Sute de fani au venit în seara de 19 octombrie 2012 la Arenele Romane din Bucureşti pentru concertul trupei suedeze, Therion. Concertul din Capitală a făcut parte din turneul european intitulat “Flowers Of Evil Tour Europe”.

Concertul a marcat aniversarea a 25 de ani de activitate pentru Therion, dar totodată a fost şi un concert de rămas-bun. Membrii trupei au anunţat că nu vor mai fi văzuţi atât de des în concerte, deoarece vor să ia o pauză de la acestea şi să se concentreze asupra altor proiecte.

Publicul a început să se strângă la Arenele Romane începând cu ora 19, iar în deschidere a avut parte de show-urile susţinute de formaţiile Antalgia din Spania şi Elyose, din Franţa. Cum fumatul era interzis în cortul încălzit, unde aveau loc concertele, mulţi dintre spectatori au ascultat aceste formaţii de afară. Cele două formaţii nu au excelat, însă au fost aplaudate la final, de cei prezenţi în faţa scenei, şi nerăbdători să vadă Therion.

Show de lumini, voci şi măiestrie

Therion a avut parte de o intrare spectacol, în stilul caracteristic, pe ritmurile piesei „O Fortuna„. Au încântat publicul cu primul „Bună seara, Bucureştiii!”, Therion dovedind pe parcursul întregului concert că ştiu cum să se apropie de fani. Nu au ezitat să compare publicul românesc cu cel maghiar sau polonez, românii fiind vedetele serii, bineînteles. Printre piesele de început s-au regăsit şi piese de pe cel mai recent album al trupei, „Les Fleures Du Mal„, precum „Poupée De Cire, Poupée The Son” sau „J’ai Le Mal De Toi”. Nu au lipsit nici piese ca „Son Of The Sun„, „Via Nocturna„, „Abraxas” sau „Lemuria„.

Membrii Therion au povestit cum au preferat să se diferenţieze de alte trupe şi să marcheze aniversarea celor 25 de ani printr-un album nou, şi în franceză. Au primit din public un drapel naţional, pe care l-au păstrat apoi pe scenă sau l-au purtat în timp ce cântau. Melodiile lor s-au derulat în forţă, vocile soliştilor fiind apogeul performanţei tuturor membrilor trupei. Din repertoriu au mai făcut parte şi „Gothic Kabbalah„, „The Siren Of The Woods„, „Land Of Canaan„, „Wine Of Aluqah„, „The Rise Of Sodom And Gomorrah„, „Une Fleur Dans Le Coeur” sau „Son Of The Staves Of Time„.

Un final cu poveştiri

Christofer Johnsson şi colegii săi au revenit în aclamaţiile publicului pentru partea de bis, însoţiţi de drapelul României. Johnsson a povestit despre dificultăţile pe care Therion le-a avut cu lansarea noului album, dar şi despre faptul că cineva le-a furat cutia cu pene de chitară, pe care ar fi vrut să le arunce fanilor. Din piesele de bis a făcut parte şi „The Blood Of Kingu”, iar finalul a fost unul tumultos, pe ritmurile piesei „To Mega Therion„.

Vezi galeria foto a concertului Therion de la Bucureşti!

Concertul Therion de la Arenele Romane din Bucureşti a fost organizat de către Promusic Events şi revista Maximum Rock (producător Nelu Brînduşan).