Prima zi a evenimentului The Mission Dance Weekend de anul acesta a adus pe plaja Hanul Piraţilor din Năvodari vibe-ul energic al petrecerilor de club şi nume reprezentative ale muzicii electronice: Parov Stelar BandChicane, Sven VäthŞuie Paparude şi Gojira.

Încălzirea cu beat-uri româneşti

Seara a fost deschisă de Gojira, care i-a băgat în priză pe primii veniţi, cu ritmurile caracteristice de techno, breakbeat şi dubstep. Apoi scena a fost acaparată de Şuie Paparude şi muzica lor numai bună pentru escapadele de weekend.

„Gălăgia” lui Bean, Miki şi Dobrică a adus mai aproape de scenă publicul care de abia aştepta să sară şi să fredoneze. Deja tradiţionalele „Soundcheck” şi „Pentru inimi” au încins atmosfera, ca de fiecare dată când Şuie are microfonul. N-a lipsit nici piesa „Cea mai bună zi„, care a sunat ca o promisiune pentru noaptea de abia începută.

O mostră de jazz şi swing

După aşa o încălzire, Parov Stelar Band şi-au făcut intrarea în forţă cu o melodie proaspătă de pe noul album – „Hell yeah„. Carismatica solistă, Cleo Panther, a captat atenţia de la prima apariţie prin ţinuta îndrazneaţă, inspirată din stilul anilor ’20-’30. Alături de outfit-ul retro, prestaţia sa vocală ne-a trimis cu succes către epoca de glorie a jazz-ului american.

Piese ca „Booty Swing„, „Catgroove„, „Chambermaid Swing” şi „The Mojo Radio Gang” ne-au adus vechile sound-uri de jazz şi swing într-o formulă modernă, însufleţită de beat-uri electro. După câteva piese, deja devenise o provocare să ţii pasul cu ritmurile alerte ale trupei, care emană forţă şi pasiune cu fiecare melodie. Sunetele clare de saxofon şi trompetă s-au îmbinat armonios cu muzica vizionară a lui Parov Stelar în cele câteva piese de pe albumul „The Princess„: „Jimmy’s Gang„, „Baska Brother„, „Sally’s Dance„.

Sound-uri ca în Ibiza

Târziu, după miezul nopţii, şi-a facut apariţia Chicane, alături de trupa sa, care a luat publicul în primire fără prea mult efort. Aşa cum speram, am auzit piese vechi ca „Saltwater” şi „Offshore„, dar şi piese de pe noul album: „1000 mile stare„, „Hljóp” şi „Playing Fields„.

Sound-ul trance specific petrecerilor de pe plajă a alternat cu mix-uri melancolice, de chillout, iar totul a fost susţinut vizual prin proiecţii incendiare în culorile vii şi calde ale verii. Exact aşa cum a menţionat şi solista, am avut parte de „a little bit of old Chicane” şi „a little bit of new Chicane„.

Spre dimineaţă, publicul a rămas în compania lui Sven Väth şi a muzicii sale antrenante. Sound-ul cu influenţe techno şi minimal a continuat petrecerea cu acelaşi vibe pozitiv şi energic, sporind apetitul pentru următoarea zi a evenimentului.

Vezi galeria foto din prima zi The Mission Dance Weekend 2012!