Serile de 8 şi 9 octombrie 2011 vor rămâne în memoria celor prezenţi la inaugurarea Cluj Arena ca unele dintre cele mai friguroase seri în care au avut ocazia să-i asculte şi să-i vadă pe scena clujană pe membrii trupelor Scorpions şi Smokie. Cele două trupe de legendă ale rock-ului au oferit un show în stilul lor caracteristic, spre bucuria miilor de spectatori şi fani veniţi din toată ţara la Cluj-Napoca.

Prima seară – Surprize în deschiderea Scorpions

În deschiderea legendarilor de la Scorpions, pe scena de la Cluj Arena au performat mai multe trupe şi artişti care i-au surprins pe cei care veniseră încă de la deschiderea porţilor. O astfel de surpriză a fost show-ul celor de la Senzor, alături de artistul de muzică popular, Grigore Leşe. Îmbinarea celor două stiluri muzicale nu a fost chiar pe placul tuturor celor prezenţi, având în vedere pentru ce trupă cântau în deschidere, însă la final artiştii au primit aplauzele cuvenite. Responsabil cu buna dispoziţie a publicului între concerte a fost Constatin Trofin, care a făcut printre prezentările artiştilor, o scurtă istorie a stadionului Cluj Arena.

Pe scenă au urmat apoi membrii trupei Semnal M, care deşi au avut un show scurt, din piesele interpretate făcând parte „Desculţ în iarbă„, „La fereastra ta„, „O roată de foc„, au primit multe aplauze din partea publicului, care a cântat versurile pieselor.

După Semnal M, pe scenă a urcat Leo Iorga şi Pacifica, aflaţi la primul concert după operaţia lui Leo Iorga. Aceştia au interpretat multe piese din repertoriul trupei Compact, aducându-l în memoria publicului pe Teo Peter. “Trenul pierdut”, „Mi-e tare dor de tine„,”După ani şi ani„, „Singur în noapte„, „Să te gândeşti la mine„- au fost piesele care au răsunat în întregul stadion. De asemenea, Leo Iorga a interpretat şi „Povestiri din gară„- o piesă a trupei Cargo, din perioada în care el era solistul acestei trupe.

La scurt timp după retragerea lor de pe scenă, trupa Voltaj a electrizat publicul cu energia lui Călin Goia şi cu cele mai cunoscute piese ale lor. Au cântat „Albinuta„, „Povestea oricui„, „20 de ani„, „Ora de germană„, „Hai sus!„, „Vara trecută„- Călin Goia reuşind să ducă publicul de la romantism la energie în două piese şi trei mişcări.

Probabil cea mai plăcută surpriză pe care au oferit-o cei de la Voltaj a fost dansul bebeluşelor de la Cronica Cârcotaşilor pe piesa „Ora de germană” sau mesajul transmis de Călin Goia prin cântatul cu un fular al echipei de fotbal U Cluj, prins de gât. Un alt moment foarte frumos a fost atunci când artistul a rugat să fie stinse toate luminile din arenă, iar cei peste 40.000 de spectatori să-şi aprindă brichetele sau telefoanele, imaginea astfel creată fiind una memorabilă.

Scorpions au electrizat Cluj Arena

Scorpions s-au lăsat puţin aşteptaţi, însă publicul a uitat imediat de frig şi de întârziere imediat cum nemţii au invadat scena. Plini de energie, membrii trupei au făcut timp de două ore ceea ce ştiu ei mai bine: au încântat un stadion întreg cu muzica lor. Piese din toată discografia Scorpions au răsunat pe Cluj Arena, cântate la unison de fani şi artişti. „Sting in the tail„, „Bad Boys„, „The Zoo„, „Coast to coast„, „The best is yet to come„, „Holiday„, „Raised on rock” – acestea au fost o parte din piesele care au electrizat publicul.

