Ce poate convinge oamenii să se adune în număr mare într-un loc, într-o zi foarte călduroasă de vară? Răspunsul este un concert deosebit la Arenele Romane şi dacă protagoniştii sunt cei de la Disturbed, atunci şansele ca atmosfera să se încingă şi mai mult sunt extrem de mari.

După o aşteptare îndelungată, Disturbed a susţinut primul concert în România joi, 27 iunie 2019, în faţa unui public entuziast şi plin de aşteptări. Concertul a făcut parte din turneul mondial de promovare al albumului „Evolution”, iar în deschidere au cântat trupele TRANK şi Fall Has Come.

Arenele Romane au devenit neîncăpătoare pentru fanii care au venit de devreme să asculte una din trupele lor preferate, drept urmare căldura de afară a devenit brusc şi mai greu de suportat. Însă publicul a uitat repede de acest aspect de îndată ce trupele anunţate au început să urce pe scenă.

TRANK în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Francezii de la TRANK au fost cei care au deschis seara, acesta fiind şi primul lor concert în România. Piesele lor au fost foarte apreciate de publicul de la Bucureşti, ceea ce i-a făcut să se gândească să revină aici cât mai curând. În ciuda faptului că trupa nu există de foarte mult timp, piesele lor sunt de calitate şi ne dau sentimentul că vom mai auzi de ei şi în viitor.

După cum spun membrii formaţiei, TRANK îşi propune să aducă în prim-plan piese care te fac să sari şi să gândeşti în acelaşi timp, iar concertul lor de la Arene ne-a arătat că şi-au îndeplinit obiectivul cu succes. Muzica lor este puternică şi îmbină în acelaşi timp furie şi emotie, iar piese ca „Undress To Kill”, „Bend Or Break” şi „In Troubled Times” sunt dovada perfectă.

Fall Has Come în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

După o pauză de aproximativ jumătate de oră, a venit rândul celor de la Fall Has Come să ia cu asalt scena. Italienii au adus un vibe foarte bun la Arene, au fost foarte exuberanţi şi au interacţionat mult cu publicul. Piesele lor sunt foarte intense şi au un ritm care prinde imediat la public, aşa că nu e de mirare că au fost aclamaţi de către cei veniţi la Arene.

Din setlistul lor au făcut parte piese ca „Our Lives”, „I Will” şi „Believe” şi pentru a crea şi o atmosferă pe măsură şi a fi în acord cu mesajul de dragoste şi speranţă al pieselor, Enrico – vocalistul trupei – i-a rugat pe oameni să aprindă luminiţe. Spre finalul momentului lor au fluturat chiar si un steag propriu si au părăsit scena în aplauzele publicului, care părea să vrea ca momentul trupei să mai fie prelungit.

Disturbed în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Momentul cel mai aşteptat al serii a fost bineînţeles apariţia pe scenă a celor de la Disturbed, iar când acest lucru s-a întâmplat spaţiul de la Arenele Romane era arhiplin, astfel că trupa a fost întâmpinată cu un val impresionant de aplauze şi strigăte entuziaste. Pe de altă parte, căldura devenea din ce în ce mai greu de tolerat, astfel că muzica era singura care mai putea lua gândul oamenilor de la asta.

Show-ul Disturbed a avut ca punct de început piesa „Are You Ready”, inclusă pe albumul „Evolution”, iar publicul a răspuns afirmativ la această întrebare prin energia debordantă de care a dat dovadă. A urmat „Prayer”, una din piesele mai vechi ale trupei, inclusă pe albumul „Believe” (2002), iar mai apoi „Liberate”. Fanii începeau deja să fredoneze versurile, semn că sincronizarea dintre ei şi trupă se petrecea deja foarte rapid.

Disturbed în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

După aceste prime trei piese, vocalistul David Draiman şi-a luat câteva momente pentru a vorbi despre unitate şi despre frăţia celor care ascultă rock, spunând că sunt toţi fraţi şi surori. Acest mesaj a continuat şi mai departe cu piesele „The Vengeful One” şi „The Animal”, iar David a mai ţinut să menţioneze şi problemele cu care se confruntă societatea actuală şi faptul că suntem toţi mai divizaţi ca oricând.

