Vineri (19 mai 2017) şi sâmbătă (20 mai 2017), Dream Theater, una dintre cele mai apreciate trupe de rock progresiv, revine în ţara noastră pentru a susţine două concerte, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca şi la Arenele Romane din Bucureşti. Concertele marchează 25 de ani de la lansarea albumului „Images and Words”, album pe care trupa îl va cânta în întregime.

Dream Theater, trupă de metal progresiv, a fost înfiinţată în 1985, iniţial sub numele de Majesty, de trei studenţi: John Petrucci, John Myung şi Mike Portnoy, la prestigiosul Colegiu de Muzică Berklee, cărora li s-au alăturat James LaBrie şi Jordan Rudess. După plecarea lui Mike Portnoy în 2010, Mike Mangini este cel care a preluat partitura de baterie.

De-a lungul timpului, trupa a cunoscut mai multe schimbări în componenţă, dar au rămas fideli stilului progresiv metal. Cunoscuţi şi apreciaţi pentru virtuozitatea şi tehnicitatea cu care mânuiesc instrumentele la care cântă, muzicienii din Dream Theater au reuşit, pe parcursul carierei de peste 30 de ani, să readucă rock-ul progresiv în atenţia publicului, după perioada sa de glorie din anii ’80.

Un loc special revine albumului „Images and Words” (1992), primul material discografic cu James LaBrie la voce şi cel mai bine vândut album al trupei până astăzi. Single-ul „Pull me under” a reuşit să se claseze în primele 10 poziţii ale topurilor la radio şi TV.

Alături de piesa „Pull me under”, fanii vor putea să asculte şi alte piese legendare precum: „Leaning to live”, „Another Day” sau „Metropolis” şi vor avea ocazia să împărtăşească, împreună cu trupa, poveştile din spatele riff-urilor de chitară sau ale versurilor complexe.

Drumul pe care Dream Theater l-a străbătut în lumea muzicală înseamnă 13 albume de studio, 8 albume live, 2 albume de compilaţii şi 2 EP-uri, show-uri din ce în ce mai mari, mai elaborate şi mai diverse, dar mai ales muzică de calitate.

Membrii trupei: John Petrucci (chitară), John Myung (chitară bas), James LaBrie (voce), Jordan Rudess (clape) şi Mike Mangini (baterie) îşi construiesc cu atenţie fiecare apariţie live, pentru a oferi o experienţă completă fanilor.

Bilete Dream Theater la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Biletele la concertele pe care Dream Theater le va susţine la Cluj-Napoca şi Bucureşti,  pe 19 şi 20 mai 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţie.

Categorie Preţ Bucureşti Preţ Cluj-Napoca
Early Bird 225 lei 225 lei bilete
În ziua concertului 250 lei 250 lei bilete

De asemenea, cei care îşi achiziţionează primele 1000 de bilete Platinum Dream Tickets vor avea o serie de beneficii:

  • acces cu 30 de minute mai devreme în spatiul evenimentului pentru a prinde un loc cât mai bun, în fața scenei
  • un ecuson special creat pentru a marca aniversarea a 25 de ani de „Images and Words” care poate aduce surprize din partea trupei, dacă este purtat la vedere
  • 10 pachete VIP Platinum prin tragere la sorți

Organizatorii concertului anunţă faptul că posesorii de bilete la festivalul „I Am The Rocker”, care le-au păstrat la îndemnul formației și al organizatorilor, sau cei care și le-au preschimbat în bilete „Dream Theater”, vor intra automat în primii 1000, beneficiind astfel, pe lângă accesul la concert, și de bonusurile menționate mai sus, corespunzătoare pachetului „Platinum Dream Tickets”.

Pentru următoarele 1000 de bilete „Golden Dream Tickets”, posesorii vor putea beneficia de:

  • un ecuson special creat pentru a marca aniversarea a 25 de ani de „Images and Words”
  • 10 pachete VIP prin tragere la sorți

Concertele Dream Theater în România sunt un eveniment marca Phoenix Entertainemnt.