Multă agitaţie, entuziasm, voie bună şi un show de-a dreptul electrizant. Acestea sunt cuvintele care ar descrie concertul pe care Robin and The Backstabbers l-au susţinut pe 30 mai 2013, la Teatrul de Vară din parcul Herăstrău din Bucureşti, şi în cadrul căruia şi-au lansat oficial single-ul „Marele zgomot„.

Theory of Mind – o apariţie interesantă pe scena muzicală din România

În deschiderea concertului au evoluat cei de la Theory of Mind, invitaţi speciali de la Cluj-Napoca, despre care probabil nu ştia multă lume până la acest concert, dar care au un sound destul de atrăgător, melanj de post-rock, rock psihedelic şi dream pop.

Theory of Mind, în deschidrea Robin and the Backstabbers - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Theory of Mind, în deschidrea Robin and the Backstabbers – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Trupa este recent înfiinţată, dar deja au lansat mai multe melodii, iar în viitorul apropiat intenţionează să le includă pe primul lor album. Printre piesele cântate s-au numărat „Under the sea”, „Brown eyes”, „Solitude”, „Anomaly”, „I felt the Sun” şi „Melting Clouds”.

Şi a fost „inerţie, inerţie, diluant şi bucurie”!

Nici măcar ploaia torenţială nu i-a oprit pe fanii celor de la Robin and The Backstabbers să asiste la concert şi să asculte live melodiile preferate. Trupa şi-a făcut apariţia pe scenă la 20:30, aşa cum era stabilit în program, iar strigătele mulţimii au fost foarte apreciate de membrii formaţiei. Deşi norii ameninţau din ce în ce mai mult să se dezlănţuie, nimeni nu s-a urnit de pe locul lui.

 Fanii Robin and The Backstabbers nu au ţinut cont de vreme - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Fanii Robin and The Backstabbers nu au ţinut cont de vreme – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Robin and The Backstabbers au încălzit atmosfera aşa cum numai ei ştiu, iar efectele speciale – şi e vorba aici de tunetele şi fulgerele care au brăzdat cerul pe aproape toată durata concertului – au conferit magnitudine show-ului. Nimeni nu s-a speriat, lumea a dansat nestingherită în ploaie, fredonând şi aplaudând.

Concertul a început liniştit, cu melodia „La Izvorul numărul 10 din Borsec, acolo am şezut şi-am plâns” şi a continuat cu deja binecunoscutele melodii de pe primul album al trupei, „Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad„, lansat în 2012. „Vânătoarea regală”, „SPNZRTR”, „Soare cu dinţi”, „Când te-am cunoscut Cristina” sau „Sat după sat” şi videoclipul piesei „Marele zgomot„, care a rulat pe două ecrane amplasate de o parte şi de cealaltă a scenei, au făcut deliciul fanilor.

De asemenea, trupa a mai cântat şi câteva single-uri şi cover-uri cum ar fi „Paris/Dakar”, „State Trooper” şi „Young Lions„.

Robin and The Backstabbers – trupa anului în România

RaTB este o formaţie ce a reuşit să câştige un public numeros într-o perioadă destul de scurtă, acest lucru datorită muzicii de calitate pe care o promovează. Trupa este formată din Radu Moldovan (tobe), Florentin Vasile (chitară), Robin Proca (voce, chitară), Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară), Vladimir Proca (tobe) şi Vlad Feneşan (bass).

Robin and the Backstabbers pe scena Teatrului de Vară Herăstrău – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Robin and the Backstabbers pe scena Teatrului de Vară Herăstrău – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Recent, în luna aprilie a acestui an, au obţinut şi două premii importante la prima ediţie On Air Music Awards, şi anume premiul pentru cea mai buna trupă de rock alternativ a anului şi premiul pentru artistul anului. După ce au lansat primul album, „Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad” se pare că vor mai urma două care vor alcătui o trilogie: „Arhangel’sk” şi „Vladivostok”.

Invitaţii speciali au oferit un plus de energie

Aşa cum era anunţat, la concert şi-au făcut apariţia şi alte nume din muzica românească. Deşi pe afişul evenimentului apăreau foarte mulţi invitaţi, în realitate au urcat pe scenă doar trei invitaţi speciali, printre care Gojira, care a mixat piesa „Meine mutter ist computer” şi Aylin care a cântat alături de Robin piesa „Nataşa„.

Gojira şi Aylin Cadir printre invitaţii speciali - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Gojira şi Aylin Cadir printre invitaţii speciali – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Cu sau fără prea mulţi invitaţi, Robin and The Backstabbers s-au descurcat minunat, au cântat, au glumit, iar la final şi-au lăudat fanii, adevăraţi eroi care au rezistat în frig şi ploaie de dragul lor.