Weekend-ul este întotdeauna prilej de bucurie, dar este cu adevărat fantastic când mai ai parte şi de un concert live pe cinste, marca Dream Theater. După aproape trei ani de la cel mai recent concert susţinut la Bucureşti, trupa americană de metal progresiv a revenit în Capitală sâmbătă, 20 mai 2017, pentru a susţine un nou concert, în cadrul turneului care aniversează 25 de ani de la lansarea albumului „Images and Words”.

În stilul propriu, Dream Theater şi-a răsfăţat fanii cu un setlist care a durat trei ore şi care a înglobat, pe lângă piesele care compun albumul „Images and Words”, şi multe alte piese care au cucerit publicul de-a lungul timpului.

Dream Theater în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul a început punctual, la ora 21:00, cu piesa „The Dark Eternal Night”, de pe albumul „Systematic Chaos”. O piesă cu un sound puternic şi dinamic, numai bună pentru a încălzi spiritele. „The Bigger Picture” a încântat publicul cu versurile de înaltă clasă şi a adus o schimbare de ritm prin momentele sublime de pian a căror intensitate creşte gradual, culminând cu un refren viu, plin de forţă. „Hell’s Kitchen”, piesă inclusă pe albumul „Falling Into Infinity”, a fost un adevărat regal instrumental, încărcat de emoţie, iar „Gift of Music”, o piesă foarte antrenantă, ne-a amintit că muzica e un dar trimis de îngeri.

„Our New World” a fost o invitaţie să construim o lume mai bună, în ciuda oricăror temeri, iar „Portrait of Tracy” ne-a oferit ocazia de asculta solo-ul magistral al basistului John Myung, unul din fondatorii trupei. Finalul primei părţi a concertului a fost marcat prin piesele „As I Am”, contopită cu un pasaj muzical de efect din piesa „Enter Sandman”, a celor de la Metallica, şi „Breaking All Illusions”, mix-ul perfect între tehnica muzicală şi frumuseţea liniei melodice.

Dream Theater în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

După 20 de minute de pauză, Dream Theater a revenit în forţă pe scenă pentru a celebra piesele de pe albumul „Images and Words”, cel mai de succes album lansat de trupa americană. Cel de-al doilea act a fost deschis – deloc surprinzător – de melodia „Pull Me Under”, cea care este şi cea mai populară piesă de pe acest album şi nu numai.

Concertul a continuat cu piesele „Another Day”, care ne-a oferit nişte pasaje de pian minunate, „Take The Time”, o altă piesa de impact, în care John Petrucci ne-a delectat cu un solo extins la chitară, şi „Metropolis part 1: The Miracle and the Sleeper”, care l-a adus în centrul atenţiei pe Mike Mangini, cel care a pus stăpânire pe public cu un solo la tobe de excepţie. „Under a Glass Moon”, „Wait for Sleep” şi „Learning To Live” au încheiat suita de piese de pe albumul „Images and Words”, pregătindu-ne pentru partea finală a concertului.

Dream Theater în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Dream Theater a păstrat pentru final piesele din colecţia „A Change of Seasons”, care se prezintă ca un rollercoaster de emoţii transmise de acorduri muzicale de mare virtuozitate. După cum mărturisea Mike Portnoy într-unul din interviurile sale, „A Change of Seasons” vorbeşte despre ciclicitatea vieţii, descriind îndeosebi experienţe triste din viaţa omului.

În ceea ce priveşte atmosfera de la concert, trebuie spus că se putea şi mai bine. E drept că publicul nu a fost extrem de numeros, însă, în afara celor câţiva fani care au stat mai aproape de scenă, toţi ceilalţi au lăsat mai degrabă impresia unor oameni plictisiţi, nicidecum a unor fani devotaţi care îşi petrec noaptea de sâmbătă la concertul trupei preferate. De apreciat e totuşi faptul că publicul a rămas la Arene până la finalul concertului, deşi acesta a luat sfârşit după miezul nopţii.

Dream Theater în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Revenirea celor de la Dream Theater în concert în România tocmai pentru a celebra cel mai important album al carierei demonstrează ataşamentul trupei americane faţă de publicul român. De altfel, James LaBrie le-a mărturisit fanilor la concert ca atât el cât şi colegii săi au fost deosebit de încântaţi să revină în ţara noastră şi să simtă din nou căldura fanilor români.

Setlist concert Dream Theater la Arenele Romane din Bucureşti

Act 1:
The Dark Eternal Night
The Bigger Picture
Hell’s Kitchen
The Gift of Music
Our New World
Portrait of Tracy
As I Am
Breaking All Illusions

Act 2 (Images and Words):
Happy New Year 1992 – Intro Tape
Pull Me Under
Another Day
Take the Time
Metropolis Pt. 1: The Miracle and the Sleeper
Under a Glass Moon
Wait for Sleep
Learning to Live

Encore:
A Change of Seasons: I The Crimson Sunrise
A Change of Seasons: II Innocence
A Change of Seasons: III Carpe Diem
A Change of Seasons: IV The Darkest of Winters
A Change of Seasons: V Another World
A Change of Seasons: VI The Inevitable Summer
A Change of Seasons: VII The Crimson Sunset