Festivalul ZUtopia, care a avut loc pe 15 şi 17 august 2016, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a încheiat şirul concertelor de anvergură din această vară. Două seri în care muzica a adus laolaltă zeci de mii de tineri, dornici să se distreze şi să-i cunoască pe unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului: Steve Aoki şi Sia.

La ZUtopia Music Festival, spectatorii i-au putut vedea şi asculta, în premieră, pe Steve Aoki – artist american care, din 2007, a devenit recunoscut la nivel mondial şi a primit numeroase premii, printre care şi Billboard Awards în 2008 – şi pe Sia – artistă australiană, nominalizată de patru ori la premiile Grammy, care continuă să-şi uimească publicul cu fiecare piesă nouă pe care o lansează.

Pe ritmuri electro-house, cu Steve Aoki, în prima zi a festivalului ZUtopia

Artistul american Steve Aoki a reuşit, în doar două ore, să strângă, în faţa scenei din Piaţa Constituţiei, un număr mare de spectatori, entuziasmaţi de muzica pe care o ascultă şi dornici să se distreze. Au fost două ore de muzică electro-house, în care publicul a cântat, a dansat, a aplaudat şi s-a bucurat de momentele oferite de DJ-ul american.

Steve Aoki a urcat pe scenă pe 15 august 2016, în jurul orei 21:45, după ce Miki Love încălzise atmosfera. Artificii, confetti, jocuri de lumini – toate acestea au făcut ca show-ul pregătit de Steve Aoki pentru bucureşteni să fie unul exploziv.

Steve Aoki, în prima zi a festivalului ZUtopia - Foto: Matei Edu / iConcert.ro
Steve Aoki, în prima zi a festivalului ZUtopia – Foto: Matei Edu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Sunt pentru prima dată în România. Sunt foarte fericit să fiu aici. România, te iubesc foarte mult!”, a spus Steve Aoki la începutul concertului, iar interacţiunea sa cu publicul nu s-a oprit, ci, în show-ul de la Bucureşti, a fost vorba despre un dialog continuu între fani şi artistul american. În plus, la un moment dat, Steve Aoki a decis să invite câţiva fani alături de el, pe scenă. O româncă, o italiancă şi o americancă au fost spectatoarele norocoase, care au putut să-l vadă de aproape pe Steve Aoki mixând.

Şi, pentru că i-a plăcut atât de mult atmosfera de la show-ul din România, iar spectatorii au devenit rapid prietenii săi, Steve Aoki a vrut ca toată lumea să ştie cum se distrează şi cum trăiesc bucureştenii muzica. „Vreau să fac o fotografie şi să o public pe Instagram, pentru ca toată lumea să vadă cum arată un show în România”, le-a spus Steve Aoki românilor, înainte de a face un selfie.

Steve Aoki, în prima zi a festivalului ZUtopia - Foto: Matei Edu / iConcert.ro
Steve Aoki, în prima zi a festivalului ZUtopia – Foto: Matei Edu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cu steagul României în mână, Steve Aoki le-a mulţumit bucureştenilor pentru că au format un public minunat şi, pe ritmurile melodiei „Cake Face”, artistul a început să arunce cu torturi în public. Un final de spectacol de care publicul bucureştean s-a bucurat. Şi, pentru că spectatorii români nu erau încă pregătiţi să plece acasă, Steve Aoki s-a întors pe scenă, în aplauzele publicului, a salutat fanii din România şi a făcut poze cu ei.

Sia şi-a spus povestea, în cea de-a doua zi a Festivalului ZUtopia, îmbinând muzica, teatrul şi dansul

Dacă Steve Aoki a interacţionat foarte mult cu publicul, nu acelaşi lucru se poate spune despre Sia. Cântăreaţa australiană a urcat pe scena din Piaţa Constituţiei pe 17 august şi a încântat pubicul timp de o oră. Aşa cum era anunţat, concertul a început la ora 21:30, după ce pe scenă urcaseră Oh Land şi Selah Sue, iar prima melodie interpretată de cântăreaţa australiană a fost „Alive”.

Selah Sue, în deschiderea concertului Sia de la Bucureşti - Foto: Florin Matincă / iConcert.ro
Selah Sue, în deschiderea concertului Sia de la Bucureşti – Foto: Florin Matincă / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Apariţia sa a fost una spectaculoasă. Situată pe un piedestal, Sia părea că este îmbrăcată cu o rochie imensă, albă, cu volane, când, de fapt, outfitul ei era compus din dansatorii care au făcut spectacol pe scenă. Cu chipul acoperit de faimoasa perucă alb-negru şi cu o fundă imensă pe cap, Sia a fost o prezenţă discretă pe scenă şi i-a lăsat pe dansatorii ei să fie în centrul atenţiei, timp de o oră.

A urmat piesa „Diamonds”, pe care Sia a scris-o pentru Rihanna, însă pe care şi ea o cântă în concerte. Publicul a continuat să  filmeze şi să fotografieze momentele din spectacol, iar scena pe care artiştii performau chiar s-a transformat într-un mare diamant.

Sia în concert la Bucureşti - Foto: Florin Matincă / iConcert.ro
Sia în concert la Bucureşti – Foto: Florin Matincă / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe toată durata concertului, pe cele două ecrane, amplasate în stânga şi în dreapta scenei, au fost proiectate imagini atât din timpul show-ului, cât şi imagini înregistrate, iar publicul a apreciat întregul concept pe care Sia l-a prezentat la Bucureşti şi a aplaudat şi a cântat împreună cu artista.

Printre piesele intepretate de Sia la concertul de la Bucureşti s-au numărat şi „Cheap Thrills”, „Big Girls Cry”, „Birds Set Free” şi „Breathe Me”, iar melodia „Titanium”, pe care Sia a scris-o pentru DJ-ul David Guetta, a stârnit ropote de aplauze.

Sia în concert la Bucureşti - Foto: Florin Matincă / iConcert.ro
Sia în concert la Bucureşti – Foto: Florin Matincă / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Sia a încheiat concertul cu piesa „Chandelier”, cea mai cunoscută melodie a sa, iar la final le-a mulţumit românilor şi a plecat de pe scenă. Deşi spectatorii au aplaudat intens şi i-au strigat numele, Sia nu a revenit pe scenă pentru bis.

ZUtopia Music Festival a fost organizat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment.