitrionul serii, iar publicul a descoperit că personajul îi fusese atribuit simpaticului actor Pavel Bartoş. Festi împreună cu domnul Domnul Oarecare, corespondentul lui de pe Pământ, interpretat de Smiley, au anunţat „coordonatele spectacolului”.

Competiţie între talente cosmice, motivate de un vis

De jur împrejurul scenei, pe o pânză transparentă, era proiectat spaţiul cosmic. În acest decor au urcat pe scenă Domnul Oarecare şi Zodiak, personajul lui Alex Velea, care au ridicat publicul în picioare cu melodia „Cai verzi pe pereţi”. Brusc, scena a fost acaparată de proiecţii muzicale şi o echipă de dansatori a oferit ritm şi forţă momentului. În continuare, conectat prin frecvenţe muzicale, Festi a început să prezinte concursul care urma să aibă loc, cu tema „Am un vis”. Astfel, a început competiţia „Talente Galactice”, cu 5 artişti, în pielea a 5 personaje, ghidate doar de visele lor, pe premisa „Gândiţi liber”.

Domnul Bagă Bani (Puya) şi Eva Baga Banga (Anda Adam) - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Domnul Bagă Bani (Puya) şi Eva Baga Banga (Anda Adam) – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

Fără alte introduceri, domnul Oarecare şi-a reluat postura de moderator şi a invitat concureţii să se prezinte: Ursu – Little Bear, interpretat de Urs de la SHOT, un băiat timid care visează să îşi facă mulţi prieteni şi să nu mai fie tratat ca un ciudat, Cherrysela, personajul lui Nicole Cherry, o fată care îşi doreşte să alunge tot ce e rău şi să schimbe ceva în lume prin muzica sa, Bibi, interpretată de cântăreaţa cu acelaşi nume de scenă, o adolescentă care speră să aibă oportunitatea să arate ce poate, Bravo, personajul lui Sorin de la SHOT, un tânăr rebel cu un fizic de vis care vrea să înveţe ceva nou şi Gogana, interpretată de Andra Gogana, o adolescentă răsfăţată care „are cu ce” şi vizează să ajungă un star adevărat. Odată ce zarurile au fost aruncate, iar talentele au fost expuse, au apărut şi antagoniştii poveştii, Domnul Bagă Bani (Puya) şi Eva Baga Banga (Anda Adam), care sunt de părăre că un vis poate fi susţinut doar financiar.

Momente pline de forţă şi emoţie

Intriga a fost semănată, iar spectacolul a continuat cu melodia „Dacă ar fi”, pe care Eva Baga Banga a arătat că poate domina scena. Pentru ca răul să nu preia controlul prea mult, Festi a trimis-o pe scenă pe Prinţesa Leia, interpretată de Feli, care a dat viaţă basmului cu ale ei „Creioane colorate”, ale căror urme se puteau vedea şi pe scenă cu ajutorul proiecţiilor. A urmat un moment inedit la înălţime, executat de Aurora (Lora), care a cântat piesa „Ne împotrivim”, suspendată în aer pe un cerc acrobatic.

Prinţesa Leia, interpretată de Feli şi Aurora (Lora) - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Prinţesa Leia, interpretată de Feli şi Aurora (Lora) – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

Puterea şi emoţia s-au reunit într-un moment special, pus în scenă de un trio muzical, format din Aurora, Cherrysela şi Prinţesa Leia, care au interpretat hitul lui Beyonce, „If I Were A Boy”. Ca şi în viaţa reală, gurile rele au întotdeauna ceva de comentat, aşa că mulţi au încercat să râdă de Cherrysela şi de visul ei. În ajutorul fetei, a venit Ariel, prinţesa intergalactică, interpretată de Elena Gheorghe, care i-a propus să prelungească visul „Până dimineaţa”.

De pe tărâmul artiştilor, trimişi ca să selecteze talentul galactic şi să accentueze spiritul competitiv, 4 juraţi au aterizat pe scena FestiGal, sub numele de Umbrele Terorii. Mr Priză (Connect-R), Prinţesa Leia (Feli), Prinţesa Ariel (Elena) şi Sore (Sore) au avut misiunea de a asculta visele şi de a evalua talentul viitoarelor staruri. Patru din cei cinci concurenţi au răspuns imediat apelului făcut de Domnul Oarecare, în momentul în care au trebuit să revină pe scenă. Doar Bravo a întârziat, iar apoi a leşinat din cauza emoţiilor, un prilej bun pentru a oferi publicului o pauză de 20 de minute.

