Pe 1 martie 2014 Smiley a transformat Sala Palatului din Bucureşti în „Acasă”, pentru el şi cei mai bine de 4000 de prieteni ce i-au fost alături. Aproape de artist au fost şi cei din familia sa muzicală, pe scenă urcând: Simplu, Alex Velea, Cabron, Guess Who, Adrian Nour, Don Baxter, Pavel Bartoş şi nu numai.

Debut în forţă

Biletele pentru concertul „zâmbăreţului” au fost epuizate de câteva săptămâni, iar fanii şi-au ocupat nerăbdători locurile în sală. Puţin după ora 20:00, odată cu stingerea luminilor, a început nebunia în public, fanii aplaudând şi strigând numele artistului. Aceştia au pornit într-o călătorie intergalactică, cu ajutorul unor efecte vizuale speciale, uşor, uşor croindu-şi drumul către „sufrageria” lui Smiley.

Smiley în concert la Sala Palatului - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Smiley în concert la Sala Palatului – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Aici artistul i-a primit pe acordurile piesei „Can I Get A….”, alături de un band, o „mini-armată” de dansatori şi Dorian. După ce a povestit că „O arde trist” şi că este un „Dead Man Walking”, Smiley a dispărut în spatele „sufrageriei”, ce s-a dovedit a fi o intrare secretă, rotativă, prin care invitaţii au păşit pe scenă.

Primii invitaţi, primele surprize

Show-ul a fost segmentat în mai multe părţi, între acestea fanii având şansa să îl cunoască mai bine pe Smiley, prin intermediul unor filmuleţe proiectate pe ecranele sălii. În acestea, artistul a vorbit deschis despre emoţii, melancolie, dragoste, timiditate şi nu numai.

Cabron şi Smiley - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Cabron şi Smiley – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Seara a continuat cu o schimbare de ritm, o serie de poveşti muzicale ce combină tristeţea cu visarea: „Letter to You and Me”, „Plec pe Marte”, „În pantofii altcuiva”. Însă Smiley nu a fost lăsat să zăbovească prea mult în butoiul cu melancolie, Cabron şi Guess Who l-au trezit rapid pe ritmurile pieselor „Iarna sunt pe val” şi „Dă-o tare”.

Mai apoi, pentru câteva minute, cu ajutorul muzicii, luminilor şi efectelor vizuale, scena s-a transformat parcă într-o cafenea pariziană, unde după apusul soarelui oricine poate „pretinde” orice într-o „Conversaţie”.

Familia Simplu din nou împreună

Cel mai aplaudat moment al serii a fost cu siguranţă apariţia pe scenă a trupei Simplu. În formula care i-a consacrat: Taz, C.R.B.L., Smiley, Omu’ Negru, Piticu şi Francezu’ au luat cu asalt Sala Palatului, publicul aplaudând frenetic şi cântând alături de ei „O secundă” şi „Oare ştii”.

Familia Simplu din nou împreună - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Familia Simplu din nou împreună – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe ecranele din sală a fost difuzat pentru câteva minute un filmuleţ cu trupa şi clipul piesei „Oficial îmi merge bine”, pe care cei prezenţi au cântat-o vers cu vers. Trupa a revenit pe scenă în ţinute retro şi fără Taz, înterpretând piesa alături de public. La final, C.R.B.L. a luat cuvântul prezentându-şi colegii. Mai întâi în modul clasic, iar mai apoi în stilul său caracteristic, fiecare dintre membrii trupei având şansa să prezinte mişcările de break dance ce i-au consacrat.

Emoţionaţi, dar bucuroşi să fie din nou împreună pe scenă, cei de la Simplu s-au îndreptat spre culise. Însă surprizele nu s-au încheiat aici. După concert, în cadrul unei conferinţe de presă, Smiley a declarat că revenirea pe scenă a fost una firească, anii ce au trecut de la ultimul concert împreună părând doar câteva zile. Mai mult, trupa va intra în studio pentru un nou album şi pregăteşte un show de proporţii.

Un altfel de Mărţişor

Momentul următor a debutat cu Alex Velea şi Speak şi un medley între „E marfă tare” şi „Minim 2”, în aplauzele publicului. Emoţionat şi în acelaşi timp mândru de prietenul său, Alex Velea s-a declarat încântat să fie invitat în cadrul show-ului şi l-a îmbrăţişat îndelung pe Smiley. Împreună au cântat „Dincolo de cuvinte” şi apoi o piesă „foarte tristă”: „Am bani de dat”, pentru care au solicitat ajutorul lui Don Baxter.

