Între 4 şi 5 mai 2012, în skatepark-ul din Parcul Tineretului din Bucureşti a avut loc cea dea treia ediţie a festivalului de cultură urbană Street Heroes. Acest eveniment încearcă să aducă în faţă de fiecare dată talente care încununează cu succes sporturile de stradă. Un altfel de concept de festival, ce pare a fi foarte apreciat de tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani.

Anul acesta fanii festivalului se pot bucura de două ediţii de Street Heroes, în primăvară şi în toamnă. La prima ediţie eroii urbani s-au întrecut timp de două zile în a-şi dovedi talentele la discipline ca Role, Skateboarding, BMX şi BBoy. Street Heroes Spring Break 2012 a vizat descoperirea de noi talente, accentul fiind pus pe promovarea participanţilor şi nu pe competiţie. Astfel că, toţi cei înscrişi au primit diferite premii, iar la fiecare categorie în parte s-au ales câte 10 din cei mai buni.

Eroii străzii au cucerit Bucureştiul

Deşi vremea a fost mult prea călduroasă pentru aceasta perioadă din an, spectatori au venit în număr mare să vizioneze prestaţia celor înscrişi la concursuri. De la miile de adolescenţi iubitori ai sporturilor, la oameni trecuţi de prima tinereţe şi la prichindei ce se uitau fascinaţi la tagurile de pe peretele de graffiti, cu toţii au transformat Street Heroes Spring Break 2012 în ocazia perfectă pentru două zile de distracţie.

Şi pentru a se asigura că participanţii au şi un mic preview a ceea ce se va întâmpla la ediţia din toamnă, organizatorii au pregătit şi un show demonstrativ oferit de echipa de rideri BURN. Astfel, George Bărbulescu (skateboard), Demian Barnabas (BMX) şi Tibi Bajka (BMX) şi-au demonstrat talentele în faţa curioşilor prezenţi în skatepark, însă cu siguranţă îşi vor arăta aşii ascunşi sub mânecă abia la finala din toamnă.

La fiecare sfârşit de zi s-a lăsat cu un super show, astfel că vineri, 4 mai 2012, cei prezenţi s-au bucurat de un concert de zile mari semnat Facem Records. DJ Sauce şi DJ Grigo au încins platanele, pregătind publicul pentru un concert live cu nume grele din hip hop precum Cedry2k, Aforic, Carbon şi Nwanda. Seara s-a încheiat în forţă cu un mega show marca CTC. “De ce ţipă femeia asta”, “Linii de tramvai”, “Interzis nefumatorilor”,”Muzică” şi bineînţeles „Eroii străzi„, imnul festivalului, nu puteau lipsi din setlistul show-ului.

Sâmbătă pe 5 mai s-a schimbat puţin registrul astfel ca amfitrionii serii au fost Gojira, Unlocka, Sharky, MC Motion Monument. Beat-urile nebune ale echipei Bass Turbat au făcut atmosferă până dincolo de lăsarea serii.

Cele 2 zile ale festivalului au culminat cu un after party de senzaţie marca Borgore care a avut loc în proaspat deschisa locaţie Turbohalle.

Galerie foto Street Heroes Spring Break 2012

Foto: Roxana Maria Berbec