Veteranii de la Deep Purple au dat startul „The Long Goodbye Tour” printr-un concert pe 13 mai 2017, la Romexpo din Bucureşti, în prezenţa fanilor de toate vârstele. Turneul marchează atât promovarea celui mai recent album de studio, „Infinite” (2017), cât şi ultimul mare turneu global pe care britanicii declară că îl vor mai susţine.

Seara a început în jurul orei 19:00, când pe scenă a urcat Trooper. Alin Dincă alias Coiotu’ şi colegii săi de trupă au experienţă în deschiderea concertelor mari. În cei peste 20 de ani de carieră, Trooper a cântat pe aceeaşi scenă cu nume ca Iron Maiden, Scorpions şi Yngwie Malmesteen.

Trooper, concert în deschiderea Deep Purple – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

După Trooper, pe scenă au urcat canadienii de la Monster Truck, care au fost bine primiţi de către public. Aceştia îi însoţesc pe cei Deep Purple în turneul european. Monster Truck au fost impresionaţi de prezenţa numeroasă a spectatorilor din faţa scenei, mai ales că mulţi dintre fani au început să ajungă cu puţin înainte de terminarea concertului lor.

Cel mai aşteptat show al serii a început în jurul orei 21:00, după câteva minute bune de pregătire a scenei. Ian Gillan (voce), Steve Morse (chitară), Roger Glover (bass), Ian Paice (percuţie) şi Don Airey (clape), au intrat pe scenă în aplauzele furtunoase ale fanilor.

Monster Truck, alături de Deep Purple în turneul european „The Long Goodbye Tour” – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Seara a început în forţă, cu „Time In Bedlam”, una din cele 10 piese de pe albumul „Infinite”, cântată live în premieră. Ian Gillan şi colegii săi au fost mult mai energici, poate şi pentru că a fost primul concert din acest lung turneu. Gillan nu a stat la taclale cu publicul, însă a ţinut să le precizeze că este încântat de prezenţa lor şi că trupa împărtăşeşte cu ei anumite piese în premieră absolută.

Energie, ritm şi o absenţă

Show-ul de lumini şi grafică, vocea lui Ian Gillan şi virtuozitatea colegilor săi demonstrată cu fiecare piesă şi moment solo au făcut ca acest concert să fie unul foarte special. Ian Gillan nu a menţionat nimic despre faptul că acest turneu ar fi ultima lor apariţie publică, dar, având în vedere vârsta şi problemele medicale ale unora dintre membri, este posibil ca prezenţa lor în concerte live de anvergură să fie tot mai rare.

Ian Gillan, solistul trupei Deep Purple, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Din nou, la fel ca în concertul din Bucureşti din 2014, marea absenţă din setlist a fost melodia „Child In Time”. Deşi a fost cerută de către fani, Deep Purple nu a inclus această piesă în concert. Nu au lipsit însă alte piese îndrăgite şi cunoscute: „Strange Kind Of Woman”, „Johnny’s Band”, „Uncommon Man”, „Lazy”, „Hell To Pay”, „Perfect Strangers”, „Space Truckin'” şi „Smoke On The Water”, unde publicul a avut propriu moment de solo. Ian Gillan s-a jucat cu vocea sa şi a publicului, a avut câteva momente de solo pe ritmuri de jazz, foarte apreciate de către public.

Momentele de solo au fost la înălţime, Ian Paice, Roger Glover şi Steve Morse au demonstrat cât de bine îşi stăpânesc instrumentele, însă Don Airey a cucerit publicul nu doar cu virtuozitatea sa, cât mai ales cu faptul că, din nou, a inclus în repertoriul său fragmente din „Rapsodia Română” a lui George Enescu.

Roger Glover şi Steve Morse, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Deep Purple au intrat în 2016 în galeria celebrităţilor ”Rock and Roll Hall of Fame”. Cu o carieră de aproape 50 de ani, britanicii au făcut ca muzica lor să fie un etalon în industria rock, devenind una dintre cele mai influente trupe la nivel global.

Pentru partea de bis, britanicii au păstrat „Highway Star”, „Hush” (cover Joe South) şi şi-au luat rămas bun pe ritmurile de la „Black Night”. La final, Ian Gillan şi colegii săi au mulţumit publicului pentru primirea avută şi energia dăruită. Concertul Deep Purple din Bucureşti a fost organizat de Events.