Smiley şi Alex Velea - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Smiley şi Alex Velea – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

După ce au aflat că „Love is for Free”, doamnele şi domnişoarele şi-au primit mărţişorul de la Smiley şi colegii săi. Acesta a fost dezvăluit doar după ce Smiley s-a asigurat că ţinuta sa este impecabilă. Pe ritmuri funky şi în aclamaţiile publicului pe scenă a apărut „Sexy Pavel Bartoş”, care le-a arătat fanelor o mostră din dansul său special, plin de „senzualitate” şi farmec.

„Acasă este acolo unde te simţi cel mai bine”

Un mash-up între „Criminal” şi „Blurred Lines” (Robin Thicke), „În lipsa mea” şi „Another day” au mai domolit puţin nebunia. Însă, la scurt timp publicul a fost rugat să lase la o parte ruşinea şi să se joace, alături de Smiley şi Adrian Nour, finalist al emisiunii Vocea României, pe „Wonderful Life”.

"Sexy Pavel Bartoş" - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
„Sexy Pavel Bartoş” – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Seara a continuat cu „Acasă” şi „Cai verzi” şi zeci de copii care au luat cu asalt scena, cu flori şi daruri. Deşi a încercat să le explice că se vor putea întâlni cu el după concert, Smiley nu a părut să aibă sorţi de izbândă cu cei mici, aşa că s-a conformat şi a împărţit pe scenă îmbrăţişări şi pupici.

Final marca Ha Ha Ha Production

Artistul a fost îndelung aplaudat şi a revenit pe scenă pentru bis. Show-ul s-a încheiat cu „Dream Girl” şi „Preocupat cu gura ta”, la finalul cărora Smiley a mulţumit sincer fanilor pentru prezenţă a declarat: „Am încercat să vă arăt ce înseamnă pentru mine acasă. În seara asta voi m-aţi făcut să mă simt acasă […] Acasă este acolo unde te simţi cel mai bine, alături de oameni care te iubesc”.

Zeci de copii alături de Smiley pe scenă - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Zeci de copii alături de Smiley pe scenă – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe scenă au urcat apoi toţi invitaţii serii. Într-un final în pur stil Ha Ha Ha Production, aceştia au cântat „Acasă” alături de fanii ce aplaudau necontenit.

Cu zâmbetul pe buze, timp de două ore şi jumătate, Smiley a arătat că ce e mai bun de-abia de acum urmează. Dincolo de vocea extraordinară, talentul său de necontestat ca şi compozitor şi producător, atitudinea ireproşabilă şi carisma unică, Andrei Tiberiu Maria a demonstrat că este un entertainer, în adevăratul sens al cuvântului.

Sala Palatului a fost plină până la refuz - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Sala Palatului a fost plină până la refuz – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Peste 140 de persoane au participat la realizarea show-ului de la Sala Palatului, show ce a decurs fără cusur şi a captivat audienţa cu jocuri de lumini, efecte vizuale şi o scenografie complexă. Iar conform lui Smiley, acesta este doar începutul.

Setlist Smiley la Sala Palatului

1. Can I Get A… (cu Dorian)
2. O ard trist
3. Dead Man Walking
4. Letter to You and Me
5. Plec pe Marte
6. În pantofii altcuiva
7. Iarna sunt pe val (cu Cabron)
8. Dă-o tare (cu Cabron şi Guess Who)
9. Conversaţie
10. Pretindeai
11. O secundă (Simplu)
12. Oare ştii (Simplu)
13. Oficial îmi merge bine (Simplu)
14. Nu deranjaţi
15. I wish
16. E marfă tare + Minim 2 (Alex Velea şi Speak)
17. Dincolo de cuvinte (cu Alex Velea)
18. Am bani de dat (cu Alex Velea şi Don Baxter)
19. Love is for free
20. Sexy Pavel Bartoş (cu Pavel Bartoş)
21. Înapoi în viitor
22. Criminal & Blurred Lines
23. În lipsa mea
24. Another Day
25. Wonderful Life (cu Adrian Nour)
26. Acasă
27. Cai verzi

Bis

28. Dream Girl
29. Preocupat cu gura ta
30. Acasă