Duminică, 29 iunie 2014, o bună parte din bucureşteni, şi nu numai, au pornit în căutarea Zilei Minunilor de la Mogoşoaia, unde aveau să cânte artişti precum Delilah şi Asaf Avidan. Într-un context pe cât se poate de liniştit şi relaxat, vizitatorii evenimentului WonderDay s-au putut bucura de numeroase activităţi şi lucruri de văzut, ba chiar să şi viziteze Palatul Mogoşoaia, deschis în mod gratuit în acea zi.

E un lucru rar întâlnit să vezi un grup atât de mare de oameni care să fie atât de relaxaţi precum am văzut în cadrul WonderDay. Organizat cu imaginaţie din plin de către Amphitrion, WonderDay a reuşit să redea strălucire Palatului Mogoşoaia: de la numeroasele puncte unde te puteai poza în locuri special amenajate, până la copacul plin de discuri de vinyl ce spunea poveşti cu ajutorul unor căşti şi bărcuţele pe uscat unde puteai bea un pahar rece, WonderDay a venit pregătit cu tolba plină de surprize, reacţia vizitatorilor fiind pe măsură.

Atmosfera la Wonder Day - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Atmosfera la Wonder Day – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la WonderDay!

Fără oameni nervoşi la cozi ori pe cărări, pregătirile pentru concerte s-au dovedit a fi mai plăcute ca niciodată. Astfel, am avut ocazia să vizităm standurile ce prezentau creaţii româneşti, dar şi gadget-urile, să ascultăm poveştile călătorilor şi să ne bucurăm de magia clipelor de altă dată pe lângă Palatul Mogoşoaia.

Aylin & The Lucky Charms, Tape Five şi Moonlight Breakfast, fundalul muzical perfect pentru o zi relaxată

Mână în mână cu atmosfera vizitatorilor rătăciţi în povestea WonderDay au venit şi primele trei concerte: Aylin & The Lucky Charms, Tape Five şi Moonlight Breakfast. Nume deja cunoscute pentru fanii stilurilor muzicale derivate din jazz, cele trei trupe au oferit fundalul muzical perfect pentru o după amiază însorită de duminică, când vizitatorii fie se relaxau pe iarbă, fie dansau pe muzica ce venea de pe scenă.

Tape Five la Wonder Day 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Tape Five la Wonder Day 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la WonderDay!

La doar câteva luni după primul ei concert în ţară, Delilah a revenit la fel de zâmbitoare printre români. Artista le-a declarat fanilor cât de entuziasmată este că are ocazia să cânte într-o astfel de locaţie, oferind un concert acustic şi foarte prietenos. Printre melodiile din setlist au putut fi regăsite piese precum „Inside My Love”, „Shades Of Grey”, „I Love You So”, dar şi melodiile cu care aceasta s-a făcut cunoscută, „Breathe” şi „Time”. La plecarea de pe scenă, Delilah a mărturisit publicului că şi ea este entuziasmată să asculte ultimul artist al serii, şi anume, Asaf Avidan.

Delilah la Wonder Day 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Delilah la Wonder Day 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la WonderDay!

În pauza dintre concertele Delilah şi Asaf Avidan, a venit una dintre cele mai spectaculoase surprize ale serii, sub forma unui spectacol oferit de „The Bright Butterflies”, nişte creaturi spectaculoase sub forma unor fluturi uriaşi, cu aripi luminate. Fluturii umani au animat publicul preţ de câteva melodii, timp în care spectatorii au dansat alături de ei, uluiţi de festinul vizual pe care această seară ni l-a oferit.

Asaf Avidan – spectacol ca o „operaţie pe scenă”

Dat fiind faptul că înaintea venirii sale în România, artistul israelian Asaf Avidan ne-a mărturisit că în fiecare concert de-al său „este echivalentul unei operaţii în direct, pe scenă” am fost foarte curioşi să vedem ce ne va oferi. Începutul cântării a fost în aceeaşi temă ca întreaga zi, relaxat, pe melodii precum „Left Behind”.

The Bright Butterflies la Wonder Day 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
The Bright Butterflies la Wonder Day 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la WonderDay!

Nu a durat mult până când Asaf ne-a dus în călătoria sa muzicală, o experienţă complexă, ce ne-a ajutat să înţelegem la ce se referea artistul prin declaraţia sa. Folosindu-se de sampling, Asaf Avidan a oferit un concert demn de o trupă întreagă, nicidecum ce ne-am fi aşteptat de la un singur om. Combinat cu umor, glume şi poveşti despre iubiri eşuate, concertul a uimit întreg publicul WonderDay.

Ne-am putut bucura de melodii mai vechi ale artistului, din perioada proiectului Asaf Avidan and The Mojos, precum „Your Anchor”, dar şi de cele mai noi, „Different Pulses”. După plecarea sa de pe scenă, publicul nu s-a putut despărţi de artist, acesta întorcându-se să cânte alte două melodii: „Her Lies” şi „Reckoning Song”, cunoscută drept „One Day”. Deşi artistul ne-a mărturisit, cu părere de rău, că fiecare eveniment are programul lui şi ar trebui respectat, publicul a zăbovit, sperând că experieţa concertului Asaf Avidan va mai continua.

Asaf Avidan la Wonder Day 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Asaf Avidan la Wonder Day 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la WonderDay!

WonderDay a reuşit să ofere publicului său o adevărată zi a minunilor, o zi relaxată cum rar vezi într-o grupare aşa mare de oameni. Nu ne mai rămâne decât să ne uităm pe toate pozele ce redau o parte din atmosfera de acolo, dar şi să sperăm că WonderDay 2015 va fi cel puţin la fel de reuşit.