S-a arătat revoltat de faptul că diferenţele de rasă, religie şi orientare sexuală ne îndepărtează foarte mult unii de alţii şi că dragostea nu ţine niciodată cont de asemenea diferenţe. Într-o lume divizată muzica este cea care trebuie să ne aducă mereu împreună.

În continuare am putut asculta câteva piese de pe albumul „The Sickness”, precum „Stupify”, „The Game” şi „Voices”, dar şi „Ten Thousand Fists”, de pe albumul cu acelaşi nume.

Disturbed în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Datorită mesajului puternic pe care îl are, piesa „A Reason To Fight” a fost un prilej pentru trupă să lanseze un mesaj de susţinere pentru cei care se confruntă cu dependenţa şi depresia, iar David a spus publicului că este perfect normal ca cei care au aceste probleme să caute ajutor. Bineînţeles, nu a uitat să amintească de toţi marii artişti care s-au sinucis din aceste motive, cum ar fi Chris Cornell, Chester Bennington, Kurt Cobain sau Robin Williams. La un moment dat a apărut pe ecran şi un mesaj al fundaţiei Usadeschisa.ro care luptă împotriva traficului de fiinţe vii, mesajul fiind „Ieri victimă, astăzi supravieţuiror, mâine învingător”.

„Hold On To Memories” a reprezentat unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii pentru că ne-a amintit de persoanele dragi care nu mai sunt lângă noi. Pe ecranul din spatele scenei au rulat şi imagini cu membrii trupei Disturbed, alături de mulţi prieteni şi colegi apropiaţi lor. A fost şi un moment de comemorare, astfel că Arenele Romane s-au umplut de luminiţele de la telefoane, iar publicul a fredonat piesa împreună cu trupa.

Disturbed în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Au urmat „Indestructible” şi „Inside The Fire”, după care Disturbed s-au retras de pe scenă. Însă fanii erau în continuare în extaz, aşa că momentul de bis nu putea lipsi din program.

Trupa a revenit pe scenă după câteva clipe şi a cântat celebra piesă „Sound of Silence”. În continuare am mai avut parte de un moment plin de emoţie, atunci când David Dairman a rugat doi fani să urce pe scenă, o fată şi un băiat. Fata a mărturisit că muzica trupei Disturbed a ajutat-o în mare măsură să depăşească nişte momente grele, iar băiatul şi-a pierdut tatăl cu zece zile înainte de concert. Atât pentru ei cât şi pentru multi alţi fani Disturbed, acest concert a fost ca o vindecare şi i-a ajutat cu siguranţă să uite de griji pentru măcar 2 ore.

Bis-ul a continuat cu piesele „The Light”, „Stricken” şi concertul a luat sfârşit pe acordurile piesei „Down With The Sickness”, cea mai iubită compoziţie a trupei.

Disturbed în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul Disturbed a fost unul dintre cele mai aşteptate din acest an şi show-ul nu a dezamăgit. Fiind un concert în premieră în România, cei mai mulţi dintre fani şi-au putut asculta idolii live pentru prima oară. Vocea puternică a lui David Dairman a răsunat la Arenele Romane şi fiecare membru al trupei a avut şi câte un moment în concert care i-a permis să se individualizeze.

Dan Donegan a oferit un moment magistral la chitară, Mike Wengren a energizat publicul cu un solo la tobe şi John Moyer a impresionat cu un solo la bass. David a fost fascinat de fanii români şi a mărturisit că nu înţelege de ce nu au venit până acum în ţara noastră, ceea ce nu poate decât să ne facă să sperăm că vor reveni cândva cu un nou concert.

Setlist concert Disturbed la Arenele Romane

 1. Are You Ready
 2. Prayer
 3. Liberate
 4. The Vengeful One
 5. The Animal
 6. Stupify
 7. Voices
 8. Land of Confusion (Genesis cover)
 9. Ten Thousand Fists
 10. The Game
 11. No More
 12. A Reason to Fight
 13. Hold On to Memories
 14. Indestructible
 15. Inside the Fire
  Bis:
 16. The Sound of Silence (Simon & Garfunkel cover)
 17. The Light
 18. Stricken
 19. Down With the Sickness