Prinţesa Ariel (Elena) şi Mr Priză (Connect-R) - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Prinţesa Ariel (Elena) şi Mr Priză (Connect-R) – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

După antract, show-ul a început cu hitul anului 2012, „Vara nu dorm”, care a avut foarte mare priză la public, după cum şi-a propus şi personajul lui Connect-R. Mr Priză l-a trezit pe Bravo şi a încercat să îl ajute cu câteva sfaturi. „Nimic nu e uşor când pleci de jos”, i-a spus juratul, în timp ce confruntările din concurs erau pe punctul de a începe. Înainte ca Domnul Oarecare să dea startul competiţiei, Domnul Bagă Bani a întrerupt din nou concursul pentru a-şi prezenta ultimul său produs artistic: Fata Gogana.

Talentul contează sau banul motivează?

Micuţa încrezută de la început a revenit pe scenă cu un aer fals de divă şi a cântat o compoziţie proprie, care nu a fost deloc apreciată de juriu. Cu toate aceastea, Gogana a mai avut o şansă să îşi arate talentul, a lăsat deoparte orice capriciu, şi-a luat chitara în braţe, apoi şi-a pus tot în sufletul în interpretarea piesei „Hallelujah” (Alexandra Burke). Toată atenţia a fost acaparată de vocea cristalină a artistei şi de prestaţia unui balerin, o combinaţie de emoţie şi precizie, redate prin muzică şi acrobaţie într-un moment emoţionant.

Randi şi Corina - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Randi şi Corina – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

Pentru a-i arăta o altă lecţie de viaţă, Festi îl trimite pe scenă pe Stelar, personajul lui Randi, care îi explică Goganei că visele nu se pot cumpăra niciodată. Apoi îi spune să cânte din nou, dar de această dată din tot sufletul, iar refrenul melodiei „Hallelujah” răsună încă o dată cu şi mai multă emoţie, într-o variantă acapella. Show-ul continuă în aceeaşi temă, iar Stelar ne demonstrează că este un adevărat „Visător”.

Petrecerea a continuat cu un personaj nebun şi îndrăzneţ, Sonic, interpretat de Corina, care a încălzit spiritele pe ritmurile melodiei „Munky Funky”, iar rolul ei nu s-a terminat aici. Văzând că Cherrysela este încă dezamăgită şi descurajată de pările oamenilor, Sonic a sfătuit-o: „Lumea vorbeşte, dar tu trebuie să zâmbeşti în fiecare zi”. Hotărâtă şi încrezătoare, concurenta şi-a arătat potenţialul şi a impresionat întreaga galaxie cu melodia „Cuvintele tale”. După ce membrii juriului au felicitat-o, Sore a alungat orice urmă de discriminare cu piesa „Different”.

Luna (Alina Eremia) şi Zodiak (Alex Velea) - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Luna (Alina Eremia) şi Zodiak (Alex Velea) – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

Fără nicio prezentare, Bibi a revenit pe scenă pentru a îndulci juriul cu „Ciocolata” ei şi cu atitudinea sa pozitivă. Cu o graţie cosmică, a intrat în scenă un alt invitat special, Luna (Alina Eremia), care s-a limitat doar la câteva cuvinte: „Trăieşte, visează, speră!”, iar apoi a cântat melodia „Cum se face”. A urmat un moment de coregrafie interpretat în oglindă de cei doi băieţi din competiţie, Bravo şi Ursu – Little Bear, care s-au reunit mai apoi cu ceilalţi doi membrii ai trupei SHOT pentru melodia „Inevitabil”.

Zis şi făcut. Vis îndeplinit.

Un ultim moment coregrafic a fost oferit de întreg corpul de balet, care s-a împărţit în două trupe, ca într-o bătălie a dansului. Zodiak a urcat din nou pe scenă pentru a mărturisi un secret: „Dragostea se face în minim doi”. Rămas singurul fără un vis destăinuit, corespondentul lui Festi a fost întrebat ce îşi doreşte cel mai mult, la care a răspuns că vrea să fie el însuşi, un „Oarecare”.

Selfie - marele câştigător al "Talentelor Galactice" - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Selfie – marele câştigător al „Talentelor Galactice” – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto!

După ce voturile publicului au fost adunate, marele câştigător al „Talentelor Galactice” a fost anunţat: Selfie, personajul dubios de la începutul basmului, care visa să fie pe scena FestiGal. „Festi vă lasă! Popor visător, te-am pupat!” au fost utimele cuvinte care au încheiat spectacolul, nu înainte ca participanţii la competiţie să cânte imnul FestiGal din acest an, „Am un vis”. De asemenea, publicul a rămas cu un vis frumos în minte şi cu speranţa că va exista o a doua ediţie a „Spectacolului Spectacolelor”.