Spectatorii au fost supuşi renumitului „Kottack Attack”, momentul de solo al bateristului James Kottack, dar au avut parte şi de un „Black out” şi „Six strigs sting„, oferite de solo-uri de chitară. La partea de bis, Klaus Meine a arătat că încă mai poate fluiera pe „Wind of change„, iar „Still loving you”  încă face cuplurile să danseze în public. Nu a putut lipsi „Rock you like a hurricane„, iar pentru final, Scorpions au păstrat „When the smoke is going down„, punând punct astfel primei seri dedicate inaugurării Cluj Arena.

A doua seară pe Cluj Arena

Cea de-a seară dedicată inaugurării Cluj Arena a fost una ploioasă, şi cu un public mai puţin numeros în comparaţie cu prima – aproximativ 15.000 de spectatori. Primul aflat pe scenă pentru a mai încălzi publicul a fost Smiley, urmat de Horia Brenciu şi HB Orchestra. Aceştia au oferit un adevărat show de muzică, printr-un repertoriu ce conţinea cover-uri internaţionale şi naţionale apreciate de public. Astfel, Horia Brenciu i-a făcut pe cei din public să cânte de la „Yellow submarine” a celor de la The Beatles până la „Treceţi batalioane române Carpaţii” şi chiar Imnul Naţional.

După show-ul lui Horia Brenciu pe scenă au urcat Pasărea Colibri, în formula Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Teo Boar şi Vlady Cnejevici. Aceştia au readus amintiri plăcute spectatorilor, prin piesele lor cunoscute de majoritatea:  „Strada Popa Nan„, „Dealul cu dor„, „Eşarfa în dar„, „Vara la ţară„, „Salata„, „Miruna„, „Vremuri„.

După retragerea de pe scenă a trupei Pasărea Colibri, cu care publicul cântase versurile tuturor pieselor, a urmat show-ul oferit de Loredana Groza şi Agurida. Artista a interpretat în deschiderea celor de la Smokie un mix de piese populare, lăutăreşti şi pop, adăugând şi piesa „Ridică-mă la cer„, interpretată în original cu BUG Mafia. „O fată singură în noapte„, „Bună seara, iubite!” şi „Rain rain” au fost printre piesele cu care Loredana Groza şi-a încheiat show-ul.

Smokie au fermecat Cluj Arena

Chiar dacă concertul britanicilor a început cu o întârziere notabilă, spre nemulţumirea spectatorilor, atunci când au intrat pe scenă nici ploaia, nici frigul nu i-au oprit pe Smokie să farmece publicul cu unele dintre cele mai cunoscute piese ale lor.

Scuzându-se pentru vocabularul extrem de limitat pe care îl aveau din limba română, membrii Smokie au reuşit să smulgă ropote de aplauze cu show-ul lor. Singura lor condiţie pentru public a fost aceea de a cânta versurile pieselor pe care le ştiu. Printre piesele noi şi vechi pe care britanicii le-au cântat s-au regăsit şi „Take a minute„, „Mexican girl„, „Wild wild angels„, „If you think you know how to love me„, „Baby it’s you„, „Don’t play your rock’n’roll to me” şi „Oh Carol„.

Publicul a dansat, a cântat cu Smokie, au aprins tribunele cu lumina telefoanelor atunci când au simţit că o anumită piesă cere o atmosferă mai special, dar mai ales, au aplaudat şi au dat uitării ploaia rece. Pentru partea de bis, Smokie au revenit pe scenă cu două dintre cele mai cunoscute piese, pe care publicul le-a aşteptat şi cântat cu plăcere: „Have you ever seen the rain” şi „Living next door to Alice„.

Astfel au luat sfârşit cele două seri memorabile, desfăşurate la Cluj-Napoca, cu ocazia inaugurării celei mai recente construcţii sportive: Cluj Arena.

Galerie foto Grand Opening Cluj Arena

Vezi mai multe imagini de la concertul Scorpions!
Vezi mai multe fotografii din cea de-a doua zi!