Pavilionul Central al Romexpo din Bucureşti a fost, sâmbătă noapte, cea mai mare sursă de lumină din ţară, care s-a revărsat în nuanţe de verde, bleu, roşu sau alb peste fanii „all in white” prinşi pe ritmuri de house. Sensation – Source of Light a făcut din 6 aprilie cea mai albă noapte din 2013, iar acest lucru poate fi confirmat de cei aproape 12.000 de petrecăreţi îmbrăcaţi în alb, care s-au distrat până dimineaţă.

Decorul special, sfera luminoasă din mijlocul incintei, dar şi cele patru măşti imense au creat spaţiul noului show Sensation White. Distracţia a fost amplificată de artificii, lumini multicolore, lasere, fum şi acrobaţii, iar atmosfera a fost încinsă la propriu de flăcările înalte de câţiva metri.

4, 3, 2, 1… Sensation

Fanii au venit în număr foarte mare nu cu mult timp înainte de ora începerii, formându-se cozi la intrarea în zona Ring, astfel că show-ul a început cu întârziere. Primul beat a început să răsune aproape de ora 22:30, după numărătoarea inversă şi discursul bărbatului, al cărui chip a fost proiectat pe cele patru măşti imense de lângă sferă.

Deschiderea Sensation - Source of Light la Bucureşti - Foto: Vlad Pîrîu
Deschiderea Sensation – Source of Light la Bucureşti – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la Sensation!

MC GEE a salutat mulţimea, tot el a prezentat invitaţii şi a ţinut legătura cu publicul pe tot parcursul nopţii. Imediat a pornit „Senzaţia”, odată ce Mr. White, responsabil pentru momentul „Source of Light”, a apărut la pupitru. Cu muzica sa house şi stilul său ritmat, DJ-ul belgian şi rezidentul petrecerilor Sensation a incitat mulţimea, care a răspuns cu ţipete de fericire şi cu toate mâinile sus.

Source of all you need

Oceanul alb de oameni făcea valuri când DJ-ul Sebastien Leger a preluat conducerea sunetului, iar set-ul său a devenit „Source of Love”… pentru muzica electronică. Francezul a mixat până la miezul nopţii, încântând petrecăreţii cu piesele sale „funky” de techno.

Sensation 2013 - Foto: Vlad Pîrîu
Sensation 2013 – Foto: Vlad Pîrîu
Sensation 2013 - Foto: Vlad Pîrîu
Sensation 2013 – Foto: Vlad Pîrîu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la Sensation!

Alarma a sunat şi a anunţat următorul moment al nopţii. Rafalele de fum şi efecte pirotehnice însoţite de jocuri de lumini spectaculoase la nivelul sferei au continuat povestea şi au făcut intrarea următorilor invitaţi.

Beat-uri din ce în ce mai puternice, fani tot mai dinamici, vibraţie pe fiecare centimetru pătrat. Adică Sunnery James & Ryan Marciano, care au devenit „Source of Energy” şi au fost preocupaţi ca toţi cei prezenţi să simtă armonia dintre piese. Şi în timp ce ritmul creştea progresiv, toate privirile erau îndreptate către momentele spectaculoase de acrobaţie de la înălţime.

Unul dintre cei mai aşteptaţi DJ-i ai serii, Mark Knight, cel care a mixat şi la premiera Source of Light, de anul trecut din Amsterdam, a prezentat „Source of Unity”. Mesajul „all is one” a fost scris cu litere de foc de către două dintre fetele acrobat, pe cupola Pavilionului Central, în timp ce pe ringul de dans fluturau steagul Greciei şi al României. A fost momentul în care muzica a demostrat încă o dată că poate să înlăture toate graniţele.

Momentul „Source of Transformation” a fost cel al doului NO_ID. Introducerea în scenă a fost una spectaculoasă care s-a finalizat cu o „ploaie” de confetti. Funkerman a demonstrat că Sensation este „Source of Joy” pentru români, greci, bugari şi toţi cei prezenţi, în timp ce au dansat împreună pe ritmurile sale până la fix ora 5 dimineaţa.

ggg
Mulţimea în alb de la Sensation – Source of Light – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la Sensation!

Sensation – Source of Light a însemnat şapte ore de show, muzică, dans şi un program artistic memorabil, pentru care producătorii s-au pregătit timp de un an, de la design până la premieră, la costuri de milioane de euro. A meritat, pentru că Source of Light va rămâne cea mai mare sursă de senzaţie din 2013.

A doua ediţie Sensation în România a fost organizată de ID&T şi Events şi a adus la Romexpo mai puţini fani decât anul trecut. Aşteptările publicului au fost mari, iar cei care au trăit şi în 2012 experienţa show-ului Sensation au fost puţin dezamăgiţi, poate şi din cauza line-up-ului, catalogat de unii mai slab. Organizarea şi sonorizarea a fost mai bună decât anul trecut şi excluzând cozile de la jetoane, baruri şi toalete toată lumea s-a distrat până dimineaţă.

Zona VIP la Sensation – Source of Light – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Zona VIP la Sensation – Source of Light – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la Sensation!

Source of Light continuă cu un show la Bologna, în Italia, pe data de 13 aprilie, urmat de Praga (25 mai) şi St. Peterburg (8 iunie). În total, doar 5 ţări au parte de show în acest an, primul fiind la Hasselt, în Belgia, pe 9 martie.