Alexandra Uşurelu, una dintre cele mai iubite artiste de muzică indie din România, a susţinut pe 29 ianuarie 2018, pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din București, un concert simfonic extraordinar, aşa cum face de doi ani încoace.

Ca de fiecare dată, spectacolul a fost sold out, publicul fiind mai mult decât nerăbdător să o vadă pe artistă performând alături de band-ul său şi de invitaţi. O orchestră de corzi, un grup de backing vocals, un saxofonist şi un flautist au făcut parte din distribuţie, pe o scenă animată de un decor fantasy, cu multe lumini şi culori. Mai mult, Bobby Stoica, soţul solistei, a acompaniat-o la pian şi a încurajat-o din priviri.

Candoare şi talent, un amestec de care nu ai cum să nu fii cucerit(ă)

Alături de 20 de muzicieni, artista, îmbrăcată într-o rochie galbenă, cu o chitară în braţe, a cântat rând pe rând, atât piese noi, cât şi cele cunoscute publicului larg. Într-o atmosferă desprinsă parcă din „Alice in Wonderland”, artista a început să cânte piesa care dă și numele concertului, „Lumea, cum ai vrea să fie”.

Alexandra Uşurelu în concert la TNB – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Au urmat „Teama”, „Oare-am ajuns, oare-am plecat?” şi celebra „Mai bine în doi”. Extrem de sensibilă şi deschisă faţă de spectatori, Alexandra a interacţionat cu publicul, i-a mulţumit şi i-a făcut, printre piese, adevărate confesiuni despre viaţă, temeri, iubire şi muzică.

Ca de fiecare dată, căldura, bucuria şi frumuseţea pe care Alexandra Uşurelu le emană când urcă pe scenă, duc publicul într-o lume de poveste, cu un decor magic şi un „cântec de mers mai departe” pe fundal, un univers în care fiecare dintre noi „nu are nevoie de foarte multe” pentru a fi fericit.

Alexandra Uşurelu în concert la TNB – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Detaliile scenografice nu au făcut decât să completeze mesajul fiecărei melodii. Cercul uriaş care a tronat în centrul scenei ne-a dus cu gândul la simplitatea formei, la repetitivitate – căci deşi noi trăim de fiecare dată, întâia oară, sentimente de fericire, de iubire sau de teamă – pe toate acestea le-au experimentat şi cei din trecut şi vor trece prin ele şi cei de mâine.

Un mim într-o pădure de gânduri

În partea a doua a spectacolului, pe scenă i s-au alăturat Alexandrei invitaţii. Un mim-dansator, colegul de şcoală a artistei, Alex Pribeagu, ne-a încântat pe parcursul piesei „Fuga Pământului” cu mişcările sale fluide, pline de graţie, complementare cu muzica şi vocea Alexandrei.

Un alt invitat, de data asta reputatul cantautor Dinu Olăraşu, a cântat alături de artistă piesele „Cristalin” şi „N-ai nevoie de foarte multe”. Între aceste momente, Alexandra a povestit publicului despre debutul ei de acum şase ani, de pe scena Teatrului „Odeon”. A fost momentul ei de nostalgie şi de aducere-aminte, în care piesa ei dragă, „Preţul corect” a fost primită de auditoriu cu multă emoţie.

Alexandra Uşurelu în concert la TNB – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Vând lumea întreagă că s-o pot dărui/ Şi-o cumpăr tot eu, că să am ce primi/ Iar când nimic nu mai cumpăr şi vând/ Sunt singur şi-am tot pe pustiul pământ”: un refren care exprimă paradoxul existenţei, în care fiinţa e prinsă între antagonisme şi acţiuni opozitive.

La final, Alexandra s-a descoperit celor de faţă în toată fragilitatea ei de artistă. „Când zâmbeşti”, „Balada pentru o minune”, „Acesta-i sufletul meu” au fost piesele de final ale concertului „Lumea, cum ai vrea să fie”, susţinut de Alexandra Uşurelu pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Bobby Stoica şi Alexandra Uşurelu la finalul concertului de la TNB – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Fără doar şi poate, Alexandra Uşurelu a reuşit să câştige aprecierea unui public ce preferă să-şi aleagă singur muzica pe care o ascultă şi să-şi urmeze artiştii favoriţi în sălile de spectacol.

Setlist concert „Lumea, cum ai vrea să fie”

 1. Lumea, cum ai vrea să fie
 2. Teama
 3. Oare-am ajuns, oare-am plecat?
 4. Mai bine în doi
 5. Rămâi gândul cel dintâi
 6. Ţie
 7. Fuga Pământului (cu mim Alex Pribeagu)
 8. Nicio zi cu tine n-am să uit
 9. Suflet, rămâi pur
 10. Pădurea de gânduri (dysthymia)
 11. Preţul corect
 12. Cristalin
 13. N-ai nevoie de foarte multe (cu Dinu Olăraşu)
 14. Ceva se întâmplă cu noi
 15. Am să fiu eu casa ta
 16. La capătul lumii
 17. Cântec de mers mai departe

Bis:

 1. Când zâmbeşti
 2. Balada pentru o minune
 3. Acesta-i sufletul meu