În seara de joi, 9 decembrie 2010, Ştefan Hruşcă a adus magia Sărbătorilor de iarnă la Bucureşti, colindând timp de două ore pe scena Sălii Palatului.

Concertul de colinde a început in jurul orei 20:00, în prezenţa a 4000 de spectatori, care au venit să asculte cântecele tradiţionale despre naşterea lui Iisus, interpretate ca în fiecare an de Ştefan Hruşcă.

„Cântaţi-vă colindele la casele vecinilor, prietenilor şi ale neamurilor!”

Artistul maramureşean a încântat audienţa cu versurile şi ritmurile emoţionante ale colindelor româneşti, printre care: „Deschide nană uşile”, „Flori de măr”, „Cerul şi pământul”,Ce-aţi văzut, păstori?”,Florile dalbe”, „Zoriori de ziuă”, „Linu-i lin”, „Trei păstori”, „Afară ninge linistit”. Toate au fost cântate cu emoţie şi cu bucurie şi au fost primite cu mii de aplauze din partea publicului, care l-a acompaniat la cele mai cunoscute refrenuri.

În pauzele dintre melodii, Hruşcă a povestit despre cum au luat naştere unele dintre piesele pe care urma să le cânte şi ne-a sfătuit să mergem să colindam la părinţi, la neamuri şi la vecini, pentru ca este un obicei al culturii româneşti ce merită să îl ducem mai departe. Şi pentru că a observat că erau şi copii în public, a mulţumit părinţilor că i-a adus ”ca să-şi obişnuiască urechea cu colindul strămoşesc” şi a cântat colindul pentru cei mici, „Măruţ Mărgăritar”.

Omagiu adus în memoria poetului Adrian Păunescu

Momentul serii a fost când a interpretat „Rugă pentru părinţi”, emoţionând publicul până la lacrimi şi a adus mulţumiri prietenului şi mentorului său, Adrian Păunescu, despre care a povestit cu lacrimi în ochi cum l-a cunoscut şi cum au lucrat împreună la piesele pe care acum mii de oameni le îndrăgesc.

A mai cântat „După pui de moroşan”, „Săracă inima me”, „Întoarcerea ţăranului”, „La săvârşitu’ lumii” şi a fost acompaniat pe scenă de doi profesionişti: Ionuţ Cădariu, absolvent al Conservatorului din Timişoara, la clape şi Mario Florescu, absolvent al Conservatorului din Cluj, la multe „zorzoane”: ţângalău, fidea, cinele, nuci, scoici, clopoţei.

Spectacolul s-a desfăşurat într-o atmosferă de sărbătoare, de linişte şi căldură sufletească, iar decorul a fost în acelaşi spirit, cu brăduţi împodobiţi şi frumos luminaţi, iar la final a nins cu fulgi de zăpadă artificială în toată sala.

Concertul de la Sala Palatului a fost organizat de Project Events şi face parte din turneul naţional de colinde de Crăciun susţinut de Ştefan Hruşcă.

Vezi mai multe poze de la concertul lui Ştefan Hruşcă!

Vezi filmări de la concertul lui Ştefan Hruscă!

Citeşte despre: , ,