Trupa CARGO şi-a celebrat cei 33 de ani de activitate printr-un concert aniversar alături de prieteni la Sala Palatului din Bucureşti, pe 30 martie 2018, într-una din cele mai frumoase zile de primăvară. Seara a fost deschisă de către trupa sibiană de rock, Revolver, formată din 5 băieţi talentaţi cu vârste cuprinse între 12-14 ani, răsplatită de public cu ropote de aplauze. 

După prestaţia tinerilor, Cristian Hrubaru şi-a făcut apariţia pe scenă şi a descris momentul drept „debutul unei formaţii pentru care vom sta la coadă”. Apoi, a pregătit intrarea trupei CARGO, despre care a amintit cu drag că sunt artişti cu greutate care acordă o şansă tinerilor, dar şi de momentul în care au fost numiţi de preşedinte „Cavaleri de onoare”, la aniversarea a 30 de ani de activitate.

Trupa CARGO în concert la Sala Palatului – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Într-un cadru simplu, cei 5 membri ai formaţiei CARGO: Adrian Bărar (chitară), Adrian „Baciu” Igrişan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bass) şi-au făcut apariţia pe scena Sălii Palatului. Solistul a salutat publicul, şi-a acordat chitara, după care trupa a început spectacolul.

Concertul a debutat cu melodia „Ana”, primul lor single pe vinil. Nostalgia perioadei post-decembriste a fost readusă pe scenă de piesa lansată în anul 1995, „Clasa muncitoare”, pe care publicul a fredonat-o entuziasmat. Au urmat „Nu mă lasa să-mi fie dor”, „Noaptea Vrăjitoarelor” şi „Nu pot trăi fără tine”, momente primite cu drag de public, care a cântat alături de artişti şi i-a aplaudat minute în şir.

Trupa CARGO în concert la Sala Palatului – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cu aceeaşi energie debordantă, solistul şi-a invitat publicul să i se alăture şi să dea startul la „Anarhie”, melodie care a rămăs în gândurile şi în repertoriul fanilor de peste 20 de ani.

„Am avut mari emoţii azi, aşa e când ai mulţi invitaţi! Păcat că nu putem bea ceva!”, a împărtăşit vădit emoţionat chitaristul Adi Bărar. Concertul a continuat în aceeaşi notă plină de energie, cu o reîntoarcere în timp, la unul din momentele cele mai importante pentru istoria românilor, fără de care nu s-ar mai fi putut cânta „1989” şi „România, te strig!”, cântece care au ridicat întreaga sala în picioare.

Cristi Raţiu Acidutzu şi Tavi Pilan – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Partea a doua a spectacolului a fost marcată printr-un moment susţinut de cei 2 toboşari, Tavi Pilan şi Cristi Raţiu Acidutzu, în calitate de invitat special, care au surpins în mod plăcut publicul. Trupa l-a avut ca invitat şi pe Ramon Radosav, mutat de mulţi ani la New York, pe care Adi Bărar îl consideră: „mare prieten, mare muzician, mare coleg”. Acesta i-a acompaniat pe melodia „Batacanda” şi a coborât alături de public pentru câteva momente.

În aceeaşi notă tradiţional românească, ritmurile de acordeon au dat tonul melodiei „Frunză Verde”. Trupa a continuat să menţină spiritul sălii şi să readucă pe scenă melodii precum „Călare pe motoare”, „Bagă-ţi minţiile în cap” şi „Ielele”.

Ramon Radosav şi Adrian Bărar – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

A urmat momentul în care solistul şi-a invitat fanii să ridice telefoanele şi să cânte alături de el, „În seara asta vrea să beau”. Publicul foarte receptiv a cântat într-un glas refrenul melodiei, la finalul căreia au cerut un bis. Din nou, Adi Bărar a avut un scurt moment în care a amintit că cei „33 de ani nu au fost de azi pe mâine… au fost momente grele, unele frumoase, altele urâte” şi a mulţumit publicului pentru suţinerea necondiţionată.

Concertul a continuat cu o serie de melodii „Doi paşi”, „Destin”, „Spune-mi de ce”, „Nu mai am ţigări”, iar ultima a ridicat întreaga sală în picioare. A urmat un moment solo al chitaristul Adrian Bărar, care a pregătit astfel terenul pentru marele final al concertului aniversar.

Final de concert – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Publicul i-a convins pe artişti să revină pe scenă, după ce au scandat şi au aplaudat în cele două ore de muzică rock. Şi cum puteau încheia, decât cu cel mai cunoscut hit al lor, „Dacă ploaia s-ar opri”, care a fost cântat în întregime de public.

Impesionaţi de implicarea publicului, artiştii au dorit ca toţi fanii să aibă parte de aceste momente unice şi au realizat un live pe Facebook în timpul melodiei „Dacă ploaia s-ar opri”. De asemenea, trupa a inclus şi piesa „Erata” în momentul de bis. La final, trupa a mulțumit publicului şi a imortalizat momentul printr-o fotografie care să marcheze cei 33 de ani de activitate de succes a trupei CARGO.